Home » » Συντονιστείτε στον ρ/σ μας

Συντονιστείτε στον ρ/σ μας

Από giorgis , Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 | 6:37 μ.μ.

Σήμερα στον διαδικτυακό μας ρ/σ μας στις 10 μ.μ και στη σειρά των εκπομπών «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»,   μιλάμε με τον Πάνο Γκαργκάνα, ηγετικό στέλεχος του ΣΕΚ σήμερα και της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) παλιότερα.
Ο σ. Πάνος Γκαργκάνας μιλάει στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας για το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεπήδησαν οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα, για την κρίση της αριστεράς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, τις επιρροές του Μάη του ’68 καθώς και για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73. Μιλάει ακόμη για την απαγορευμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία το Νοέμβρη του ’80 και τη σύγκρουση που επακολούθησε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοδολόγηση και η αναφορά στις καμπές στην ιστορία της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα μέχρι τα πρώτα χρόνια της πασοκικής διακυβέρνησης.

Θα προηγηθούν εκπομπές δυο ενδιαφέρουσες εκπομπές. Στην πρώτη μια συζήτηση ανάμεσα σε ένα μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, ένα μέλος της οργάνωσης ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. στην Κύπρο, και ένα μέλος της Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Κίνησης. Οι σύντομες τοποθετήσεις των συντρόφων και της συντρόφισσας βασίζονται σε μια πεντάδα ερωτημάτων, που αφορούν στην συγκυρία των κοινωνικών συγκρούσεων σε κάθε κράτος ή περιφερειακή ολοκλήρωση που εμπλέκεται στις τρέχουσες εξελίξεις και στην συνολική γεωπολιτική αντιπαράθεση και τον ιδιαίτερο ρόλο τους.
Στην δεύτερη εκπομπή ακούμε μια πολιτική ανάλυση από τον σ. Γ. Σαρρή το πώς φτάσαμε από την εκλογή νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009 στην σημερινή μνημονιακή διακυβέρνηση της χώρας μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger