Home » , » Να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας

Να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας

Από giorgis , Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 | 12:14 μ.μ.

Η από γεννησιμιού της κομπραδόρικη παρασιτική ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκδηλώνουν την εθελοδουλία τους δενόμενοι στο άρμα ξένων ισχυρών πλουτοκρατών για να γλύψουν κι’ αυτοί κανένα κοκκαλάκι από το ξεπούλημα λαού και τόπου. Και επειδή καλό είναι να ρίχνουμε κάποιες ματιές στην πρόσφατη ιστορία μας διαβάστε από την ιστοσελίδα μας τα τρία πρώτα μέρη από το καταπληκτικό βιβλίο του κομμουνιστή Δημήτρη Μπάτση (το οποίο θα δημοσιεύσουμε ολόκληρο) «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» για να δείτε ότι το ξεπούλημα λαού και τόπου από την ντόπια αστική τάξη στους ισχυρούς ξένους προστάτες της έχει παρελθόν.

Η αστική τάξη στην χώρα μας γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στη σκιά του ξένου κεφαλαίου και έτσι ο ρόλος της είναι να υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα.
Φυσικά στο πέρασμα δεκαετιών η εθελοδουλία της εκσυγχρονίστηκε. Δεν θα βγει, ας πούμε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αν φιλοξενεί ξένο στρατιωτικό αξιωματούχο να του δείξει ελληνικό στρατιωτικό άγημα και να του πει: «Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας» όπως απευθύνθηκε ο Π. Κανελλόπουλος στον  επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής Βαν Φλιτ στα «πέτρινα χρόνια». (Σημειωτέον εδώ ότι αυτός ο αστός πολιτικός εξακολούθησε για 4 δεκαετίες να πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας μας, σαν βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός. Μάλιστα μετά την μεταπολίτευση το 1974 θεωρήθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ).
Σήμερα υπάρχει ο Ευαγ. Βενιζέλος που θα μιλήσει ότι πρέπει να δείξουμε κατανόηση στις απαιτήσεις των «φίλων και εταίρων» (έτσι ονομάζει τους ξένους δανειστές-τοκογλύφους του ελληνικού κράτους). Σήμερα δεν υπάρχουν τα καθάρματα του Μανιαδάκη να ποτίζουν ρετσινόλαδο και να κάνουν φάλαγγα σε όσους αντιστέκονται. Τώρα υπάρχει ο Παντελής Καψής να τρομοκρατεί και να εκβιάζει τον κόσμο με διλλήματα «δεχόμαστε τα νέα μέτρα ή χρεοκοπούμε».

Σήμερα δεν βιώνουμε την δικτατορία των τανκς αλλά την δικτατορία των αγορών που υπηρετεί η μαριονέτα διορισμένος πρωθυπουργός-τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμιος. Εχουμε μια κυβέρνηση χωρίς καμιά λαϊκή εντολή, ένα κυβερνητικό θίασο υποχείριο ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή των ελληνικό λαό και το ξεπούλημα του τόπου. Βιώνουμε μια απροκάλυπτη φασιστική δικτατορία.

  
«Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαόςή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του,είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

Ρήγας Φεραίος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Σπουδαία θέση, ξεκάθαρη. Μπράβο!

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:02 μ.μ.

επαναστασεις καφενειουhttp://www.red-pep.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:17 μ.μ.

ΑΓΑΠΗΤΕ giorgis Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ.ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ.ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ.ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΟ ΩΡΙΜΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ.ΑΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ.ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. . .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger