Home » , » Ο κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Ο κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Από giorgis , Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 | 1:45 μ.μ.

 Ο κ. Πανάρετος για να δικαιώσει την παρουσία του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, που την κατέχει όχι από λαϊκή νομιμοποίηση αλλά ελέω κουμπαριάς., προκάλεσε δημοσίευμα στο Βήμα και στη συνέχεια εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ για να μας πείσει ότι αναλαμβάνει εκστρατεία πάταξης της οικογενειοκρατίας  στα ΑΕΙ της χώρας.

Η είδηση μεθοδικά πέρασε σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Προηγήθηκε βέβαια εδώ και μερικούς μήνες η ακύρωση εκλογών μελών ΔΕΠ σε μικρά τμήματα για να προετοιμαστεί το έδαφος.  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΟΤΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗΣ, ΑΝ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.

Για όσους δε γνωρίζουν: ο κ. Πανάρετος είναι σύζυγος της καθηγήτριας της Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗ.
Ο κ. Πανάρετος όταν ήταν μέλος ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο της Πάτρας απέτυχε 3 φορές να εξελιχθεί στη βαθμίδα του καθηγητή. Ισάριθμες φορές προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας. Την τρίτη φορά επικαλέστηκε σα λόγο ότι ήταν αρχαιότερος ενός πρωτοβάθμιου συναδέλφου του και συνεπώς αυτός δεν έπρεπε να είναι εκλέκτοράς του. Έγινε πρωτοβάθμιος και πέτυχε τη μετακίνηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην πρώτη τετραετία προεδρίας της συζύγου του στο συγκεκριμένο τμήμα. Εντελώς  συμπτωματικά το βλαστάρι τους αποφοίτησε από το τμήμα των γονιών του έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, όπου νωρίτερα ήταν και οι δυο γονείς του. Τώρα είναι επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης κι όταν ο μπαμπάς ολοκληρώσει την απαλλαγή του ελληνικού πανεπιστημίου από την οικογενειοκρατία θα επιδιώξει την αξιοκρατική εκλογή του στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ναι, θα κάνει κι αυτή τη θυσία.. Πάντως οι συνθήκες εκλογής του στην πρώτη βαθμίδα αξίζει κάποια στιγμή να δημοσιευθούν στον Τύπο. Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί του αλλά να μη μας ταΐζει κουτόχορτο.              

Θ. Τσάπανος

            ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
            ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger