Home » , » “Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση

“Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση

Από giorgis , Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 | 6:28 μ.μ.

Του  kokkinioti

Η θρυλική μορφή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Θανάση Κλάρα-Άρη Βελουχιώτη, από το βάραθρο της Μεσούντας όπου τέλειωσε τη ζωή του, έχει πια εκτοξευτεί σε άλλους γαλαξίες. Έχει περάσει στο μυαλό και στην καρδιά ολόκληρου του ελληνικού λαού, σύμβολο αιώνιο της αντίστασης, της ταξικής αξιοπρέπειας και του αγώνα, της σωστής σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού με το ταξικό, αιώνιο σύμβολο της επανάστασης, σύμβολο ελληνικό και ταυτόχρονα διεθνιστικό…

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο μπλογκ μας σχετικά.

Αύριο το πρωί, σε τελετή στην πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί που βρίσκεται ο ανδριάντας του Άρη, λίγο πιο δίπλα από εκεί που εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο, το ΚΚΕ προχωρεί στην «πολιτική- αλλά όχι κομματική…» – αποκατάστασή του.

Πέρα από την «εξισορρόπηση» της αποκατάστασης του συκοφαντημένου Νίκου Ζαχαριάδη, το μήνυμα είναι σαφές: «Είχε δίκιο, όμως… δεν υπάκουσε στο κόμμα»! Και δεν είναι εποχές σήμερα για επιβραβεύσεις της κομματικής ανυπακοής…

Έχει όμως και κάτι ανατριχιαστικό το μήνυμα αυτό: Μπορεί να είχε δίκιο, ορίστε που του αναγνωρίζεται σήμερα, με 66 έστω χρόνια καθυστέρηση, όμως ορθώς ακολουθήθηκε η πανθομολογούμενα πλέον σήμερα λανθασμένη κομματική γραμμή, ορθώς το μεγαλειώδες εαμικό κίνημα «ετελεύτησε εν στόματι μαχαίρας», αφού το προέχον είναι πάντοτε η ορθότητα της κομματικής γραμμής και το παπικό «αλάθητο» της ηγεσίας… Αυτή η λογική πρυτανεύει στο ΚΚΕ και για τα μεγάλα και για τα μικρότερα. Από την παράδοση των κρατούμενων αγωνιστών της Ακροναυπλίας που δεν δραπέτευσαν και οδηγήθηκαν δέσμιοι στους Γερμανούς καταχτητές υπακούοντας στην ηγεσία, μέχρι τις μέρες μας.

Έτσι αύριο στη Λαμία «αποκαθηλώνεται» μεν συμβολικά το κεφάλι του Άρη από το φανοστάτη των Τρικάλων, για να μας εξηγήσει όμως ο Τηλέμαχος Δημουλάς γιατί δεν πρέπει να αποκατασταθεί κομματικά ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ κι ας είχε δίκιο. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κάπως αντίστροφα θάπρεπε να είναι τα πράγματα…

Διαβάστε παλαιότερο άρθρο του Τάσου Κατιντσάρου που λέει τα πράγματα «με τ’ όνομά τους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
8 Οκτωβρίου 2011 στις 7:50 μ.μ.

ειχε δικιο ο ΑΡΗΣ ΝΑΙ αλλα στην πουτανα ιστορια οχι γιατι εκανε την απερισκεπτη και βιαστικη κινηση στρατηγικης επαιξε και εχασε ισως η θυσια του να ηταν αναγκαια ισως οχι πανω απο ολα δικιο ειχε το κομμα

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 στις 6:33 μ.μ.

Το κόμμα είχε τους λόγους του να κάνει ότι έκανε. Δεν δικαιολογείται όμως να έχει εδώ και 60 χρόνια αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στην μεγαλύτερη προσωπικότητα του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Στην τελική το πόσο δίκιο είχε ο Άρης αποδείχθηκε στην πορεία.
Κάλλιο αργά παρά ποτε, πάντως για την αποκατάστασή του, έστω και έτσι όπως εγίνε

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 στις 7:37 μ.μ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ......ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ....ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:::ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ.....ΕΝΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 στις 9:03 μ.μ.

..το ανατριχιαστικό είναι το πόσο έχει παρεισφρήσει η αστική ιδεολογία στο χώρο της εκτός ΚΚΕ αριστεράς..σε βαθμό που τελικά έχει δίκιο το Κόμμα να την αντιμετωπίζει τόσο σκληρά, αφού είτε με δόλο είτε απο ανοησία προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στον καπιταλισμό. Στο συγκεκριμένο άρθρο η έννοια της ανυπακοής παίρνει ιδεαλιστική χροιά, ανάγεται σε αξία και αυτοσκοπό..όπως ακριβώς προβάλλεται απο την αστική προπαγάνδα,ακόμα κι απο το hollywood!
αλήθεια, είναι τοίδιο ένας εργαζόμενος να δείχνει ανυπακοή στον αφεντικό του και τοίδιο ανυπακοή στο ταξικό σωματείο του? Δεν χρειάζεται πειθαρχία για να έχεις αποτελεσματικοτητασε μία συλλογική προσπάθεια? O Άρης ήταν ηγέτης,πολεμιστής, επαναστάτηςκτλ αλλά θα είχε αναδειχθεί χωρίς το ΚΚΕ,που κινείται ακριβώς με την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (χωρίς να ισχυρίζομαι ότι τον εφαρμόζει πάντα ισορροπημένα)? ..και βέβαια,ας μην ξεχνάμε ότιμετά απο 2,5 χρόνια το ΚΚΕ έκανε το ΔΣΕ και έγραψε την πιο λαμπρή ιστορία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, όπου σίγουρα ο Βελουχιώτης θα μπορούσε να προσφέρει πολύπερισσότερα απο ότι προσέφερε μόνος του,με τους ελάχιστους πουτον ακολούθησαν..Εν πάσει περιπτώσει αυτό το παραμυθάκι με ον διαχωρισμό των προσωπικοτήτων που ανέδειξε το ΚΚΕ απο το ίδιο το ΚΚΕ,θα ήταν επιεικως γελοί,αν δεν στηρίζοταν και απο τα μεγάλα συγκροτήματα του τύπου..και πίσω βέβαια αποόλες αυτές τις προσωπικοτητες υπάρχουν πάντα χιλιάδες απλοί, πειθαρχημένοι (τζιζζζ), ανιδιοτελείς αγωνιστές και αυτός ακριβώς είναι ένας απο τους λόγους που πέρασαν άπειρα αποκόμματα της "αριστεράς" αλλά υπήρξε και υπάρχει ένα μόνο ΚΚΕ, που με έπώνυμους και ανώνυμες αγωνιστές πρωτοστατεί στην ταξική πάλη!
Μάνουελ
..και βέβαια,ας μην ξεχνάμε ότιμετά απο 2,5 χρόνια το ΚΚΕ έκανε το ΔΣΕ και έγραψε την πιο λαμπρή ιστορία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, όπου σίγουρα ο Βελουχιώτης θα μπορούσε να προσφέρει πολύπερισσότερα απο ότι προσέφερε μόνος του,με τους ελάχιστους πουτον ακολούθησαν..

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 στις 10:27 μ.μ.

Κανείς δεν αποκόπτει τον Άρη από το ΚΚΕ, που έστω και με τα λάθη του (τα οποία κρίνονται εκ των υστέρων) αποτελεί ότι πιο λαμπρό έχει να επιδείξει η εργατική τάξη στην Ελλάδα μέχρι το 73.
Απλά (και πάλι εκ των υστέρων) αποδείχθηκε σωστός ο Άρης, αφού επί Ζαχαριάδη οργανώθηκε ο ιστορικός ΔΣΕ και συνεχίστηκε ο αγώνας εναντίον των αστών.

10 Οκτωβρίου 2011 στις 12:25 π.μ.

Εάν κάποιος θεωρεί πως τα κόματα δεν χρειάζονται, και δεν έχουμε ανάγκη από οργάνωση αλλά από ήρωες, τότε η στάση του Κλάρα ήταν δικαιολογημένη και πολύ ορθά υμνείται. Εάν πάλι κάποιος μοιράζεται την ίδια ιδεολογία με τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ που ήταν μαρξιστής-λενινιστής, και που απόλυτα συνειδητά είχε ενταχθεί σε ένα κόμα με βασική του αρχή τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό,η κοματική απειθαρχεία είναι το μεγαλύτερο, μετά την προδοσία, παράπτωμα.
Υπό αυτήν την έννοια θέμα πλήρους κοματικής αποκατάστασης του Κλάρα, δεν μπορούσε να τεθεί καν.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 10:41 μ.μ.

Γιατί το ΚΚΕ τους θυμήθηκε (τον Βελουχιώτη και τον Ζαχαριάδη)τώρα...

10 Οκτωβρίου 2011 στις 11:38 μ.μ.

Δηλαδή κακώς τους θυμήθηκε;

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2011 στις 1:13 π.μ.

Να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω λάδι...

Αυτή είναι η λογική του ΚΚΕ! Σκατόψυχη "αποκατάσταση" του Βελουχιώτη 60 χρόνια μετά.

Ε, και;

Και τι έγινε; Η ουσία μήπως αλλαξε;

Και σήμερα δεν είναι κυρίαρχη στο ΚΚΕ η λογική "χίλια δίκια να έχει ένα κομματικό μέλος, ό,τι πει η ηγεσία θα γίνει;"

Και σήμερα δεν ηγεμονεύει η λογική της πρακτορολογίας/χαφιεδολογίας/ανθρωποφαγίας στο ΚΚΕ;

Και σήμερα δεν αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τις άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις σαν...προβοκάτορες;

Προς τι λοιπόν η... "αποκατάσταση" του Αρη, όταν η κουλτούρα που τον καταδίκασε -και καταδίκασε και ένα ολόκληρο κίνημα στην ήττα- είναι και σήμερα κυρίαρχη στο ΚΚΕ;

Φρονώ πως με αυτό το κόμμα, η εργατική τάξη δεν μπορεί να πάει ούτε στο περίπτερο, για να μην πω στον σοσιαλισμό.

Αφήστε δε, αγαπητοί αναγνώστες του μπλογκ, πως όταν λέει το ΚΚΕ "σοσιαλισμό" εννοεί τα χρεοκοπημένα καθεστώτα της Ανατολής που συκοφάντησαν τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό.

12 Οκτωβρίου 2011 στις 4:23 μ.μ.

Οσο δίκιο και να έχει ένα μέλος, αυτό που θα αποφασίσει η συλογικότητα θα γίνει. Βασική αρχή της ..δημοκρατίας.Κατά τα λοιπά, ο Κλάρας σε αυτό το κόμμα αφιέρωσε την ζωή του (εκτός εάν έπασχε από νοητική στέρηση και δεν είχε καταλάβει επί 20 χρόνια, που άνηκε, ποια ιδεολογία υπηρετούσε και ποιες οργανωτικές δομές είχε αποδεχτεί), και είναι τουλάχιστον τυμβορυγχία να τον επικαλείται κάποιος προκειμένου να το χτυπήσει.Και ποιό ΚΚΕ να χτυπήσει, ε; Οχι το σημερινό "κοινοβουλευτικό" κατά κάποιους. Για το ΚΚΕ του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ λέμε τώρα! Σταματήστε επιτέλους να παρουσιάζετε τον καπετάνιο καθ'ομοίωσην δική σας ως μυαλοφυγόδικο παληκαρά. Μόνο τέτοιος δεν ήταν. Το ΚΚΕ τον έχει σεβαστεί τελικά και παρά την διαγραφή του, πολύ περισσότερο από εσάς.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2011 στις 12:43 π.μ.

τrash, δεν τα λές καλά!

ΠΟΙΑ συλλογικότητα αποφάσισε την παράδοση των όπλων, την υποταγή στους Αγγλο/γερμανοτσολιάδες, την Βάρκιζα, την κυβέρνηση εθνικής ενότητας;;

Δεν μας τα λές καθόλου καλά!

Εδώ η ΠΕΕΑ έκανε εκλογές για την άναδειξη της εθνοσυνέλευσης, στις ελευθερες πειοχες, δεν μπορούσε μήπως να οργανώσει και ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα σε αυτές τις περιοχές, για όλα αυτά;;

Και βέβαια μπορούσε!

Η ηγεσία του ΚΚΕ όμως (όλοι μαζί με τον Ζαχαριάδη) έχαν άλλες βλέψεις, και δεσμεύσεις!

Βλέπεις η συμφωνία της Γιάλτας είχε μοιράσει τον Κόσμο και η ΕΣΣΔ πίεζε το υποταγμένο σε αυτήν ΚΚΕ (κα ιαυτό ασμένως το αποδεχτηκε) να παραδώσει τα όπλα!

Οπερ και εγένετο!

Μη μιλάς λοιπόν για συλλογικότητα! Μια ομάδα πιστή στη Μόσχα και τον Στάλιν, πήρε αυτές τις ολέθριες αποφάσεις για το λαό, μια ομάδα με τίτλο "ηγεσία του ΚΚΕ". Όλα τα περι "συλλογικότητας" που λές είναι λόγια του αέρα!

13 Οκτωβρίου 2011 στις 2:04 π.μ.

les:
"ΠΟΙΑ συλλογικότητα αποφάσισε την παράδοση των όπλων, την υποταγή στους Αγγλο/γερμανοτσολιάδες, την Βάρκιζα, την κυβέρνηση εθνικής ενότητας;;"
- h idia akrivws pou apofasise thn ydrish toy EAM k toy ELAS! An den sou kanei, mhn epikaleisai ta dhmiourghmata ths.
parakatw:
"Η ηγεσία του ΚΚΕ όμως (όλοι μαζί με τον Ζαχαριάδη) έχαν άλλες βλέψεις, και δεσμεύσεις!

Βλέπεις η συμφωνία της Γιάλτας είχε μοιράσει τον Κόσμο και η ΕΣΣΔ πίεζε το υποταγμένο σε αυτήν ΚΚΕ (κα ιαυτό ασμένως το αποδεχτηκε) να παραδώσει τα όπλα!"
dystyxws gia ton panemorfo afton mytho, me mia mikrh anazhthsh ua deis pws h Barkiza egine PRIN thn gialta, ara den mporei na einai apotelesma ths.
Akomh otan ypografthke h varkiza o Zaxariadhs htan sto Dahau akomh, opws epishs k otan par8hke (oxi otan dhmosiefthke) h apofash gia diagrafh tou Belouxivth. Koita to, oi phges akoma k sto ney einai af8ones k ka8e allo para "stalinikes" p.x. wikipedia, gia tis hmeromhnies...

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2011 στις 2:21 μ.μ.

trash: Η ιστορικά θετική απόφαση του ΚΚΕ και άλλων 5 αν δεν απατώμαι κομμάτων της ελληνικής Αριστεράς, δεν το καθαγιαζει, ούτε του δίνει συγχωροχάρτι για τα εγκληματικά λάθη της ηγεσίας του, την ανθρωποφαγία της, την χαφιεδολαγνεία που καλλιέργησε συστηματικά (με τον Ζαχαριάδη επικεφαλής βεβαίως-βεβαίως)!!

Πας να μας πασάρεις με όχημα τη δημιουργία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και όλη την σαβούρα του ΚΚΕ πακέτο!

Δεν πάει έτσι όμως!

Και φυσικά, η επικληση της κομματιής πειθαρχίας σε βάρος της ανοιχτής διαπάλης των γραμμώνείναι καταστροφική τέτιες στιγμές, και το έργο το είδαμε!

Με το ΚΚΕ δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το περίπτερο, σιγά μην πάμε στο σοσιαλισμό!

Ασε δε, που ως σοσιαλισμό το ΚΚΕ εννοεί τα αντεργατικά καθεστώτα της ανατολής!

Νέο κόμμα έχουμε αναγκη, κα;ι μαζί με αυτό και το μέτωπο κοινωνικών και πολτικων δυνάμεων!

13 Οκτωβρίου 2011 στις 5:47 μ.μ.

Κι όμως πακέτο πάει, και μάλιστα αναγκαστικά! Και για το ΚΚΕ, και για υπόλοιπα κόμματα του ΕΑΜ (με την δυσανάλογα μεγάλη, σε σχέση με την ίδια την κοινωνία, επιροή τους μέσα στο ΕΑΜ). Αυτοί οργανώσανε τον αγώνα, αυτοί θυσιαστήκανε, αυτοί κάνανε τα σωστά, αυτοί κάνανε και τα λάθη. Εάν θεωρείτε το ΚΚΕ "σαβούρα", στον φίλο σας τον Στύνα, και αφήστε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην ησυχία του. Δεν δικαιούστε να το επικαλείστε!
Για την "χαφιεδολαγνεία" όπως την ονομάζεις, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία και να δεις πως την δεκαετία του '30 που υπήρχαν 2 "ριζοσπάστες" και 2 ΚΚΕ, το ένα κάθε φορά της ασφάλειας και του Μανιαδάκη, που κάποια στιγμή κανείς δεν ήξερε αν ανήκει στο κανονικό ή το ασφαλείτικο ΚΚΕ, θα δεις πως η επαγρύπνηση (στα όρια της υστερίας) για χαφιέδες δεν ήταν καμμία προσωπική λόξα του Ζαχαριάδη αλλά εκ των ουκ άνευ όρος, όχι πολιτικής για το ΚΚΕ, αλλά και προσωπικής για τα μέλη του επιβίωσης. Για την δικτατορία του Μεταξά μιλάμε, όχι για την Ελλάδα του '80.
Τώρα για το με ποιό τρόπο όλοι αυτοί που τους έφταιγαν τα "αντεργατικά καθεστώτα της ανατολής" βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επικράτηση των "φιλεργατικών" προφανώς καθεστώτων της δύσης, και συνακόλουθα σε ότι βιώνουμε σήμερα, η βιβλιογραφία είναι πλούσια. Προβληματίσου. Εγώ ενδικτικά μόνο θα σου αναφέρω την "αλληλεγγύη" του Βαλέσα στην Πολωνία.
Η διαπάλη των γραμμών γίνεται σε όλα τα ΚΚ μέχρι να ληφθεί η απόφαση για το ποια γραμμή θα ακολουθηθεί τελικά. Μετά σταματάει. Αυτό ονομάζεται δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Αυτό που προτείνεις εσύ είναι ένα άλλο πράγμα από την πάλη γραμμών. Εσύ εδώ προτείνεις την θεσμοθέτηση του φραξιονισμού.
Το που οδηγεί ο θεσμοθετημένος φραξιονισμός (γιατί αυτόν βάζεις σαν οργανωτική γραμμή) πάλι το είδαμε. Στον τροτσκιστικό χώρο που εφαρμόζεται έχουμε 3 διασπάσεις ανά 10 νοματαιους. Ελεος πια!
Τέλος, κόμματα από την δεκαετία του '20 που υπάρχει το ΚΚΕ έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα, μόνο που τα περισσότερα (αν όχι όλα) δεν τα θυμάται κανείς. Φτιάξε και εσύ ένα, δεν πειράζει. Το ΚΚΕ πάλι εδώ θα είναι.
Υ,Γ.Χαίρομαι που έριξες μία ματιά στις ημερομηνίες στις οποίες σε παράπεμψα.
Υ.Γ.2 Χρησιμοποίησε αν θες ένα νικνέημ να ξέρω ότι μιλάω με τον ίδιο κάθε φορα άνθρωπο...

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2011 στις 1:37 π.μ.

όσο αναποτελεσματικό είναι το γεγονός της πολυδιάσπασης, άλλο τόσο αναποτελεσματική είναι η μεταφυσική πίστη στο χ κόμμα.

Ναι, το ΚΚΕ υπάρχει εδώ και 90 χρόνια.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την αστική τάξη να μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο, εδώ και πάνω από 90 χρόνια.

Συνεπώς, δεν έχει και πολύ σημασία για το λαό μας αυτή καθεαυτή η υπάρξη των αριστερών κομματων, αλλά το αν αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα στην πάλη για την αντίσταση και την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Και εδώ το ΚΚΕ και όχι μόνο, παίρνει μηδέν.

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2011 στις 4:58 μ.μ.

RED O ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1.37 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ .ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΚΚΕ . ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 90 ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ .ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ.

14 Οκτωβρίου 2011 στις 6:02 μ.μ.

@Ανώνυμε (ανώνυμε, γιατί να είσαι ανώνυμος;):
Αρχικά η πίστη στο κόμμα, δεν προκύπτει "μεταφυσικά", την εμπνέει το ίδιο. Και ψάξε να βρεις γιατί κανένα άλλο κόμμα ή πολιτικός χώρος δεν κατάφερε να εμπνεύσει τέτοιου είδους πίστη, ακόμη και σε πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες από το ΚΚΕ της κατοχής και του εμφύλιου. Τώρα βέβαια το γεγονός πως η εργατική τάξη έφτασε στο έπος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και μετά μία ανάσα από την κατάληψη της εξουσίας στα '47-48 με τον δεύτερο ένοπλο αγώνα*, με μονολιθικού τύπου ΚΚ, και όχι με πολυδιασπασμένες "συνιστώσες" κάτι λέει για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας των αντίστοιχων οργανωτικών δομών.
Εντάξει, το να κατηγορείς το ΚΚΕ ούτε λίγο ούτε πολύ γιατί δεν κατάφερε να ...νικήσει, πάει πολύ δεν νομίζεις;
Ή μήπως έχει κάνει και κανένας άλλος ένοπλο επαναστατικό αγώνα στην Ελλάδα και δεν το μάθαμε;
Τα κόμματα τα κρίνουμε από τους αγώνες τους, και από την αποτελεσματικότητα βέβαια των αγώνων αυτών, λαμβάνοντας πάντα υπόψην τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτοί οι αγώνες γίνανε.
Και εδώ η κριτική σου παίρνει μηδέν.
Και για να έχουμε καλό ρώτημα, εσύ τι ακριβώς αντιπροσωπεύεις πολιτικά, για να σε περιλάβω και εγώ με την σειρά μου;
Γιατί όταν τόσο ελαφρά μηδενήζουμε 90 χρόνια αγώνα και καμπόσες χιλιάδες νεκρούς, κάτι πρέπει και να αντιτάσουμε,
έτσι δεν είναι;
Υ.Γ.
Βάλε ένα παρατσούκλι, να μπορούμε να μιλάμε...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger