Home » , » Ζυμώσεις στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ;

Ζυμώσεις στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ;

Από giorgis , Τρίτη 31 Μαΐου 2011 | 1:33 π.μ.

 Λέτε να πέφτουμε έξω στις εκτιμήσεις μας που κάναμε στην ανάρτησή μας στις 27 του μήνα και λέγαμε ότι δεν πρέπει να δώσουμε καμιά βαρύτητα για τα όσα κυκλοφορούν και αναφέρονται στα όσα πρόκειται να συμβούν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ» στις 18 Ιούνη στην Αθήνα;

Θα εντυπωσιαστούμε πάντως γιατί ο Γ. Παναγιωτόπουλος -που ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας- έχει παρελθόν που σχολιάσαμε την ανάρτηση που αναφέραμε προηγουμένως.

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας που γράφει:
«Την περασμένη Πέμπτη, στα γειτονικά Τρίκαλα και στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η "Αριστερή Πρωτοβουλία" (Γ. Παναγιωτακόπουλος), συμμετείχαν περίπου 200 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ από το γειτονικό νομό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε εντονότατος προβληματισμός, ζητήθηκαν παραιτήσεις υπουργών και ζητήθηκε η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

Οξεία ήταν και η τοποθέτηση του ίδιου του Γ. Παναγιωτακόπουλου στην εκδήλωση, ο οποίος μεταξύ άλλων αφού τόνισε, ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας οι κυβερνώντες επέλεξαν να εξυπηρετήσουν τους πιστωτές μας από το να παλέψουν για τη χώρα και το λαό. Συμφώνησαν, συνέχισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και είναι πια συλλογική η ευθύνη στην ίδια αποτυχημένη συνταγή που ακολουθήθηκε εδώ και ένα χρόνο και οδήγησε όλους τους δείκτες της οικονομίας σε χειρότερα σημεία. Απέδειξαν ότι δεν έχουν τη γενναιότητα και την ειλικρίνεια να πούνε την αλήθεια στο λαό, να εξηγήσουν τους λόγους της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου και πάνω απ' όλα αποδείχθηκαν αδύναμοι να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν για το λαό και τους εργαζόμενους.
Έσκυψαν το κεφάλι και αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη γνωστή συνταγή αποτυχίας: Νέοι φόροι, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους, αυξήσεις στο ΦΠΑ των ειδών βασικής διατροφής, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, απολύσεις εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια πολιτική που εφαρμόζει ειδική φορολογία στα αναψυκτικά;».

Δεν θέλουμε να ανακυκλώσουμε φήμες που κυκλοφορούν –δεν ξέρουμε αν έχουν βάση- σχετικά με την μελλοντική πορεία του Γ. Παναγιωτακόπουλου και της ομάδας που συσπειρώνεται γύρω απ’ αυτόν. Ούτε για τις επαφές που λέγεται ότι έχει ο Σ. Τζουμάκας, εκπροσωπώντας την «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ», με άλλους διαγραμμένους του κυβερνώντος κόμματος.  Όλα αυτά από ταξική σκοπιά δεν έχουν καμιά σημασία. 
Απλώς τα παραθέτουμε ενημερωτικά και θα επανέλθουμε όταν πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ» στις 18 Ιούνη στην Αθήνα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2011 στις 2:21 π.μ.

Σύντροφε Γιώργη παρόλο που όπως αναφέρεις "Όλα αυτά από ταξική σκοπιά δεν έχουν καμιά σημασία.", βλέπω ότι παρακολουθείς και σχολιάζεις τις εξελίξεις στα του ΠΑΣΟΚ με αυξημένο ενδιαφέρον. Πολύ καλά κάνεις βέβαια. Δεν μπορούν να μην έχουν ενδιαφέρον εξελίξεις που μπορεί όντως να μην αφορούν την ταξική πάλη σε μια μεταγενέστερη φάση, στην παρούσα όμως μπορεί αν προχωρήσουν να συμβάλλουν στην πρώτη ανάσχεση του γενικού πλιάτσικου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger