Home » , » Φυγάδευσαν βουλευτές με καΐκι στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Φυγάδευσαν βουλευτές με καΐκι στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 | 1:36 μ.μ.

Η οργή και αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών εκφράστηκε αυτή την φορά στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρακολουθούμε –στο βίντεο που παραθέτουμε απ’ το δελτίο ειδήσεων του Αντένα- δεκάδες κάτοικοι του νησιού περικύκλωσαν το παλαιό φρούριο της πόλης όπου απολάμβαναν τα εδέσματα τους πέντε έλληνες βουλευτές με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, όλοι τους μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων, του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι βουλευτές αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί «χωρίς να λείψουν οι ρίξεις αντικειμένων εναντίων τους» όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, που συμπληρώνει ότι «οι αρχές επιστράτευσαν καΐκι με το οποίο όλοι τους μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία τους».

Ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος, στην γραμμή Πάγκαλου ανακάλυψε ότι «Υπάρχει πολιτικός χώρος πίσω από αυτές τις ομάδες που προπηλακίζουν.


Και το σχετικό δημοσίευμα του Indymedia


ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Λοιπόν, ας τα πιάσουμε από την αρχή.

Οι "αγανακτισμένοι" ή αγανακτισμένοι κέρκυρας πραγματοποιούν συνέλευση κάθε βράδυ στην πλατεία δημαρχείου εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Διάφοροι αναρχικοί σύντροφοί ήμασταν καχύποπτοι τις πρώτες μέρες.(καταλαβαίνει κανεις ότι σε μια μικρή κοινωνία είναι πιο εύκολο να μην εμπιστεύεσαι αυτούς που σε όλες τις κινητοποιήσεις, του ευρύτερου ριζοσπαστικού, αναρχικού, αντικαπιταλίστικού χώρου μέχρι τώρα απείχαν εμφανώς)

Στη χτεσινή συνέλευση αποφασίστηκε δια βοής ότι το σώμα θα αποφασίζει ομόφωνα(σχεδόν ομοφωνα, για την ακρίβεια με πλειοψηφία 90%) και ότι όποιος θέλει να θέσει μια πρόταση προς ψήφιση θα πρέπει να επιχειρηματολογεί.(για τους περισσότερους εκεί είναι η πρώτη φορά που συναποφασίζουν σε πολιτικό επίπεδο).

Σήμερα έγινε ενημέρωση ότι στο εστιατόριο του ιστιοπλοικού ομίλου που βρίσκεται στο παλιό φρούριο θα μαζεύονταν να μασαμπουκώσουν ο Δένδιας(πρώην υπουργός δικαιοσύνης επι ΝΔ), η Γκερέκου, η Νταλάρα, ο Παπουτσής, μερικοί ξένοι ευρωβουλευτές και δεν ξέρω ποιοί άλλοι.

Ο κόσμος της συνέλευσης (200 άτομα υπολογίζω) μεταφέρθηκε άμεσα στο σημείο όπου για 3 περίπου ώρες φώναζε συνθήματα.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή του ακτιβισμού επιχειρήθηκε, μέσω ντουντούκας, από κάποιους "αγανακτισμένους" που μονοπωλούν το μικρόφωνο της συνέλευσης τις τελευταίες μέρες να διαλύσουν την παρέμβαση. Αμέσως ο κόσμος αντέδρασε και επέμεινε ότι στόχος είναι να εμποδίσουμε την έξοδο των αρχόντων από το χώρο.(η ψήφιση έδειξε ότι ήταν μόνο 4 άτομα οι "πυροσβέστες" ).

Με τα πολλά οι αρχόντοι υποχρεώθηκαν να διαφύγουν με καίκι, γεμάτο ΟΥΚάδες που μπήκε και βγήκε από τον όρμο με κλειστά τα φώτα(για να αποφευχθεί η λήψη βίντεο ή φωτογραφιών).

Τελικά εκτός από δενδια γκερέκου και ευρωβουλευτές δεν είμαστε σίγουροι ποιοί ακριβως παρευρέθησαν. Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί συμμετείχαν το πρωι σε ενα συνέδριο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και τη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών απέναντι στην ήπειρο.

Ο παραλληλισμός των αρχόντων που διαφέυγουν στη ζούλα με τον ίδιο τρόπο που οι μετανάστες περνούν τα σύνορα πραγματικά ξεσήκωσε τον συγκεντρωμένο κόσμο και ειδικά μετα τη φυγάδευση των βουλευτών από το κοινοβούλιο στην αθηνα.

Γιουχαρίστηκαν βγαίνοντας και οι ασφαλίτες που τους φύλαγαν.

υ.γ. ελπίζω σύντομα αυτοι που έχουν εικόνες και βίντεο να τα αναρτήσουν

ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΒΡΑΣΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΆΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΩΝΙΑ


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger