Home » , » Ένας στο χώμα- Χιλιάδες στον αγώνα

Ένας στο χώμα- Χιλιάδες στον αγώνα

Από giorgis , Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 | 4:54 μ.μ.

 Η τοποθέτηση του μπλογκ και της ιστοσελίδας μας για τα τραγικά χθεσινά γεγονότα

Η 48ωρη συγκλονιστική απεργία και οι δύο συγκεντρώσεις – σεισμός αποτέλεσαν κορυφαία στιγμή της πάλης του εργατικού κινήματος ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και την κυβέρνηση με στόχο την ανατροπή τους. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν ξεκάθαρα: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Η ματοβαμμένη κυβέρνηση των δολοφόνων, παντελώς πια απονομιμοποιημένη και χωρίς το παραμικρό λαϊκό έρεισμα, εισέπραξε ένα μυριόστομο ΟΥΣΤ! Ευρύτατα λαϊκά στρώματα που καταστρέφονται, βρίσκονται σε απόγνωση και θέλουν να πάρουν την αντίσταση στα χέρια τους με έντονα εξεγερσιακές και συγκρουσιακές διαθέσεις ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες και προδοτικές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Αυτό για διάφορους λόγους δεν είναι πάντα εύκολο. Πλευρά του ζητήματος είναι η «δυσκολία» συντονισμού της δράσης, ακόμα και στοιχειώδους συνεννόησης, ανάμεσα στα ίδια τα κομμάτια του κινήματος. Δυσκολία να βρεθούν οι δρόμοι να γίνει ο αγώνας αυτός νικηφόρος, όμως σ’ αυτό θα επανέλθουμε.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ έβαψε τα χέρια της με αίμα. Με το αίμα του άνεργου οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ. Από τύχη και μόνο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, καθώς βομβαρδίζει καθημερινά με τόνους χημικά τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν. Με χημικά απαγορευμένα από διεθνείς συμβάσεις σε καιρό πολέμου. Τώρα όμως έχουμε «ειρήνη»…

Οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, παρά τις αλληλοκαταγγελίες, συμπίπτουν ωστόσο κάπου, έχοντας και μια σύμπτωση, έναν «κοινό τόπο» με την ανακοίνωση της αστυνομίας: Βγάζουν απ’ το κάδρο τις ευθύνες της κυβέρνησης. «Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας», λέει το ΠΑΜΕ. (Εδώ η απάντηση από το Κίνημα "Δεν Πληρώνω")

«Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ», λέει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. Αντίστοιχα η καταγγελία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης αναφέρει: «Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ.» Εντυπωσιάζουν δύο λέξεις που περιέχονται στην ανακοίνωση: «αποκλειστικά» και «γεγονότα». Εντυπωσιάζουν βέβαια περισσότερο άλλες λέξεις που απουσιάζουν: Κυβέρνηση, τρόικα, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ και πάρα πολλές άλλες…

Και η ανακοίνωση της αστυνομίας: "από τις πρωινές ώρες, σήμερα, μέχρι και τις 5 το απόγευμα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων".

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κύρια σαν διαδηλωτές και όχι σαν «ανταποκριτές», έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε σε όλες τις κρίσιμες φάσεις έχοντας άμεση εποπτεία.
Όμως μαζί με μας, χιλιάδες διαδηλωτών είναι σε θέση να διαψεύσουν τους ασφαλίτικους ισχυρισμούς, καθώς ήταν μάρτυρες της ρίψης χημικών πολύ πριν τις 5.00.

Ένας διαδηλωτής νεκρός λοιπόν από τα χημικά της αστυνομίας. Ένας δικός μας νεκρός, άνεργος οικοδόμος, ένας νεκρός του κινήματος.

Ομάδες προβοκατόρων που αποδεδειγμένα με τη δράση τους διαλύουν σαν μακρύ χέρι της καταστολής και του κράτους μεγαλειώδεις μαχητικές διαδηλώσεις, βρίσκουν δυστυχώς έρεισμα σε λογικές καρικατούρας ανεγκέφαλων που ευτελίζουν τη μαζική λαϊκή αντιβία και προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην κυβέρνηση και το κράτος στέλνοντας «την μπάλα στην κερκίδα». Μολότοφ σε μπλοκ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, πέτρες και μάρμαρα αδιάκριτα στον κόσμο της διαδήλωσης, κροτίδες, καπνογόνα και άλλα «αξεσουάρ». Η παρουσία ή μη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σήμερα στο Σύνταγμα είναι ανεξάρτητη από τη δική τους δράση: Χθες, Πανεπιστημίου και Πατησίων, στείλαν τελείως απρόκλητα στο νοσοκομείο αγωνιστές δασκάλους που διαδήλωναν. Ποιος «αντιεξουσιαστής» θα μας το εξηγήσει αυτό; Μισούν καθώς φαίνεται τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, μισούν το λαϊκό κίνημα.

Η άποψη του μπλογκ και της ιστοσελίδας μας είναι σαφής: Το να πετάς μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες σε μπλογκ εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν είναι παρακρατικές δολοφονικές πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με μαζική λαϊκή αντιβία. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης τους.

Παρά το «βάρος» που έχει η σημερινή μέρα και μακριά από κάθε λογική «ίσης απόστασης», ερχόμαστε στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Εξάγγειλαν περικύκλωση της Βουλής, αυτό όμως που είδαμε ήταν περιφρούρηση του κοινοβουλίου από τους διαδηλωτές με λογική ιδιοκτησίας του κινήματος.
Με πλάτη στη Βουλή που συνεδρίαζε είχανε κάνει κορδόνια και αλυσίδες μπροστά σε άλλους εργαζόμενους, σωματεία (όπως Βιβλίου – χάρτου, ΣΜΤ, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΠΟΕΔΗΝ κ.ά.) και πολιτικές οργανώσεις.
Αγανακτισμένα μέλη συνδικάτων έλεγαν στα μέλη του ΠΑΜΕ των αλυσίδων ότι ο εχθρός είναι στη Βουλή που συνεδριάζει και όχι απέναντι, οι υπόλοιποι εργάτες. Αδιανόητο επίσης είναι να μη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή οι αγωνιζόμενοι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή να χρειάζονται «άδεια» για να περάσουν.

Σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, μεγαλοδημοσιογράφοι και αστοί πολιτικοί, μέχρι και αυτός ο Πάγκαλος, τους έδιναν προβοκατόρικα συγχαρητήρια…

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν –εκ του αποτελέσματος- δικαιωμένη η στάση αυτή του ΠΑΜΕ, όμως παρόμοιες «ιδιοκτησιακές» πρακτικές εκδηλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η υπεροπτική κριτική που τόσον καιρό γινόταν στο αγωνιστικό κομμάτι του εργατικού κινήματος ότι δεν μπορεί να περιφρουρήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις από τη δράση προβοκατόρων έπεσε σήμερα στο κενό με τόσο τραγικό τρόπο.
Απαράδεκτο ακόμη είναι στις δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ και της ίδιας της Παπαρήγα το «τσουβάλιασμα» φασιστών, αναρχικών, αναρχοαριστερών, ακροδεξιών, ακροαριστερών και άλλων κομματιών του κινήματος.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να μας διαφεύγει: Ή θα κάνουμε κριτική στο ΠΑΜΕ γιατί απέχει ή γιατί συμμετέχει, δεν μπορούμε και τα δύο ταυτόχρονα.

Τελειώνοντας, είναι αδιανόητο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για το κίνημα και την κοινωνία να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων που αγωνίζονται από διαφορετικές πολιτικές θέσεις. Εχθρός μας είναι η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα αφεντικά που ξεσαλώνουν. Επιτακτική αναδεικνύεται η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των κομματιών του κινήματος εργαζομένων και ανέργων για να φύγουν, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτού του δολοφονικού καπιταλιστικού συστήματος.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

Καλά γενικά ανώνυμε απο πάνω η παραρήγα έιπε για τα δακρυγόνα στη τοποθέτηση της στην βουλή και το ξανα είπε χθές στο Τριανταφυλλοπουλο, βίντεο που το συγκεκριμένο μπλόκ ανήρτησε.Επίσης ήθελα να πώ γενικά Μπράβο στο Βαθυ Κόκκινο για την ανακοίνωση του που παρότι με βρίσκει πολιτικά να διαφωνώ , συμφωνώ απόλυτα με την κρίση του για του βλάκες ,ανεγκέφαλους κ.λ.π που πέταγαν πέτρες σε απεργούς.
Θέλω όμως να πώ πως και στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ υπάρχει και χαιρετισμός στις απεργιακές κινητοποιήσεις και υπαρχει και αναφορά στους Μπάτσους απο το μέλος του ΠΑΜΕ στο βίντεο που αναρτήσατε καθώς και τέλος υπάρχουν φυσικά πλείστες αναφορές στο ΔΝΤ και στην κυβέρνηση...Οπότε θεωρώ την κριτική σας ως προς τις ανακοινώσεις λιγο άτοπη.
Αυτάαααα

Αλ.

kws
21 Οκτωβρίου 2011 στις 6:14 μ.μ.

Μπράβο παιδιά πολύ καλή η στάση σας μέσα από το κείμενο!

Εν τέλη τα χθεσινά γεγονότα αυτό που διατέλεσαν στο έπακρο ήταν η ψήφιση ενός από τους πιο τραγικούς νόμους για το λαό και η δολοφονία ενός διαδηλωτή να περάσουν στα ψιλά.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις, από κοινού οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχες γι ανατρέψουμε την αθλιότητα του.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 7:27 μ.μ.

έφυγα από το ΚΚΕ το 89, από τότε είμαι ανένταχτος, έβλεπα με καλό μάτι την προσπάθεια της ανταρσύας για μια κοινή φωνή της ασυμβίβαστης αριστεράς μα μετά τα χτεσινά και την ανακοίνωσή τους κάτι γκρεμίστηκε μέσα μου...απογοητεύτηκα από την κατάντια μας. Δεν συμφωνώ με τον φετιχισμό της βίας που τρέφει τον αντιεξουσιαστικό χώρο ωστόσο δεν μπορώ να συγχωρήσω σε καμιά περίπτωσι ότι χτες το ΚΚΕ φύλαγε το αστικό κοινοβούλιο, την στιγμή που οι λαικές διαθέσεις είναι να λυντσάρουν κάθε εκπρόσωπό του. Αφού το ΚΚΕ διάλεξε να παίξει αυτό τον ρόλο των ματ, ας μην εκπλήσσεται καθόλου που έφαγε τις πέτρες. πρώτα λοιπόν να ρωτήσουμε τι περιφρουρούσε χτες το ΚΚΕ και μετά να απαντήσουμε αν καλά κάναν και του επιτεθήκαν. Λυπάμαι σύντροφοι, μα αηδιάζω χίλιες φορές όταν τα αστικά μμε αποδίδουν τα εύσημα στο ΚΚΕ για την χτεσινή προστασία του, δεν μπορώ να αηδιάσω πιότερο με την ανακοίνωση του ναρ και της ανταρσία που λένε το ίδιο πράγμα
πιο καλά μόνος μου....

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 8:17 μ.μ.

Δυστηχώς το sait πήρε την θέση που φανταζόμουν στηρίζοντας ταχαμου μια ιδέα της ψευτοαριστεράς (ΝΑΡ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΚΚΕ) που βολεύεται σαν τσιμπούρι στην πλάτη του λαού. Πέρνοντας στάση του ασφαλίτη προβοκάρει τον εξεγερμένο κόσμο και τάχα κριτικάρει τα ΚΝΑΤ. Ας βγεί λοιπόν ο λαός να μοιράσει τριαντάφυλλα στους μπάτσους αφού πρώτα φάει τις γκλοπιές και τα χημικά. Και οι πορείες να γίνουν λειτανίες. Έτσι θα κάνει επανάσταση η παπαρίγα,χωρίς να σπάσει τζάμι. Χτές έφτιαξε άλλη μια βάρκιζα απο τις πολλές. Τέλος να σου πώ ότι ήμουν στο σύνταγμα στις 29/6 και μάλιστα ένας απο τους συλληφθέντες . Δεν είχα την χαρά να με δώσουν τα ΚΝΑΤ. Λυπάμαι πολύ γιατί το blog σας δεν διαφέρει με ένα των ΜΜεξημέρωσης.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 9:11 μ.μ.

Κριμα παιδιά. Νόμιζα ότι το μπλογκ είχε θάρρος. Εκανα λάθος. Αντε γεια

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 9:19 μ.μ.

Πες τα ρε Γιώργη. Η τοποθέτησή σου χωρίς να λείψει ούτε ένα κόμμα έπρεπε να είναι και η τοποθέτηση του χώρου μας.
Παρόλαυτα ο χώρος έσπευσε να πάρει θέση γλύφοντας το ηγεμονικό ΚΚΕ τη στιγμή ακριβώς που αυτό εφάρμοζε απροκάλυπτα το ρόλο του προστάτη του αστικού κυνοβουλίου αποκλείωντας το σύνολο των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.
Και φυσικά η ανακοίνωση του ανταρσυα έπρεπε να είναι πιο ζυγισμένη αφού έχουμε στο παρελθόν βρεθεί και στις δυο θέσεις της αντιπαράθεσης.
Θυμάμαι για παράδειγμα μια 17 Νοέμβρη στην Πάτρα που το ΚΚΕ με αλυσίδες και λοσταριες οικοδόμων έστειλε στο νοσοκομείο 3 συντρόφους στην προσπάθεια να μπουμε στο παράρτημα...
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι μπάχαλοι τον Ιουνη ποτέ δεν έφτασαν ε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης ακόμα και με τους εθνικιστές της ανω πλατείας με τις ελληνικές σημαίεες... Αυτό ίσως δίνει κάποιες ενδείξεις στην κατεύθυνση της αποψης που υποστηρίζει το ΚΚΕ.
Παρόλαυτά στη συγκεκριμένη συγκυρία η παρατήρηση του γιώργη ότι στις ανακοινώσεις και των δυο δεν υπάρχουν αναφορές στο δολοφόνο Γκαπ έχει τη σημειολογία του.
Αναρωτιέμαι ωστόσο.
Δεν ήταν γνωστή η στάση της περιφρούρησης του ΚΚΕ?
Δεν ήταν γνωστή η στάση των αναγκεφαλων χουλιγκάνων ?
Ήθελε φαντασία για να προβλευθούν τα σπασμένα κεφάλια?
Το ΚΚΕ είχε νεκρό από τα χημικά της κρατικής καταστολής. Γιατί δεν τα έκανε πουτάνα όλα? Γιατί στη βουλή δεν σήκωσε τους τόνους η Αλέκα να δείξει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που κάθονταν στα διπλανα έδρανα?
Γιατι ?

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 9:53 μ.μ.

Να ποιοι πεταξαν δακρυγονα πρωτοι

http://www.youtube.com/watch?v=MESW7O43Axc&feature=player_embedded

βαλτε το σε ποστ παιδια γιατι τα ψεματα εχουν και τα ορια τους

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 9:57 μ.μ.

Λοιπόν είναι όντως καλή η ανακοίνωση του βαθύ κόκκινου πέρα από κάποιες διαφωνίες για τις ομάδες των εξεγερμένων.
Ναι έγινε προβοκάτσια και τους χειρότερου είδους από το κράτος.
Και πιαστικάμε όλοι κορόϊδα

Και οι μεν και οι δεν
Και ναι, είναι απαράδεκτο τρομερά να πετάς μολότωφ και πέτρες σε απεργούς αλλά εξίσου απαράδεκτο είναι να γίνεται άγρια επίθεση των ΚΝΑΤ σε άσχετους διαδηλώτες.
Εν τάξη καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρεις μια θέση ποιο Μαρξιστικής αριστεράς, δεν είσαι blog του Α/Α Χώρου αλλά να ξέρεις και τα KNAT βάρεσαν άγρια μα πολύ άγρια.

Και κάτι άλλο ξέρεις ότι έχει καλλιεργηθεί μια Αναρχοφοβία στον κόσμο όπως παλιά υπήρχε η Κομμουνιστικοφοβία στο λάο για ένα από τα ποιο μάχιμα κομμάτια του κινήματος χωρίς να είναι το μόνο όμως. Δεν είμαστε ειρήνιστές αλλά ούτε και δολοφόνοι και παρακρατικοί. Σίγουρα σε διάφορες κινηματικές δράσεις έχεται συνεργαστεί με Αναρχικούς συντρόφους. 'Οπως και πολλοί από εσάς έχεται υπερασπιστεί συντρόφους από την κρατική καταστολή που ακόμα και το ΚΚΕ το έχει κάνει μην σας φαίνεται παράξενο αυτό.
Ας αφήσουμε ο καθένας την πικρία μας και ας συνεχίσουμε με τα προβλήματα που θίγει το άρθρο.
Και αναρωτάμε, αν ο νεκρός είχε σκοτωθεί από τους μπάτσους ή από φασίστες-μακαρι να μην υπάρχουν νεκροί και ούτε θέλω να υπάρξει άλλος- τι θα λέγανε οι Αναρχικο, πως θα οριόντουσαν για εκδίκηση.
Ναι σύντροφοι της Αναρχίας και της αριστεράς τον άτυχο 53 τον σκότωσε το κράτος και το κεφάλαιο μέσω από την προπαδάνδα μίσους που σπέρνει μεταξύ μας, μέσω από την μαλακία όλων μας μέσω από δύο-τρεις βαλτούς προβοκάτορες μέσω από όποιον τρόπο θέλετε. Δεν έχει σημασία τόσο ο τρόπος όσο αυτός που το προκάλεσε και λέγεται κράτος και κεφάλαιο.
Kαι επιτέλους κάποιος λογικός-άσχετο αν είναι από αναρχική ομάδα είναι ότι καλύτερο βρήκα στο διαδίκτυο:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345341
αξίζει να το διαβάσουν όλοι αν δεν το έχουν δει ήδη στο συγκεκριμένο Blog/.
Ελπίζω σε δημοσίευση του σχολίου μου, 'ενας Α/Α

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 10:10 μ.μ.

Το να πετάς μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες σε μπλογκ εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν είναι παρακρατικές δολοφονικές πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με μαζική λαϊκή αντιβία. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης τους....

...Ενώ το να χαρακτηρίζεις τους εξεγερμένους νεολαίους για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου παρακρατικούς, το να μιλάς για χαιδέματα αυτιών κουκουλοφόρων και όλα τα συναφή που ζήσαμε, και ουσιαστικά να δίνεις δεκανίκι στην καταρρέουσα κυβέρνηση του "σουβλάκια", είναι θεμιτό.

Να αποκαθιστάς το όνομα... και μόνο (και όχι την κομματική ταυτότητα) του αγωνιστή και επαναστάτη Άρη βελουχιώτη, λέγοντας πώς μπορεί να είχε δίκιο στην εκτίμησή του για την παράδοση στη Βάρκιζα (sic), αλλά δεν είχε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την κομματική γραμμή της οργάνωσης βάσης ...άλλα ντ' άλλα της παρασκευής το γάλα.

Να έχει εκπαιδευμένους, στο πάλαι ποτέ ανατολικό μπλόκ, καθάρματα επ ονόματι Μαλάμης, ούτως ώστε να διαλύουν οτιδήποτε πάει να τους την "βγει" από αριστερά (της "αριστεράς"), βλέπε χημείο το '80.

Να έχει την ιδιότητα και την δύναμη να σπάει κάθε εξεγερτική διάθεση του προλεταριάτου, γιατί, είπαμε, ένα είναι το κόμμα.

Να έχει τα νεοκνάτ μέσα στις τάξεις του με κράνη, ετοιμοπόλεμα για ένα και μόνο λόγο: να βάλει πλάτη (όπως τόσες και τόσες φορές έχει κάνει στο παρελθόν), στην αστικο"δημοκρατική" νομιμότητα.

ΝΑ μπορεί, μετά από τους ειρηνικούς περιπάτους του πάμε, και κάθε άλλου συνδικαλιστικού τους γκρουπούσκουλου, και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος, με κόστος την προσωπική του ελευθερία να συγκρούεται με τους πραιτοριανούς του καθεστώτος, τρώγοντας τόνους χημικών και καταστολή πέρα από κάθε φαντασία, βλέπε 28, 29 ιούνη, να τους χαρακτηρίζει για μία ακόμα φορά (μα τί προτοτυπία χαρακτηρίζει αυτό το κόμμα της εργατιάς), προβοκάτορες...

Να χαρακτηρίζει γκρούπες ένοπλης επαναστατικής βίας (17Ν, ΕΛΑ, Επαναστατικός Αγώνας), σαν προβοκάτορες και πράκτορες των αμερικάνων... Αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν όταν αυτοί οι κύκλοι ένοπλης επαναστατικής βίας έκλεισαν(;), και τα περισσότερα μέλη τους είναι μέσα με βαριές καταδίκες, πώς είναι δυνατό, αμερικάνοι πράκτορες και προβοκάτορες να τρώνε δέκα και βάλε ισόβια...

...και τέλος, αλλά όχι τελειωτικό: μπορεί να βάζει "πλάτη" στην αστικοδημοκρατική νομιμότητα, με το να περικυκλώνει το κοινοβούλιο για να μην ανοίξει μύτη, αντί να μπουκάρει μέσα για να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα άγια της τάξης για την οποία υποτίθεται πώς διαρυγνήει τα ιμάτιά της.

Μήν πάμε παρακάτω, γιατί ο κατάλογος δεν έχει τέλος για την ξεφτίλα της εργατικής τάξης που θέλει να έχει "κορώνα" στο κεφάλι της το κόμμα που ονομάζεται κομμουνιστικο.

Άραγε, όταν η βίαιη προλεταριακή απάντηση, περιλαμβάνει μάρμαρα και μολότωφ, απέναντι στους - ουσιαστικά και κυριολεκτικά - προδότες της τάξης πρέπει να λοιδορείτε;

Σιγά τα ωά κύριοι του Βαθιού (έως μαύρου), χέστηκε η φοράδα. Από τη Βάρκιζα μέχρι σήμερα δεν τους ξεπλένει ούτε και ο ίδιος ο Μάρξ.

συνεχίζεται επειδή δεν χωράει
KilizArslan

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 10:11 μ.μ.

KilizArslan συνέχεια 2

ΥΓ1. Όποιος ήταν κάτω, και είδε με τα ίδια του τα μάτια, διαπίστωσε πώς: τα μάρμαρα και τα μπουκάλια δεν έπεσαν σε ανθρώπους της εργασίας και αγνούς επαναστάτες απεργούς αγωνιστές, αλλά σε οργανωμένους κρανοφόρους, και με τακτικές νεοκνάτ από παρελθόντες χρόνους. Απέναντι σε δοσίλογους και συνεργάτες του αστικού καθεστώτος, αφού τουλάχιστο σε δύο περιπτώσεις, αυτοί που μιλάνε για προβοκάτορες, έδωσαν ψυχρα και στεγνά στις δυνάμεις καταστολής, πιτσιρίκια που ήταν στο δρόμο.

ΥΓ2. Ξανά και ξανά η ίδια ιστορία.
Και να πούμε κάτι ρε συντρόφια, τουλάχιστο για όσους από εμάς βαραίνουν μερικά χρόνια στις πλάτες μας; ΡΗΤΟΡΙΚΟ: Για πόσο καιρό μετά το τέλος του "εμφύλιου" (τα εισαγωγικά είναι για την λέξη εμφύλιος, όπου εμφύλιος όπως μας το έχουν περάσει δεν υπάρχει, είναι ταξικός-ταξικότατος πόλεμος), αυτό το απο(κομμα) θα βάζει πλάτη στην αστική νομιμοφροσύνη;

Τα συμπεράσματα δικά σας (και δικά μας...)

Μετά τιμής (ξανά) μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τα μηνύματα που χάθηκαν...

....KilizArslan

Και κατά κόσμο για να μην μιλάμε με ψευδώνυμα.

macmikes@yahoo.gr

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 10:27 μ.μ.

Επιτέλους η λέξη "παρακρατικό" πρέπει να εκλήψει απ' το λεξιλόγιό μας. Κρατική ΒΙΑ είναι, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους, είτε άμεσα απο την αστυνομία, είτε απο την ασφάλεια και τα παρακλάδια της.
Αυτή λοιπόν η κρατική βία σκότωσε τον σύντροφό μας.
Αυτό είναι το αστικό κράτος...
Αυτός είναι ο καπιταλισμός...

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 10:38 μ.μ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.....ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ Η ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 10:43 μ.μ.

Ανεβαστε το βιντεο στο blog για να δουμε ποιος ειναι ο ρολος σταλινοφασιστωn

http://www.youtube.com/watch?v=MESW7O43Axc&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Td1nOjqm3L4

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2011 στις 11:30 μ.μ.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια πυρπόλησης των γραφείων των οργανώσεων Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου του ΚΚΕ από τους γνωστούς προβοκατόρικους μηχανισμούς. Αποτελεί συνέχεια της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών μηχανισμών στο κέντρο της Αθήνας απέναντι στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και των τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών.



Οι μηχανισμοί αυτοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, στους κομμουνιστές, χρησιμοποιούνται σαν πέμπτη φάλαγγα απέναντι στο λαό. Δε θα τους περάσει όμως, ο λαός αναγνωρίζει το ρόλο τους, αποκτά πείρα, η δράση τους θα τσακιστεί μπροστά στο οργανωμένο λαϊκό ποτάμι.

Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 12:06 π.μ.

δυστηχως ειστε κκεδες βαθια μεσα σας, κριμα,μια απο τα ιδια, παντα βαρκιζες συντροφοι,τοσα χρονια μας λετε προβοκατορες,σας ευχαριστουμε που απαξιωνετε τους αγωνες μας τοσα χρονια, αγωνες πραγματικους με κινδυνους πραγματικους για την ελευθερια μας και την υγεια μας χωρις καμια καλυψη κανενος κομματικου μηχανισμου απο πισω μας. ακομα ενας Α/Α

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 12:24 π.μ.

Μπράβο στο μπλόγκ. Τίμια και ενωτική θέση.

@Ανώνυμο7.37:
Και εγώ έφυγα και μάλιστα το 1984 αλλά συνεχίζω να σκέφτομαι χωρίς πάθος:

1.Μήπως το ΚΚΕ προσπάθησε χθές να μην γίνουν επεισόδια και αυτό περιφρουρούσε; Γιατί αν γινόνταν αυτό μέχρι το βράδυ θα ήταν πάνω από 1.000.000 κόσμος μαζεμένος και θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για το gapσοκ.
2. Γιατί η επίθεση έγινε γύρω στις 2.30 λίγο πριν σχολάσουν οι εργαζόμενοι; μήπως για να μην κατέβουν αυτοί στην πλατεία;
3. Αν κάποιοι ήθελαν να "μπούν στη βουλή", είχαν τουλάχιστον 4 επιλογές: α)να μπούν μετά τις
5.00 που έφυγε το ΠΑΜΕ (η ψηφοφορία ήταν το βράδυ) β)να μπούν απο τη βασιλίσσης σοφίας γ)να περικύκλωναν αυτοί από το πρωί τη βουλή δ)να ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον του ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 12:29 π.μ.

μια ψυχραιμη αναλυση.μια καλη αρχη για σοβαρη συζητηση

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 2:05 π.μ.

Το ΚΚΕ έφτασε στον απόλυτο ξεπεσμό να βιάζει την μνήμη του αθωώνοντας με ελαφριά καρδιά τους δολοφόνους του για να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη που θα έφερνε ο χαμός του χρησιμοποιώντας τον θάνατο του για να στοχοποιήσει όχι το καθεστώς αλλά αυτούς που εξεγείρονται ενάντια σε αυτό.

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

hopeneverends
22 Οκτωβρίου 2011 στις 4:35 π.μ.

Ανώνυμε 12.24 π.μ.
Εξαιρετική η τοποθέτησή σου,και στα 4 σημεία της. Μάλλον όμως τα παιδιά δεν μπορούσαν να κάνουν την περικύκλωση από το πρωί γιατί ξυπνάνε αργά, τα χρυσά μου...
ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ!

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 12:39 μ.μ.

Αυτό που εγώ κατάλαβα, είναι πως οι κακοί τρίβουνε τα χέρια τους.
Για άλλη μια φορά κατορθώσαμε να τα σκατώσουμε μόνοι μας.
Εμφύλιος διαδηλωτών. Αυτό μόνο μας μάρανε, για να κάνει πάρτυ το σύστημα.
Σκατά και πάλι...

mbiker

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 2:18 μ.μ.

simfwnw apoluta me ton anwnymo 12:24 p.m.

Eleos omws alloi na trwne to ksilo kai alloi na to paizoun kai hrwes !!!
sa de ntrepontai

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger