Home » , » Ενα βίντεο και κάποιες διευκρινήσεις

Ενα βίντεο και κάποιες διευκρινήσεις

Από giorgis , Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 | 12:52 μ.μ.

Το έχουμε γράψει αλλά να το επαναλάβουμε για να μην δημιουργηθεί κάποια παρανόηση. Η άποψη του μπλογκ μας είναι ότι η θεσμολαγνεία είναι βαρίδι στο εργατικό κίνημα και έχουν αυταπάτες –στην καλύτερη περίπτωση- όσοι επικαλούνται την λειτουργία των αστικών θεσμών για να αναστραφεί η κατάσταση προς όφελος του λαού και του τόπου. Η αστική τάξη συντάγματα και νόμους τα χρησιμοποιεί όποτε και με όποιο τρόπο θέλει.

Ερχόμαστε τώρα στο βίντεο που παραθέτουμε και στο οποίο ακούγονται οι απόψεις των Συνταγματολόγων Γ. Κασιμάτη και Κ. Χρυσόγονου.
Οι θέσεις του πρώτου είναι γνωστές σε γενικές γραμμές. Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι τι λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος –αλήθεια γιατί δεν κάνει τον κόπο να το εξηγήσει στους τηλεθεατές του; Εχει μήπως την εντύπωση ότι το τηλεοπτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το γνωρίζει;- που τον ακούμε να επικαλείται στο βίντεο:

«Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Οσο για τον συνταγματολόγο Κ. Χρυσόγονο, που είναι λιγότερο γνωστός, να πούμε ότι είναι απ’ τους πρώτους που έχουν βάλει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του μνημονίου.
Την κύρια ένσταση του την αιτιολογεί με το παρακάτω απόσπασμα από περασμένη συνέντευξη του:

«Ένα π.χ το Ολλανδικό δημόσιο, βλέποντας ότι η Ελλάδα δεν αποπληρώνει σε τρία χρόνια το πολύ, και δεν μπορεί να αποπληρώσει την συμμετοχή της Ολλανδίας στα δάνειο, κάποια από τις δόσεις, που της αντιστοιχούν, τότε το Ολλανδικό δημόσιο μπορεί να έλθει να βγάλει σε πλειστηριασμό το Μέγαρο της βουλής των Ελλήνων, τα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας, τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, το μουσείο της Ακροπόλεως, οτιδήποτε περιουσία του Ελληνικού δημοσίου λέει η δανειακή σύμβαση, για την ακρίβεια εντός εισαγωγικών, γνωμοδοτήσεις τους, το Ελληνικό δημόσιο δεν θα προβάλλει, και δεν μπορεί να προβάλλει, και παραιτείται από κάθε ένσταση, λόγω κυριαρχίας για άλλο λόγο.
Δηλαδή έχουμε μια παραίτηση εκ των προτέρων από την Εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Αυτό είναι βεβαίως αντισυνταγματικό, και κατά την άποψη μου θα ετίθετο και θέμα παραβάσεως καθήκοντος εκ μέρους των νομικών συμβούλων οι οποίοι υπέγραψαν αυτά τα πράγματα».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger