Home » , , » Mη αναστρέψιμες βλάβες πλέον στην υγεία των απεργών πείνας

Mη αναστρέψιμες βλάβες πλέον στην υγεία των απεργών πείνας

Από giorgis , Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 | 4:28 μ.μ.

 «Δε θα φτηνύνουμε εμείς τη ζωή, που την έχουν κάνει αμελητέα κι αναλώσιμη. Εμείς θα ακριβύνουμε το θάνατο, τόσο που να’ναι αβάσταχτος κι αδιανόητος. Νίκη στην απεργία, νίκη στη ζωή», γράφει η αφίσα των απεργών πείνας μεταναστών στην Θεσσαλονίκη που καλεί σε μηχανοκίνητη πορεία της Τρίτη 1η Μάρτη στις 6μμ στο εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σε διαδήλωση την Πέμπτη 3 Μάρτη.

Οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους. Ή θα πεθάνουν ή θα δικαιωθούν. Και ενώ η σωματική τους κατάσταση είναι σε τραγικό σημείο το ηθικό τους είναι ακμαιότατο. Μέχρι στιγμής 13 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Όπως δήλωσε  ο 29χρονος Τζεγουέτ που διανύει την 32η ημέρα χωρίς φαγητό «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ή θα πάρουμε άδειες παραμονής ή θα πεθάνουμε αφού έτσι κι αλλιώς, πεθαίνουμε κάθε μέρα».

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας που παρακολουθεί την υγεία των 50 απεργών στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου μίλησε για μη αναστρέψιμες βλάβες πλέον στην υγεία των απεργών πείνας  τονίζοντας ότι: «Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα».

Από την πλευρά της  η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας κατήγγειλε την κυβέρνηση για αναλγησία, σημειώνοντας ότι η «λύση είναι στα χέρια τους και ό,τι κι αν γίνει, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger