Home » , » Προτάσεις

Προτάσεις

Από mitsos175 , Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 | 3:13 π.μ.

Η Αριστερά πρωταγωνιστεί για μια ακόμα φορά στην αντίσταση του λαού εναντίων των ξένων ιμπεριαλιστών και τοκογλύφων.

Πολύ σωστά, ο αγώνας που κάνει, είναι διαρκής και έχει πολλές μορφές. Από την κατακεραύνωση των δοσίλογων βουλευτών, ως την οργάνωση απεργιών στους χώρους δουλειάς και συλλαλητηρίων στις πλατείες. Για πρώτη φορά οι απατεώνες φοβούνται να κυκλοφορήσουν, να διοργανώσουν φιέστες κλπ.

Μένουν όμως να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα. Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου πχ είναι αναγκασμένη να ακούει τα νέα από το χαζοκούτι. Πολλοί, δεν γνωρίζουν τη χρήση Η/Υ και επομένως δεν μαθαίνουν την αλήθεια από το internet, αλλά ακούν ψέματα απ τη τηλεόραση. Τα κανάλια έχουν κάνει πραγματικό εμπάργκο στις Αριστερές θέσεις. Γι αυτό οι κινητοποιήσεις πρέπει να επεκταθούν. Ένας καλός τρόπος επαφής με τον κόσμο είναι οι συγκεντρώσεις, όπου ομιλητές εξηγούν τις απόψεις τους, τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται.
Η Αριστερά είναι ώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο: Να κάνει ευρύτερα γνωστό τι πιστεύει, γιατί πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, γιατί χρειάζεται να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, πως θα γίνει αυτό, τι επιπτώσεις θα έχει και σε ποιους, να αναλύσει με λεπτομέρειες τι θα κάνει, όταν ο λαός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την φέρει στην εξουσία. Απλά συνθήματα δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται μελέτη, πρόγραμμα, δεσμεύσεις, προτάσεις και συνεχής ενημέρωση του κόσμου.

Οι σύντροφοι που κατά καιρούς μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στο δρόμο ή τα σπίτια, έχουν κάνει καλή δουλειά. Οι κόποι τους αποδίδουν. Παρόλα αυτά η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας των πολιτικών με το λαό. Η δύναμη της, αν και φθίνει ραγδαία, είναι ακόμα σημαντική. Ένα κανάλι λοιπόν με πανελλαδική εμβέλεια, το οποίο θα αποκαλύπτει αλήθειες είναι αναγκαίο. Είναι δύσκολο αυτό τον καιρό να μιλάμε για κανάλια, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο φασιστικά φερέφωνα να αλωνίζουν στην TV. Θα πρότεινα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τους φασιστικούς σταθμούς, κράξιμο φερέφωνων (ακόμα εντονότερα), εμπάργκο στα προϊόντα που διαφημίζουν, κλπ.
Όλοι εμείς χρειάζεται να μιλήσουμε στους δικούς μας, στους φίλους, στα καφενεία, στην αγορά, για αυτά που αγωνιζόμαστε. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει. Δεν θέλει όμως άλλα ανούσια λόγια. Θέλει να ακούσει λεπτομερείς λύσεις. Θέλει τεκμηριωμένες με στοιχεία προτάσεις. Το να κατακρίνεις το σύστημα, να αποκαλύπτεις τη μπόχα, είναι το πρώτο βήμα για αλλαγή του κόσμου. Το να δείξεις το σωστό τρόπο να λύσεις το πρόβλημα είναι το επόμενο. Χρειάζεται ένταση της αντίστασης, καθώς και νέες μορφές πάλης. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε γιατί διαλύονται οι εχθροί. Ίσα ίσα, τώρα θα πρέπει να τους δώσουμε τα αποφασιστικά χτυπήματα, ώστε να μην προλάβουν να επανακάμψουν.
Θα πει κάποιος, μα καλά σύντροφε, τι συζητάμε, τι λέμε αυτά τα χρόνια μέσα στις συνελεύσεις, μεταξύ μας; Αυτά που λέμε μεταξύ μας, λοιπόν, το Μαρξισμό, τον Kομμουνισμό, την αταξική κοινωνία, είναι ανάγκη να τα κάνουμε ευρύτερα γνωστά, Δεν είναι γνωστά; Όχι με τον τρόπο που πρέπει να είναι. Η ακροδεξιά προπαγάνδα έχει διαστρεβλώσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχουν απλοί άνθρωποι για παράδειγμα, που λένε ότι με λεφτά από τη συμφωνία με την τρόικα, πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις! Και αν είναι κάποιο κομματόσκυλο, καλά, το αντιμετωπίζεις αναλόγως. Τον άνθρωπο που φοβάται όμως, πρέπει να του πεις την αλήθεια με αποδείξεις. Ότι τα λεφτά των ξένων θα πάνε όλα στους δανειστές και τις τράπεζες. Ότι από το μνημόνιο χάνουν τα ταμεία, τα χρήματα εκλάπησαν πηγαίνοντας σε διάφορες τσέπες ή αγοράζοντας ομόλογα. Ως απόδειξη αυτών είναι και η λογική. Αν χρειαζόμαστε το μνημόνιο για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, τότε γιατί κόβουμε τους μισθούς και τις συντάξεις; Πού πήγαν τα χρήματα που πήραν από το μισθό μας; που πήγαν τα ποσά από την υγεία, τις συντάξεις, την παιδεία;
Η αμφισβήτηση του μνημονίου, το να σταματήσουμε να δίνουμε τους μισθούς στους τοκογλύφους μόνο καλό θα κάνει στη χώρα. Πρώτα απ όλα θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των Ελλήνων. Έπειτα θα σώσουμε τον ορυκτό πλούτο από τα νύχια των ξένων πολυεθνικών. Με την δραχμή θα υπάρξει χρήμα, επομένως και ανάπτυξη. Αυτό θα φέρει μείωση της ανεργίας και νέα ώθηση στην οικονομία. Ακόμα, τα προϊόντα μας θα γίνουν ανταγωνιστικά και ο τουρισμός θα αναπτυχθεί περισσότερο. Αν περιορίσουμε μάλιστα τις εισαγωγές ξένων προϊόντων θα έχουμε μείωση του ελλείμματος εμπορικών συναλλαγών. Γι αυτό είναι απαραίτητο να φύγουμε από το  λάκκο με φίδια, την ΕΕ.
Ένα άλλο που ο κόσμος περιμένει να ακούσει, είναι η δέσμευση της Αριστεράς ότι θα τιμωρήσει τους υπευθύνους. Ο Βενιζέλος είπε το φόβο του στη βουλή «θα μας βάλετε φυλακή». Η αλλαγή τους συστήματος μπορεί να γίνει μόνο, αν δείξουμε στο λαό, ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Τι νόημα θα έχει να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση όταν τα λαμόγια θα χαίρονται τα κλοπιμαία; Η αταξική κοινωνία είναι ο στόχος, αλλά ας μην «σνομπάρουμε» τα ηθικά και άλλα σκάνδαλα. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο, ότι θα καθαρίσουμε τη χώρα από τους κλέφτες. Ότι θα καταργήσουμε πχ την ντροπή που λέγεται βουλευτική ασυλία. Ότι αντίθετα θα επαναφέρουμε το άσυλο στα πανεπιστήμια. Θα κλείσουμε φυλακή τους απατεώνες και θα δημεύσουμε την περιουσία τους. Συγκεκριμένα πράγματα.
Εύχομαι στους συντρόφους καλή δύναμη. Η νίκη είναι πιο κοντά παρά ποτέ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Στρατής Γατελούζος
4 Μαρτίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Σύντροφε, πολύ σωστά τα λες και ελπίζω να εισακουστείς από τις ηγεσίες των επαναστατικών μαρξιστικών οργανώσεων.
Πρώτη προτεραιότητα αυτόν τον καιρό που ζούμε είναι να ΧΤΥΠΗΘΕΙ η προπαγάνδα του συστήματος ότι και καλά "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση" (There is no alternative). Οι επαναστάτες μαρξιστές πρέπει να εξηγήσουμε με απλό, κατανοητό και ΣΥΝΤΟΜΟ λόγο ότι υπάρχει άλλη λύση και αυτή είναι η Διαγραφή του χρέους υπό την απειλή Στάσης Πληρωμών προς τις τράπεζες. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι τα διάφορα δάνεια από το ΔΝΤ και ΕΕ πηγαίνουν στην αποπληρωμή... δανείων-ομολόγων!! Άρα χρειαζόμαστε μια μαζική καμπάνια ενημέρωσης με προκηρύξεις δισέλιδες (το πολύ) που να δείχνουν με ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ του δημόσιου χρέους. Εγώ μάλιστα θα προτιμούσα ΜΟΝΟΣΕΛΙΔΗ προκήρυξη που θα δίνει μερικά μόνο στοιχεία της υπόθεσης, απλά και κατανοητά, και θα παραπέμπει για περαιτέρω αναλυτικότερη ενημέρωση σε συγκεκριμένο link στο ίντερνετ. Ο περισσότερος κόσμος είτε δεν έχει (αντικειμενικά) το χρόνο να διαβάσει μακροσκελή κείμενα είτε δεν έχει τη διάθεση, έχοντας "διαπαιδαγωγηθεί" ΜΟΝΟ να παρακολουθεί μια εικόνα, μετά από 20 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης.
Επομένως στην πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να απευθυνθούμε με μονοσέλιδα κείμενα και για όποιες και όποιους θέλουν και παραπάνω παραπέμπουμε στο ίντερνετ. Μόνο που η συγκεκριμένη καμπάνια θα έχει αποτέλεσμα αν γίνει ΕΝΩΤΙΚΑ, και όχι από κάθε μαρξιστική οργάνωση από μόνη της! Πχ, δεν μπορεί η ΔΕΑ από μόνη της να φτάσει σε κάθε γειτονιά και σε κάθε εργατικό χώρο! Χρειάζεται ενωτική-μαζική καμπάνια με ΚΟΙΝΑ κείμενα (και όποιος θέλει μοιράζει και της οργάνωσής του).
Παραθετω το παρακάτω κείμενο ως πρότυπο, διότι ο Πάνος Κοσμάς πάντα μιλάει βάσει στοιχείων και επομένως γίνεται πιο πειστικός:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2167:-------l--r-&catid=31&Itemid=53
Μόνο που αυτή η μορφή προκήρυξης θα είναι η αναλυτική, δηλ για αυτές και αυτούς που θέλουν πιο διεξοδική ενημέρωση. Για το ευρύ κοινό θα είναι πιο αποτελεσματική μια συντομευνή μορφή, με λιγότερα (και πιο τονισμένα) στοιχεία.

Και στη συνέχεια βέβαια, να λέμε ότι η στάση πληρωμών είναι ένα μεταβατικό αίτημα που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας άλλη κοινωνίας, σοσιαλιστικής.
Εδώ βέβαια ερχόμαστε στα δύσκολα, αφού ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι ο Σοσιαλισμός ήταν τα καταπιεστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, στο ζήτημα του "τί είναι Σοσιαλισμός" υπάρχει στην ουσία κοινή προπαγάνδα τόσο από το αστικό σύστημα εξουσία όσο και από το ΚΚΕ:
Και οι δύο προβάλλουν το Ανατολικό Μπλοκ ως Σοσιαλισμό, μόνο που οι αστοί λένε πως αυτό το σύστημα ήταν κακό, ενώ το ΚΚΕ το θεωρεί καλό. Δηλαδή και οι δύο αυτό το πρότυπο προβάλλουν ως Σοσιαλισμό, είτε ως παράδειγμα προς αποφυγή είτε προς μίμηση.

Ειναι ΚΡΙΣΙΜΟ λοιπόν να μάθει ο κόσμος ότι ο Σοσιαλισμός δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα καθεστώτα του υπαρκτού "σοσιαλισμού", τα οποία στην ουσία ήταν δικτατορίες του ΕΝΟΣ κόμματος και όχι δικτατορίες του κόσμου της εργασίας (του προλεταριάτου όπως είναι η παραδοσιακή ορολογία). Πρέπει να αναδείξουμε την πραγματική σημασία του Σοσιαλισμού και της δικτατορίας του κόσμου της εργασίας και να επιμείνουμε στα εξής στοιχεία:
- Τώρα έχουμε δικτατορία του κόσμου του χρήματος, του κεφαλαίου δηλαδή.
- Στην παρούσα ελληνική κοινωνία ο κόσμος της εργασίας μαζί με τα μικροαστικά στρώματα (που προλεταριοποιούνται ταχύτατα) αποτελούν το 90% του πληθυσμού.
- Επομένως όταν λέμε για δικτατορία του κόσμου της εργασίας, μιλάμε για την εξουσία των ΠΟΛΛΩΝ. Έτσι, απαλύνεται ο όρος "δικτατορία", που ομολογουμένως είναι αρνητικά φορτισμένος.
- Τέλος, στη δικτατορία του προλεταριάτου ΔΕΝ έχουμε δικτατορία του ΕΝΟΣ κόμματος, αλλά ελεύθερες ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ εκλογές όσων εργατικών κομμάτων σέβονται το νέο σύνταγμα του εργατικού κράτους (με απαγόρευση ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής-διανομής, κλπ)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger