Home » , » Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών.

Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών.

Από giorgis , Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 | 8:05 μ.μ.

Δεν μπορεί να διανοηθούμε ότι έχουν βαρύτητα οι «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλείται το «Βήμα» στην ηλεκτρονική του έκδοση και σύμφωνα μ’ αυτές θα υπάρξει Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα και θα το σχολιάσουμε αν υπάρξει επίσημη απόφαση:

"Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας θα εφαρμόζεται έως τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου έτους ηλικίας

Ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι η τρόικα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την 6η δόση, απαιτεί, πέραν των άλλων, τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών κυρίως στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την απαίτηση της τρόικα η διακοπή καταβολής των συντάξεων θα εφαρμόζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους.
Το μέτρο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και επιδιώκεται να καταγραφεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή. Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με σειρά επαγγελματικών ομάδων κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κ.λ.π. και προσπαθεί να διαπραγματευθεί".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:10 μ.μ.

Ίσως αυτό το μέτρο να είναι το μόνο δίκαιο. Είναι τουλάχιστον αίσχος κ...παιδάκια 47 χρονών που στη μέχρι τώρα ζωή τους συμμετείχαν σε καταστολές ρουφιανιλίκια και ήταν αραχτοί να παίρνουν σύνταξη.

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:06 μ.μ.

Ρε παιδιά έλεος και εγώ αριστερός είμαι αλλά δεν μπορεί ένα ζευγάρι της Ολυμπιακής να παίρνει(μαζί) 5000 ευρώ απο τα 47 τους και εμείς στα 25 μας να κοντεύουμε να βγάλουμε καρκίνο απο τη ανεργία και τη στεναχώρια. Μη γίνεστε ισοπεδωτικοί γιατί χάνετε την αξιοπιστία σας.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:37 π.μ.

Οσο αφορα τις δυο ανωτερω γνωμες δεν ειμαι φυσικα συνταξιουχος αλλα η θεια μου χηρα με ανηλικο παιδι ειναι 50 χρονων με συνταξη.Κατα εσας να της την κοψουμε την συνταξη και να παει να πεθανει να αυτοκτονησει η γυναικα και το παιδι της.ακομα και οι αεροσυνοδοι που περνουν συνταξη αν θελει το κρατος να την κοψει να τους ξαναδωσει δουλεια.οχι ετσι απλα καταλυουμε νομους συνταγμα και εκτελουμε ανθρωπους(γιατι ειναι το ιδιο αν τους κοψεις την συνταξη τωρα).το μεγαλο προβλημα ομως τελικα δεν ειναι μονο οι ξενοι και το κρατος ειναι κατι τυπακια σαν και εσας που οσο δεν θιγονται αμεσα εχουν την νοοτροπια να λενε για ολες τις αλλες μεριδες συμπολιτων τους που θιγονται < ετσι καλα κανετε γαμ..τε τους >.οταν ερθει η σειρα σας ομως (γιατι να ειστε σιγουροι θα ερθει) θελετε να λενε ολοι οι αλλοι το ιδιο και για εσας?γι αυτο αγορινες βαλτε λιγη ανθρωπια μεσα σας και μην στελνετε στην πυρα συνανθρωπους σας ετσι ευκολα.ακομα και αν ειστε ανικανοι να συμπονεσετε αλλους τουλαχιστον βουλ..τε το.αυτα...

Πετρος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:03 π.μ.

Μεγαλη επιτυχια εχει η προπαγανδα, δε λεω! Ειναι να θαυμαζει κανεις! Τι καθεστε και κουβεντιαζετε! Ποσοι ειναι ολοι αυτοι που παιρνουν χαριστικα συνταξεις στα 55? Κι εννοω να μην εχουν κλεισει 30-35 χρονια δουλειας? Να ειναι 5, 10 χιλιαδες, αντε 20? Κι αυτοι ειναι το προβλημα σας? Ή ειναι οι αεροσυνοδοι που τις ταραζει η ακτινοβολια, εχουν πολλαπλες επαγγελματικες ασθενειες και παιζουν τη ζωη τους κορωνα-γραμματα? Που τις θυμηθηκαν παλι! Εστι με τα ψεματα ξεφτιλιστηκε για 15 χρονια και ξεπουληθηκε η Ολυμπιακη χωρις να ανοιξει μυτη! Μαζευετε τα ψωροδιφραγκα που πετανε και χανετε τα εκατομμυρια που αλλαζουν τσεπες! Το νου σας!

Τάκης
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:50 π.μ.

Ο εργατισμός καρκίνωμα της αριστεράς.

Μη τυχόν και πούμε κακή κουβέντα για αυτούς που έγλυφαν μία ζωή και τώρα απολαμβάνουν συνταξάρες απο τα 50. Ναι ο υπάλληλος του ΟΤΕ που βάραγε σφραγίδες γιατί να βγαίνει σύνταξη απο τα 50?

Ξυπνήστε και ξεριζώστε αυτό το καρκίνωμα του εργατισμού απο μέσα σας. Ουτε βολεμένοι ήμαστε ούτε εξυπνάκηδες αλλά δεν είμαστε και μαλάκες να υπερασπιζόμαστε τα κομματόσκυλα.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:47 π.μ.

Για να μη λεει ο καθένας οτι θελει εδώ μέσα

1. Δεν υπάρχει συνταξιούχος του ΟΤΕ που βγήκε στα 50, εκτός απο κατι ανάπηρους καρδιακούς κλπ.
Εκτός απο κατι τηλεφωνήτριες, δεν υπάρχουν πλέον, που βγήκαν στη 10ετία του 80, και βγήκαν στα 40.

2. Οπως σωστά εγραψε ο φίλος απο πάνω,
δεν είναι σωστό καποιος συνταξιούχος 54 ετών να πεθάνει στη πείνα. Να του δώσουν τη δουλειά που είχε να εργαστεί μεχρι τα 55 ή τα 65.
ΟΧΙ Ομως πείνα διότι,
αν βγήκε συνταξιούχος στα 50, δεν βγήκε απο μόνος του.
Καποιος νόμος, καποια "εθελουσια έξοδος" τον ξεφόρτωσε απο τον ΟΤΕ, στο ΙΚΑ, για να αυξήσει τα κέρδη του ο ΟΤΕ, τον φορτώθηκε το κοινωνικό σύστημα με την

ανοχή και συννενοχή της κυβέρνησης.

Πετρος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:31 μ.μ.

@ Τακη Το 85% και βαλε του λαου ψηφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ολο και κανενα ρουσφετι το τραβαγε η ψυχη του και μαλιστα το περηφανευοταν. Αλλοι με μεταταξεις, αλλοι με διορισμους αλλοι με διευκολυνσεις στις απατες μικρες και μεγαλες στο εμποριο, στα ελευθερα επαγγελματα, στην οικοδομη... Ετσι τον ειχαν μαθει τον κοσμο (αναφερομαι στην πλειοψηφια) ετσι εκανε. "Αγραμματοι" ανθρωποι οι περισσοτεροι, μπροστα στο χαζοκουτι περναν την ωρα τους να βλεπουν τρεχοντα σωβρακα και καθιστες κυλοτες. Τωρα, τι να κανουμε? Να αφησουμε να περασει ο καιρος να ψοφησουν οι αναξιοπρεπεις και εξευτελισμενοι και να περιμενουμε την (παρθενο)γεννηση των καλων και γενναιων? Και ποιοι θα ειναι οι επομενοι? Δεν θα ειναι η γενια που θα γαλουχηθει με την εγκληματικοτητα, με τη μαυρη αγορα και τη μαυρη εργασια, τη μεταναστευση, και με τον ακρατο ατομικισμο (στον ανωτερο βαθμο) για την επιβιωση? Το υλικο αυτο ειναι! Ο μαστορας δεν εχει επιλογη. Το νου σας στην προπαγανδα!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:19 μ.μ.

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που είναι κάτω απο 55 και είναι στη σύνταξη είναι ένστολοι. Η συντριπτική πλειοφηφία αυτών που έχουν βγεί στη σύνταξη πριν τα 55 όλοι ξέρουμε πως προσλαμβάνονταν πριν απο 25-33 χρόνια. Οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους πιο παλιά στήριζαν με μανία το σύστημα και κυνηγούσαν με κάθε τρόπο όταν μπορούσαν αριστερούς.

Επιτέλους άλλο αριστερός και άλλο μ..ς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger