Home » , » Δεν πήραν την πρωτοβουλία για το ελάχιστο μιας διαδήλωσης...

Δεν πήραν την πρωτοβουλία για το ελάχιστο μιας διαδήλωσης...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 | 9:40 μ.μ.

Σωστή η διαπίστωση που μας έστειλε το μπλοκ neotera-grek και η οποία επικεντρώνεται ότι σήμερα που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η δανειακή συμφωνία - λαιμητόμος του λαού δεν υπήρξε καμιά συγκέντρωση από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εν αντιθέσει με το ΚΚΕ που διοργάνωσε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας με σημαντικότερη αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα. (Δείτε το βίντεο).


Αντιγράφουμε, λοιπόν, από το μπλοκ που αναφέραμε:

Δεν πήραν την πρωτοβουλία για το ελάχιστο μιας διαδήλωσης... 

Σήμερα η διαδικασία συζήτησης και κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης στην Ολομέλεια της Βουλής με το κοινοβουλευτικό επιτελείο να υπολογίζει πως θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Και είμαστε βαθια προβληματισμένοι απο την στάση της αριστερας, των προτωβάμιων σωματείων που δεν πήραν την πρωτοβουλία για το ελάχιστο μια διαδήλωσης...Εκτος και αν περιμένουμε απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2012 στις 10:05 μ.μ.

κκε ρε

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2012 στις 10:31 μ.μ.

Αγαπητό Βαθύ Κόκκινο, τις τελευταίες μέρες, όσο δηλαδή πλησιάζουν οι εκλογές έχεις πυκνώσει τις αναρτήσεις με βουλευτές του ΚΚΕ ή την Α. Παπαρήγα για κάθε θέμα. Δικαίωμα σου. Όμως ρωτάς, δήθεν αναδημοσιεύεις δηλαδή: «γιατί δεν πήραν την πρωτοβουλία για το ελάχιστο μιας διαδήλωσης... και συμπληρώνεις χωρίς ντροπή… εκτός και αν περιμένουμε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ...»!!! Το παράκανες νομίζω.
Σε τι θα ήθελες να καλέσει κάποιος? Σε συγκέντρωση «διαμαρτυρίας»? Σε κομματική συγκέντρωση σαν αυτή που προβάλεις για να κάνουμε ταμείο καθώς οι εκλογές πλησιάζουν? Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του.
Παρεμπιπτόντως πλησιάζουν οι παρελάσεις και το 2ήμερο 24 και 25 Μάρτη και τα καλέσματα έχουν ως εξής: Το Σάββατο 24/3 στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (σημείο συγκέντρωσης Λ. Αμαλίας και Σουρή - δίπλα στο ίδρυμα Μποδοσάκη) στις 10πμ. Την Κυριακή 25/3 στις μαθητικές παρελάσεις στους διαφόρους δήμους και στην Αθήνα (σημείο συγκέντρωσης Όθωνος και Αμαλίας) στις 10πμ.
όποιος θέλει ας έρθει
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Να γίνουν οι παρελάσεις Παλλαϊκές διαδηλώσεις

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2012 στις 11:11 μ.μ.

Οταν κανει επιθετική κριτική στο ΚΚΕ ειναι καλα Ε" και φωνάζουμε και ζήτω
αλλα σε αλλη περίπτωση δεν αρεσει ,τι και αν εχει δικιο απο πάνω.
Για να μην πω πως δεν πήρατε χαμπάρι τι συμβαίνει ,σαν τον αλλον σε
παλαιότερη ανάρτηση που απαιτούσε να μην επιτρέπονται σχόλια υπερ του
ΚΚΕ γιατι ζοριζόμαστε στον αντίλογο ενώ ο μονόλογος ειναι καλύτερος και
κυριος ευκολότερος ....

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2012 στις 11:22 μ.μ.

Πάντως από το παραπάνω απόσπασμα αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ έκανε μια προεκλογική συγκέντρωση και όχι συλλαλητήριο καταγγελίας της ψήφισης της δανειακής σύμβασης. Όσο για αυτά που είπε η Παπαρήγα; Η αποθέωση του κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Τελικά μετά της εκλογές τι θα γίνει; Θα εφαρμοστούν πιό σκληρά μέτρα ή αν το ΚΚΕ ενισχυθεί θα εφαρμοστούν ηπιότερα; Ο λαός θα ισχυροποιηθεί αν το ΚΚΕ ισχυροποιηθεί στις εκλογές;

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2012 στις 11:42 μ.μ.

Εισαι αφοπλιστικός σου το αναγνωρίζω

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 12:01 π.μ.

Σωστός ο τελευταίος... Όμως θα ήθελα να προσθέσω ότι όποιος θέλει να μάθει για το κκε, που τόσο διαφημίζεται τελευταία, μπορεί να διαβάσει την εφημερίδα του ή να δει το κανάλι του ή να μπει σε κάποιο σάιτ του. Θέλω να πω ότι, κατά την γνώμη μου, ο μέσος αναγνώστης δεν έχει ανάγκη να ενημερωθεί από αυτό το σάιτ για το κκε, όσο έχει ανάγκη να ενημερωθεί πχ. για το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος κτλ. Το κκε έχει τα μέσα να απευθυνθεί στον κόσμο. Η προσωπική μου άποψη είναι πως έχετε κάνει μια στροφή προς το συγκεκριμένο κόμμα. Μια ένδειξη είναι και το γεγονός ότι δεν κόβετε τα χουλιγκανίστικα σχόλια όπως αυτό του πρώτου που σχολίασε το άρθρο σας,και άλλα πολλά, τα οποία μου θυμίζουν επίπεδο σχολίων σε σάιτ οπαδών και φασιστών.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 12:29 π.μ.

Ε και? Και που έκανε συγκεντρώσεις τι έγινε? Μήπως δεν ψηφίστηκε?
Εξάλλου όταν γίνονται μαζικές διαδηλώσεις το ΚΚΕ είναι μόνο του, τι το νοιάζει για τους άλλους?

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 12:41 π.μ.

..η εξβκοινοβουλευτική αριστερα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα το τελευταιο διάστημα με΄άμαζες, ανευρες συγκεντρώσεις ενώ ολο και πιο σοσιαλοδημοκρατικος- εθνοαπελευθερωτικος λόγος της χάνεται ανάμεσα στα αντιμνημονιακά φυντάνια που φυτρώνουν.άσε που είναι χαμένοι απο όλους τους μεγάλους εργατικους αγώνες που τώρα είναι σε εξέλιξη.. αρα δεν τολμά να ξεμυτίσει μόνη της..το μόνοπου της μένει να κάνει τον κολαούζο στην γσεε και στα εθνίκια που περιμένουν 2 φορες τον χρόνο τις παρελάσεις για να επαναστατήσουν..

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 12:55 π.μ.

Ωραια λοιπον. Μια ερωτηση. Γιατι δεν γιναν κι αλλες κινητοποιησεις σημερα μερα ψηφισης της δανειακης συμβασης?
kage

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 12:56 π.μ.

Ειναι και αυτο μια άποψη περι ελεύθερου λόγου ιδιαίτερα ελευθεριακη θα έλεγα
καλη ιδεα

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 1:02 π.μ.

Και θέλουν οι ρεφορμιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ για "κοινή δράση" στο μαζικό κίνημα.Κύριοι ηγέτες και σαλτιμπάγκοι του επαναστατικού βερμπαλισμού: Εχετε κάνει απο χρόνια τις επιλογές σας με την στήριξη του Πασοκικού συνδικαλισμού και είστε δεμένοι με το κράτος που σας συντηρεί και σας αναπαράγει.
Αφήστε το ΚΚΕ και τα μέλη του - παρα τα λάθη τους, τις αδυναμίες τους και τα εσωτερικά τους προβλήματα- να προσφέρουν για μια ακόμη φορά απερίσπαστα στην υπόθεση της εργατικής τάξης.
Για σας υπάρχει το λαμπρό πεδίο της ατέλειωτης απεραντολογίας για το το τίποτα.
Καληνύχτα συνεργάτες της ΓΣΕΕ.

Ενας διαφωνών του ΚΚΕ που με συσπειρώνετε κοντά του.

















Εχετε κάνει απο χρόνια τις επιλογές σας με την στήριξη του Πασοκικού συνδικαλισμού και είστε δεμένοι με το κράτος που σας συντηρεί και σας αναπαράγει.
Αφήστε το ΚΚΕ και τα μέλη του - παρα τα λάθη τους τις αδυναμίες τους και τα εσωτερικά τους προβλήματα- να προσφέρουν για μια ακόμη φορά απερίσπαστα απερίσπαστα στην υπόθεση της εργατικής τάξης

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 1:05 π.μ.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι απαράδεκτη. Τι να σημειώσει κανείς… το πρωτοβάθμια σωματεία από πού κι ως που θα πρέπει να καθορίζουν τις κινητοποιήσεις τους ανάλογα με τη δράση κάποιων κομμάτων. Τι σχέση έχουν τα πρωτοβάθμια με το ΚΚΕ? Γιατί δεν ασκήθηκε ποτέ κριτική στο ΚΚΕ όταν έλειπε προκλητικά από το σύνταγμα ή από τους δρόμους της Αθήνας, κατά την ψήφιση πολύ σημαντικών μέτρων, όπου τα πρωτοβάθμια είχαν οργανώσει συγκεντρώσεις. Από πού κι ως που σχετίζετε τα πρωτοβάθμια σωματεία με τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ? Νομίζω πρέπει να κάνετε αυτοκριτική.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 3:59 π.μ.

Μπραβο για την προεκλογικη συγκεντρωση του κκε

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 9:05 π.μ.

το ζητούμενο είναι λαικη εξεγερση (που χρειάζεταιπροετοιμασία) η εκλόγες...και αν σε ενδιαφέρει το πρωτο τοτε βάζεις πλάτες και δεν λες προεκλογικές παπαριες. Διαφορετικα εαν είσαι αριστερος φαε την μηλούπα σου κατσε στην άκρη η πηγαινε με την ΔΗΜΑΡ (που έχει και ρεαλιστικές προτάσεις).

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 9:25 π.μ.

ναι ρε με χουλιγκανικα συνθηματα εισται αξιοι να σας μιλησω Αφου ξεχασατε το πολιτικο διαλογο εδω και χρονια και εχεται κανει το αντικκε σχολη

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 9:29 π.μ.

και κατι ακομα το ποδοσφαιρο ειναι μερος της ζωης μας και οπαδοι ολων των ομαδων δεν ειναι προβατα 1000χρονια ηρακλης κκε ρε και αν δεν σαρεση δεν πειραζη ξυδι

Τζαβέλας
21 Μαρτίου 2012 στις 10:05 π.μ.

Τελικά ρε παιδιά ποιό είναι το θέμα?ποιός θα κερδίσει τις εντυπώσεις ή αν υπάρξει μια πραγματικά παλλαΐκή αντίδραση απέναντι σε όλους αυτούς που λυμαίνονται τις ζωές μας?καλά έκανε το ΚΚΕ και έκανε συγκεντρώσεις,καλώς θα υπάρξουν και οργανωμένες αντιδράσεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά στις 25 του Μάρτη.Το θέμα είναι πάντα,τι γίνεται μετά?Μαζεύτηκαν μερικές χιλιάδες κόσμου χθες στο Σύνταγμα,τους είπε η Παπαρήγα τις διαπιστώσεις της(που τις ακούμε χρόνια τώρα),φώναξαν και κανά δυό συνθήματα και έφυγαν ήσυχοι ότι έκαναν το επαναστατικό τους καθήκον...Στις 25 του Μάρτη θα πεταχτούν μερικά γιαούρτια,μπορεί να πέσει και καμιά μολότωφ,να απαντήσουν οι μπάτσοι με κανά δακρυγόνο και πάπαλα το πανηγυράκι...ΜΕΤΑ???
Ο λαός δεν αντέχει άλλο!!!
Θέλει μια ρεαλιστική πρόταση από την αριστερά που θα του δώσει όραμα και πίστη να παλέψει ενάντια στα ερπετά του κεφαλαίου και των τραπεζών και στους εδώ πολιτικούς υπηρέτες τους.
Θέλει να παλέψει δυνατά και ενωμένος και όχι να στέκεται ως κομπάρσος στο κέντρο οιονδήποτε μικροκομματικών συμφερόντων..
Δεν τον πείθουν πλέον ούτε οι μονοδιάστατες ουτοπικές φανφάρες της ηγεσίας του Περισσού,ούτε και το παιχνιδάκι του κυνηγητού με τους μπάτσους...
Ο άνθρωπος που δεν έχει δουλειά,δεν έχει να πληρώσει τα απάνθρωπα χαράτσια,που δυσκολεύεται να πάρει ακόμα και ένα μπουκάλι γάλα στα παιδιά του,αυτός που του έχουν πάρει τα πάντα,ακόμα και την αξιοπρέπεια του, αναζητά μια πρόταση που θα του δώσει ελπίδα και κουράγιο να παλέψει για μια διαφορετική ζωή από αυτή που του επιφυλάσσουν οι σιχαμερές δυνάμεις του ντόπιου(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ακροδεξιά) και ξένου(ΕΕ και ΔΝΤ) κατεστημένου.
Ας ξυπνήσει επιτέλους η Αριστερά!!!Ας αφήσει στην άκρη τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του παρελθόντος,ας σταματήσει πλέον να οπαδοποιεί τις συγκεντρώσεις της και τα λεγόμενα της...
Τούτη η στιγμή δεν είναι απλά μια ιστορική συγκυρία,είναι κάτι πολύ παραπάνω,είναι ιστορική αναγκαιότητα, να οδηγήσει το λαό στο πόλεμο που του έχουν κηρύξει ανοιχτά και απροκάλυπτα οι λακέδες του συστήματος!!!
Αν δεν τα καταφέρει και τώρα...

Proletarier aller Lander vereingt euch!
21 Μαρτίου 2012 στις 1:20 μ.μ.

"Tζαβέλας"

Με εκφράζεις απόλυτα.Γιατί η γραφειοκρατία δεν ανθεί μόνο στο ΚΚΕ αλλά και στην υπόλοιπη Αριστερά.

Ας ευχηθούμε σε δέκα χρόνια να υπάρχουμε ως Αριστερά στην Ελλάδα καθώς οι εξελίξεις είναι σαρωτικές και η Αριστερά αγρόν ηγόραζον.

ΥΓ:Όχι δεν είμαι ελευθεριακός,αλλά ο κοινοβουλευτικός αγώνας εναλλάσεται με αντίσταση και σύγκρουση.Με δουλειά σε συνδικάτα και σωματεία. (Ο Αριστερισμός παιδική αρρώστεια του Κομμουνισμού-ΒΙ Λένιν 1920)

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 5:05 μ.μ.

Μπα, εάν η επαναστατικότητα του καθενός κρίνονταν απ΄οτο πόσες συγκεντρώσεις και πορείες κάνει την βδομάδα, τότες δεν θα υπηρχαν ούτε αριστεροι ούτε αναρχικοί μιας και θα είχαν πεθάνει από την ...ευγενική άμιλλα...

Το ΚΚΕ καλά θα κάνει να συμμετέχει και σε κάποια αυθεντική κίνηση των εργαζομένων και του λαού, πέρα απο αυτά τα οποία ούτως ή άλως ελέγχει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει τέτιο ρπόβλημα: Και στο κίνημα των πλατειών συμμετείχε και καλώς 9κριτικάροντας τις ανεπάρκειές του) και στο κίνημα των αγροτών συμμετέχει (κριτικάροντας και εκεί τις ανεπάρκειες) και φυσικά στο εργατικό, στις γειτονιές κλπ.

Ο αρκετά συγκροτημένος προγραμματικός λόγος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο οποίος έχει σαφές αριστερό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, κερδίζει συνεχώς έδαφος μέσα στα λαϊκά στρώματα.

Και η επιστολή που απηυθηνε σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιπη Αριστερά είναι σωστή και βοηθά στην ανατρεπτική κοινή δράση!

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2012 στις 11:21 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hom7F5y_2RI

AntonXXXX

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger