Home » , » Στο στόχαστρο Διαμαντοπούλου και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ ο Πανεπιστημιακός Τάκης Πολίτης και οι αγώνες φοιτητών - εκπαιδευτικών

Στο στόχαστρο Διαμαντοπούλου και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ ο Πανεπιστημιακός Τάκης Πολίτης και οι αγώνες φοιτητών - εκπαιδευτικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 | 4:29 μ.μ.


«Εμπόλεμη» κατάσταση μεταξύ πανεπιστημιακών 

Στο στόχαστρο της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ)  βρέθηκε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τάκης Πολίτης, ο οποίος κατηγορείται από τη συνδικαλιστική παράταξη πως απεργάζεται σχέδια προσφυγής ακόμη και στην ανοιχτή βία εξαιτίας της ματαίωσης των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πολίτης σε δημόσιες δηλώσεις του και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είχε ταχθεί κατά του νέου νόμου αλλά και της εκλογικής διαδικασίας. Τις σκέψεις του αυτές τις απέστειλε σε συναδέλφους του ακαδημαϊκούς, μέλη Διοικήσεων Συλλόγων άλλων Πανεπιστημίων.Όμως η επιστολή του, η οποία διακινήθηκε σε ακαδημαϊκούς μέσω e-mail, έφτασε στα χέρια ακαδημαϊκών της ΚΙ.Π.ΑΝ. Η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη, γιατί δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν ελεύθεροι και ώριμοι Έλληνες πολίτες -καιμάλιστα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι-, οι οποίοι «απεργάζονται» σχέδια προσφυγής ακόμα και στην ανοικτή βία για να αποτρέψουν την άσκηση του στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος από τους συναδέλφους τους. Ενός δικαιώματος που μετά από πολλές δεκαετίες αιματηρών αγώνων έχει κατακτήσει ο κάθε Έλληνας πολίτης σε κάθε γωνιά της χώρας, εκτός βέβαια όπως φαίνεται των πανεπιστημιακών χώρων». Μάλιστα κάτω από την επιστολή της ΚΙ.Π.ΑΝ. ακολουθούσε η επιστολή του κ. Πολίτη και όλα τα ονόματα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε πως «μπορεί τυχαία και χωρίς να το καταλάβει κάποιος συνάδελφος να απέστειλε σε άλλους ακαδημαϊκούς μέλη της ΚΙ.Π.ΑΝ. το e-mai. Όμως από το μυαλό μου περνάνε πολλά, ακόμη και για υποκλοπή της ηλεκτρονικής μου αλληλογραφίας».Στο πλευρό του κ. Πολίτη βρίσκεται η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ που στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η αήθης προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του περιεχομένου της ηλεκτρονικής επιστολής/ενημέρωσης, την οποία απέστειλε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ σε συναδέλφους του, δεν είναι κάτι το μη αναμενόμενο. Η επιλογή της δημοσίευσης του μηνύματος, καθώς και της λίστας των αποδεκτών από την ΚΙΠΑΝ (της συνδικαλιστικής παράταξης πανεπιστημιακών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ), που στήριξε και στηρίζει την κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, είναι συνειδητή. Η πράξη αυτή στοχεύει αναμφισβήτητα στην άσκηση πιέσεων προς τους αποδέκτες του μηνύματος μέσω της δημιουργίας κλίματος συνωμοσιολογίας και στοχοποίησης με την παρουσίαση δήθεν στοιχείων (με ονοματεπώνυμα πάντα), ύπαρξης και δράσης οργανωμένων μειοψηφιών».

Πηγή: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου -Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Την είδηση και τις φωτογραφίες τις βρήκαμε στην ιστοσελίδα Αλφαβήτα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger