Home » » Αλληλεγγύη στον Αντιμιλιταριστή αγωνιστή Γεράσιμο Κορωναίο

Αλληλεγγύη στον Αντιμιλιταριστή αγωνιστή Γεράσιμο Κορωναίο

Από giorgis , Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 | 12:31 π.μ.

Καθώς η κοινωνία μας αποκαλύπτει αυτό που είναι κοινό μυστικό, τη δράση ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ανοχή των διοικήσεων των μονάδων. Και συνειδητοποιεί ότι στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν με ακραίες μεθόδους και εθνικιστική προπαγάνδα τους νέους αξιωματικούς ώστε να είναι προετοιμασμένοι για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αναλαμβάνοντας επίσης ρόλο Απεργοσπάστη και αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.

Απέναντι σε όλα αυτά αναδεικνύεται μια άλλη Ελλάδα. Μέσα σε κάθε έθνος, υπάρχουν δύο έθνη. Το έθνος των καταπιεστών και των εργοδοτών, της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ, των εθνικιστών και μιλιταριστών, που θέλει να επιβάλλει «εθνική ενότητα», την υποταγή μας δηλαδή στα σχέδια κερδοφορίας τους και εξυπηρέτησης των τοκογλύφων.  Αλλά και το έθνος του κόσμου της εργασίας, των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία, των ανέργων, των αγωνιζόμενων φοιτητών και μαθητών, των εξεγερμένων του Δεκέμβρη και των συγκλονιστικών εργατικών αγώνων. Που παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Που δεν ψαρώνει από τα «εθνικοαπελευθερωτικά» καλέσματα των ακραίων εθνικιστών Καζάκηδων και τις ΣΠΙΘΕΣ που θέλουν «να σώσουν την χώρα από το γερμανό κατακτητή», αγνοώντας ότι ο εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα, στο Μαξίμου, στις τράπεζες, στα ναυτιλιακά γραφεία, φορά το κουστούμι του «εθνικού μας εργολάβου και εθνικού προμηθευτή»!

Τμήμα αυτών των κοινωνικών αγώνων και αναζητήσεων είναι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της καθημερινής προσπάθειας ανάπτυξης αγώνων και συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα στρατόπεδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, ενάντια στην αυθαιρεσία, την τυφλή υποταγή στην ιεραρχία, στην εθνικιστική προπαγάνδα, το ρατσισμό, το μιλιταρισμό και τον πολεμικό παροξυσμό.

Μαζί με αυτούς που επιλέγουν να αμφισβητήσουν έμπρακτα τα ιδεολογήματα «σωτηρίας του έθνους» που προσπαθούν να ενώσουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, και αντ' αυτού προτάσσουν την ταξική σύγκρουση. Που θεωρούν ότι τα σύνορα στους χάρτες χωρίζουν ταξικά αδέλφια. Που έχουν πλήρη συνείδηση ότι ο φόβος του «εξωτερικού» και «εσωτερικού» εχθρού που καλλιεργείται μεθοδευμένα από το σχολείο κιόλας είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα για να υπομένουμε αγόγγυστα κάθε μορφή εκμετάλλευσης, είναι ο αντιμιλιταριστής συναγωνιστής Γεράσιμος Κορωναίος.

Δύο χρόνια πριν ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος έκανε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης και στις 13/12/2011 δικάζεται σε στρατοδικείο στα Ιωάννινα για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο. Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων  πήρε την πολιτική απόφαση να έρθει σε άμεση ρήξη με τον κρατικό μηχανισμό, καταδικάζοντας δημόσια το θεσμό του στρατού.

«Ο στρατός είναι μια δεξαμενή θανάτου που υπηρετεί τα σχέδια των κρατιστών και των καπιταλιστών». Υπό συνθήκες εγκλεισμού και απόλυτης ιεραρχίας ενισχύονται τα σεξιστικά στερεότυπα και διαπλάθονται οι πειθήνιοι πατριώτες που θα αλληλοσφαχτούν για τα συμφέροντα των εξουσιαστών τους εντός και εκτός συνόρων. Ο στρατός αποτελεί μία ακόμη δομή συντήρησης του καπιταλιστικού κράτους.

«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να καταταγώ στο στρατό, ούτε να έχω καμία επαφή με αυτή τη δομή του εξουσιαστικού συστήματος. Δεν επιθυμώ καμία εναλλακτική θητεία ούτε καν να εμφανιστώ ενώπιόν σας για κάποιου είδους απαλλαγή [.] Είμαι εχθρός κάθε κράτους, κάθε έθνους και εν δυνάμει καταστροφέας τους».

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο. Καλούμε στη δημιουργία ενός μεγάλου Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού που πλάι πλάι θα αγωνίζονται όλες οι τάσεις του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όλοι όσοι θεωρούν ότι η Αντιπολεμική-Αντιεθνικιστική πάλη πρέπει να τείνει και να αλληλοτροφοδοτείται από έναν σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό που θα συνενώνει το έθνος των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια ενάντια στον κοινό τους εχθρό, από την συνολική αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας και του χυδαίου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

 Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger