Home » » Μας δουλεύει ο Δημαράς

Μας δουλεύει ο Δημαράς

Από giorgis , Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 | 6:24 μ.μ.

Συνέντευξη σε ηλεκτρονικό περιοδικό για την αυτοδιοίκηση δίνει σήμερα ο Γ. Δημαράς.

Μας λέει πολλά και ενδιαφέροντα. Οτι στο συνδυασμό του υπάρχουν άνθρωποι «προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, έχοντας όμως κοινό όραμα και ελπίδα» (ποιο μπορεί να είναι του «κοινό όραμα» Δημαρά και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κολλητού της Ντόρας Μπακογιάννη, που συμμετέχει στον συνδυασμό του μόνο ο Δημαράς το ξέρει).

Από κει και πέρα ισχυρίζετε ότι τo ΠΑΣΟΚ είναι «ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή», και συνεχίζει με τις γνωστές κοινοτυπίες: «μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας...».

Εδώ πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Δημαράς έχει παράδοση στην… ανεξαρτησία. Από τότε που έγινε βουλευτής για πρώτη φορά με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, για να κατέβει ως «ανεξάρτητος» κόντρα στη Δαμανάκη το 1998 και το 2002 κόντρα στην Παπουτσή και να ξαναβρεθεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παίζει μια χαρά τον ρόλο του.

Τι μας λέει τώρα; Παραμένει στο ΠΑΣΟΚ αλλά είναι αντίθετος στο Μνημόνιο και αν τον ψηφίσετε «μπορούμε να ξαναγεννηθούμε και εμείς ως πολίτες, ως άνθρωποι και ως Έλληνες».

Η σκοπιμότητα της υποψηφιότητας Δημαρά είναι φανερή. Εξυπηρετεί και μόνο το ΠΑΣΟΚ. Στερεί την δυνατότητα τις μετακίνησης κάποιων «πράσινων» ψηφοφόρων προς τον Μητρόπουλο και είναι δεδομένο πως στο δεύτερο γύρο (αν δεν συμμετέχει ο ίδιος) θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν το «φίλο του» Γ. Σγουρό, κόντρα στον υποψήφιο της Ν.Δ.

Ο Δημαράς άλλωστε το λέει σε όλους τους τόνους: «Εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι» και μπορεί ναι μεν να ψήφισε λευκό στο μνημόνιο αλλά ψήφισε υπέρ κάθε νομοσχεδίου που εξειδίκευε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Το είπε άλλωστε και ο Χ. Καστανίδης, υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, «και στο παρελθόν είχαμε τα λεγόμενα αντάρτικα. Και στο παρελθόν, δεν είναι η πρώτη φορά αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να τα αφομοιώνεις με έναν τρόπο δημιουργικό και θετικό και όχι να τα εξοστρακίζεις», επιβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «δικά του» και τα αντάρτικα ψηφοδέλτια. Και έτσι είναι, γιατί οι αντάρτες υποψήφιοι ποτέ δε δήλωσαν ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Αυτά και ανεξάρτητα τι άποψη έχει ο καθένας για το αν πρέπει να συμμετέχουμε ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην έχουν την αίσθηση κάποιοι σαν τον Δημαρά ότι απευθύνονται σε κάφρους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger