Home » , » Για "όμορφο μικρό πόλεμο" ετοιμάζεται το Ισραήλ;

Για "όμορφο μικρό πόλεμο" ετοιμάζεται το Ισραήλ;

Από giorgis , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 | 9:14 μ.μ.

Πρόσφατα ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκάν, ανταποκριτής στην Ελλάδα της τούρκικής ημερήσιας εφημερίδας «Embrensel», έγραψε για το μπλοκ μας ένα κείμενο για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσουμε στα όσα διαδραματίζονται στο Ισραήλ.

Στο βίντεο παρακολουθούμε τους πολίτες του Ισραήλ να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώνουν μαζικά κατά της πολιτικής του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν οι μεγαλύτερες στην ιστορία του Ισραήλ.

Όμως πρέπει να δούμε και την αθέατη πλευρά αυτού του σκηνικού. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση του Ισραήλ για να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα μπορεί να μεθοδεύσει μακελειό στην περιοχή.
Όπως γράφει σε άρθρο του ο Ισραηλινός συγγραφέας Uri Avnery: «Το κοινωνικό κίνημα διαμαρτυρίας συσσωρεύει μια δυναμική. Σε αυτό το σημείο, θα μπει ο πειρασμός να "ζεστάνουν τα σύνορα". Να ξεκινήσουν ένα όμορφο μικρό πόλεμο. Να καλέσουν την νεολαία του Ισραήλ, την ίδια νεολαία που τώρα κινητοποιείται, να υπερασπιστεί την πατρίδα».



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger