Home » , » Εμείς με τις ιδέες μας και αυτοί με τα λεφτά τους!

Εμείς με τις ιδέες μας και αυτοί με τα λεφτά τους!

Από giorgis , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 | 10:27 μ.μ.

Του Γιώργου Σ.

Και να που ξανά έννοιες και ιδέες που κάποιοι προσπαθούσαν με πείσμα να μας πείσουν ότι είναι ξεπερασμένες και άχρηστες, έρχονται στα στόματα όλο και ποιο πολλών. "Ταξικό συμφέρον", "ταξικός αγώνας", "αλληλεγγύη","οργάνωση", πριν  πέντε χρόνια όταν ακόμη κρατούσε εκείνη η "εθνική" ζαλάδα από την υπερηφάνεια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, ήταν λέξεις μόνογ ια κάποιους… γραφικούς.

Τότε το σύστημα ένιωθε τόσο δυνατό που ήταν εύκολο να ξεμπερδεύει με τέτοιες ενοχλητικές απόψεις με το να τις απαξιώνει και να τις χλευάζει. Όμως τώρα που η όαση της καπιταλιστικής Εδέμ αποδείχτηκε πως είναι μια οφθαλμαπάτη και γέμισε ο κόσμος με ανθρώπους που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως εξαπατήθηκαν, το σύστημα νιώθει να απειλείται.

Τώρα η απαξίωση και ο χλευασμός δεν αρκούν. Τώρα όλοι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι για χάρη της "σωτηρίαςτης Ελλάδας". "Συναίνεση", "Συνεργασία", "Συνεννόηση", οι δικές τους ιδέες και έννοιες. Τώρα όμως πρέπει να εντείνουν την βία και την καταστολή για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.Θα κάνουν τα πάντα για αυτό. Θα εφεύρουν νέους εχθρούς και θα ανακαλύψουν νέους θανάσιμους κίνδυνους που απειλούν την χώρα. Θα χαράξουν νέους μονοδρομους για την "ανάκαμψη" της οικονομίας.



Ισχυρίζονται πως "κινδυνεύειη Ελλάδα να γίνει η Κούβα της Μεσογείου". Το επόμενο διάστημα θα πρέπει και εμείς να απαξιώσουμε τις ιδέες και έννοιες τους. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.Στόχος μας θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα φάρο αντίστασης και παράδειγμα αξιοπρέπειας όχι… μόνο της Μεσογείου, αλλά όλου του κόσμου!


Μια Ελλάδα, φυσικά που θα έχει αποβάλει τα καπιταλιστικά παράσιτα που τόσα χρόνια κλέβουν τον πλούτο και εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Η απεργία της 1ηςΔεκέμβρη είναι μια ευκαιρία να ακουστούν σε κάθε πόλη σε κάθε πλατεία οι δικές μας ιδέες και να αναμετρηθούν με την ιστορία οι δικές μας αξίες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger