Home » , » Η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην καταγγελία της "Πρωτοβουλίας Ανέργων"

Η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην καταγγελία της "Πρωτοβουλίας Ανέργων"

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 | 3:18 μ.μ.

 Με αφορμή την καταγγελία της «Πρωτοβουλίας Ανέργων» ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για συγκέντρωση των μελών του, η διοίκηση του ΕΚΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδεδειγμένα επιβεβαιώσει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να διεκδικήσει μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη τα δικαιώματά του. Όπως επίσης έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε οργανωμένο συλλογικό φορέα, διαθέτοντας πολλές φορές τους χώρους του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες τους. Πολύ περισσότερο βέβαια το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδείξει επανειλημμένα τη μόνιμη ανασχόληση, την έγνοια και τη φροντίδα για τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Η έμπρακτη απόδειξη γ’ αυτό είναι οι εκατοντάδες άνεργοι-απολυμένοι που καταφεύγουν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.

Απόδειξη είναι οι δεκάδες παρεμβάσεις που έχει κάνει τόσο το ΕΚΝΛ όσο και τα ταξικά σωματεία για το ζήτημα αυτό, όπως ήταν και η τελευταία συγκέντρωση στις 19 Απρίλη έξω από τον ΟΑΕΔ, απαιτώντας την υλοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στη συνείδηση των εργαζομένων και των ανέργων και είναι από τους βασικούς παράγοντες που του προσδίδουν ξεχωριστό κύρος.
Οι μόνοι που δεν νομιμοποιούνται να μιλάνε εξ ονόματος των ανέργων είναι ανεμομαζώματα τύπου "Πρωτοβουλίας Ανέργων". Η συγκεκριμένη "Πρωτοβουλία" ούτε σχέση έχει, ούτε εκπροσωπεί τους ανέργους. Απευθύνεται σ αυτούς μοιράζοντας ανυπόγραφες ανακοινώσεις γιατί δεν έχει κανένα κύρος στα μάτια τους. Το μόνο που εκφράζει και κρύβει κάτω απ’ αυτό τον ψευδεπίγραφο τίτλο είναι η στόχευση να παρεισφρήσουν στο εργατικό και γενικότερο λαϊκό κίνημα δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν μ αυτό.

Η συγκεκριμένη "πρωτοβουλία" είναι άλλη μια μεταμόρφωση του μπλογκ των δυνάμεων που αποτελούν διάφορε δυνάμεις τύπου ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, Ταξική Πορεία κλπ. Είναι δυνάμεις που έχουν ρόλο κυματοθραύστη της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης και προκειμένου να εμποδίσουν το μπόλιασμα της με την οργανωμένη, ταξική πάλη, τον αντιμονοπωλιακό αγώνα.
Προσπαθούν διαρκώς με τέτοιες προσπάθειες να διασπούν το κίνημα, να το αποπροσανατολίζουν. Γι’ αυτό αντιδρούν σθεναρά στο να οργανωθούν όχι μόνο οι άνεργοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα σωματεία, πολύ δε περισσότερο σε εκείνα με ταξικό προσανατολισμό. Αυτό επιδιώκουν ότι προβάλουν το δήθεν ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο κίνημα.

Είναι όλες οι δυνάμεις που σε κάθε πορεία του ταξικού κινήματος μπαίνουν στην ουρά του προσπαθώντας να κολλήσουν εκεί που δεν ανήκουν. Είναι όλοι αυτοί που εκεί στην ουρά, βγάζουν το βαθύ τους μίσος απέναντι στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό εργατικό κίνημα φωνάζοντας εναντίον του υβριστικά συνθήματα. Είναι όλοι αυτοί που φιλοξενούν κάτω από την σκέπη τους και τις διάφορες ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, τις οποίες αξιοποιούν οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν το κίνημα.

Είναι όλοι αυτοί που τελικά εκθειάζουν την "κουκούλα" και το "σπάσιμο της βιτρίνας" ενάντια στο οργανωμένο ταξικό αγώνα. Ολο αυτό το συνονθύλευμα, λοιπόν, καμιά σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, είναι απέναντι στα συμφέροντα τους. Γι’ αυτό και καμιά θέση δεν έχουν στον χώρο του ταξικού Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Είναι ανεπιθύμητοι. Δεν θα γίνει το Εργατικό Κέντρο "στέκι" τέτοιων δυνάμεων.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα το Εργατικό Κέντρο, μαζί με το ΠΑΜΕ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους θα συνεχίσει σταθερά να περιφρουρεί τους αγώνες του, οργανώνοντας την ετοιμότητα του κινήματος απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης, παράλληλα με την ένταση της προσπάθειας για την επιτυχία της μάχης της απεργίας στις 11 του Μαϊου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

5 Μαΐου 2011 στις 3:46 μ.μ.

Οσοι δεν ειναι στο παμε , λοιπον, ειναι ανεμομαζωματα , ο προεδρος του εκλ ο οποιος εχει να κανει μεροκαματο 15 χρονια(εκτος απο αυτα που κανει σαν στελεχος του κκε)ξερει καλυτερα τα προβληματα των ανεργων.

6 Μαΐου 2011 στις 8:10 π.μ.

Η αριστερά και οι εργαζόμενοι που δε βολεύονται κάτω από τα πανώ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είναι ανεμομαζώματα, κουκουλοφόροι, και ότι άλλο τους προσάπτει το σύστημα και το ΚΚΕ!
Στις ταξικές δυνάμεις ανήκουν οι Ραούλ Κάστρο, Μπαν Κι Μουν, Κάρολος Παπούλιας, Δημήτρης Χριστόφιας, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Σγουρός, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, που σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη χαιρέτησαν το διεθνές ταξικό συνέδριο!
Ούτε εγώ έχω άμεση επαφή με τα της Λάρισας αλλά και μόνο αυτή η απάντηση επιβεβαιώνει την καταγγελία της επιτροπής ανέργων.

7 Μαΐου 2011 στις 12:04 μ.μ.

Αν αυτή η ενέργεια της διοίκησης του Εργατικού κέντρου δεν ο έσχατος εμπαιγός και απαξίωση σε ανθρώπους που είναι πραγματικά ελεύθεροι κι΄όχι κομματικά εγκάθετοι,τότε τί άλλο είναι?Προφανώς υπό τις παρούσες συνθήκες κομμουνιστής και μέλος κομμουνιστικού κόμματος είναι έννοιες ασύμβατες.Για το ΚΚΕ γράφω.Κομμουνιστές εξ απονομής ή εξ επαγγέλματος.Αυτοί είναι.Όταν δεν εξαντλούνται σε παρελάσεις τραμπουκίζουν επ΄ονόματι της κομματικής καθαρότητας και επαναστατικότητας και λοιδορούν κάθε αριστερή κίνηση.Θαυμάστε τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger