Home » , , » "Γιώργο προχώρα σε φτύνει όλη η χώρα" - εκτός από τις τράπεζες

"Γιώργο προχώρα σε φτύνει όλη η χώρα" - εκτός από τις τράπεζες

Από ciaoant1 , Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 | 6:39 μ.μ.

"Γιώργο προχώρα σε φτύνει όλη η χώρα"



Ένα από το πολλά σατυρικά σκίτσα που κυκλοφορούν, για μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς την παραμικρή λαική νομιμοποίηση πλέον, και απλά έχει ως στόχο να περάσει όσο περισσότερα μέτρα μπορεί, μέχρι να πέσει, παραδίδοντας τη "σκυτάλη" στην επόμενη (Ποια; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους αυτή τη στιγμή).

Στην πραγματικότητα, αν η κυβέρνηση αυτή είχε απέναντι της έναν λαό πολιτικά οργανωμένο ως "αντίπαλο δέος", θα είχε ήδη γκρεμοτσακιστεί. Αφού πλέον κανείς δεν την στηρίζει. Όλοι την φτύνουν. Ή μάλλον σχεδόν όλοι.

Ύπαρχει ένα (αντίστροφο) "γαλατικό χωριό" που..."αντιστέκεται", και κόντρα στο ρεύμα και τις διαθέσεις της κοινωνίας συνεχίζει να στηρίζει 100% τις πολιτικές της κυβέρνησης. Οι τράπεζες, ντόπιες και ξένες.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην τελευταία έκθεση της Alpha Bank, στην οποία διαβάζουμε τα εξής:
Alpha Bank: Όλα τα μέτρα είναι αναγκαία

Στην σημερινή συγκυρία, και ανεξαρτήτως πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση συνθηκών σταθεροποίησης του δημοσίου χρέους και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας παραμένει η άμεση και δραστική μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η ταχεία υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και της ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.
Η Alpha Bank, που έχει και αυτή αρπάξει τόσα και τόσα μέσα από τα "πακέτα σωτηρίας" της κυβέρνησης και της ΕΚΤ, μας λέει ότι είναι "απαραίτητο" να ρημαχθούν οι εργάτες ("διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" - εννοεί μείωση μισθών-συντάξεων, περικοπές σε υγεία, εκπαίδευση, κτλ) και να πουληθούν σε ιδιώτες τα "ασημικά" του κράτους (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, και χίλια δυο άλλα).

Και πράγματι, αν στόχος είναι να διασωθούν οι τράπεζες (που είναι χρεωκοπημένες μιας και τα δάνεια που έχουν δώσει δεν μπορούν να αποπληρωθούν), τότε θα πρέπει να αρπαχθούν όλοι οι πόροι της κοινωνίας, και να δωθούν σε αυτές.

Επίσης, αν στόχος είναι η γενικότερη "επανεκκίνηση" του καπιταλιστικού συστήματος, θα πρέπει να πειστούν οι κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν τα κεφάλαια που έχουν συσσωρεύσει από το καθημερινό ξεζούμισμα των εργατών εδώ και χρόνια. Όμως, για να πειστούν οι κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν στη Δύση, αντί πχ για την Κίνα, την Ινδία ή έστω τη Βουλγαρία, θα πρέπει οι εργάτες της Δύσης να δεχτούν μισθούς, ωράρια και δικαιώματα παρόμοια με αυτά που ισχύουν σε αυτές τις χώρες (καθώς αυτό που για τον εργάτη είναι "απαράδεκτες συνθήκες μεσαίωνα", είναι για τον κεφαλαιοκράτη ένα "εξαιρετικό επενδυτικό περιβάλλον", μιας και χάρη σε αυτούς τους μισθούς πείνας καταφέρνει να μεγιστοποιεί τα δικά του κέρδη). Ως εκ τούτου, οι κεφαλαιοκράτες πρώτα θα χτυπήσουν αλλύπητα τους εργάτες, εξόντώνοντας πολλούς εξ αυτών, και καταδικάζοντας όσους επιβιώσουν σε μια ζωή φτώχειας και μιζέριας, και μετά θα επενδύσουν ώστε να ξαναυπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι' αυτό και στα μάτια του κεφαλαιοκράτη, τα μέτρα "λιτότητας" είναι "απαραίτητος" όρος για να υπάρξει "ανάκαμψη της οικονομίας", κτλ.

Στα μάτια του εργάτη όμως, η βάρβαρη αυτή κατάσταση, που εξωθεί πολλούς από εμάς στην πλήρη εξόντωση, και τους υπόλοιπους σε μια αβάσταχτη τυραννία πρέπει να ανατραπεί. Και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να απελευθερωθούμε από αυτή την τυραννία τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger