Home » , » Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης στο πλευρό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης στο πλευρό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 | 5:04 π.μ.

Είναι φανερή η προσπάθεια κάποιων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ενορχηστρωμένη και καθοδηγούμενη από κάποια κέντρα;) να παρουσιάσουν ένα προφίλ της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Τελευταίο δείγμα αυτής της προσπάθειας ήταν η φιλοξενία του φύρερ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου χτες από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra chanel και την εκπομπή «Επί του πιεστηρίου». Για πάνω από δυο ώρες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε την δυνατότητα να ξερνάει τα εμέσματα του ενάντια στους μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας, να επιδίδετε σε ρεσιτάλ λαϊκισμού (την κρατική επιχορήγηση που θα πάρει το κόμμα του είπε όταν μπει στην βουλή θα την διαθέσει για να στεγάσει άστεγους, να φτιάξει συσσίτια για τους απόρους, ιατρεία για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στο ΙΚΑ…) και να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για τις επιδιώξεις της παρακρατικής οργάνωσης του.

 Οι παρουσιαστές της εκπομπής τον άκουγαν συγκαταβατικά δείχνοντας ότι τις περισσότερες φορές συμφωνούσαν με τα λεγόμενα του.
Φυσικά και ο Μιχαλολιάκος για προεκλογικές σκοπιμότητες παρουσίασε ένα προσωπείο της συμμορίας του που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. (Είναι πολύ διαφωτιστικό το αφιέρωμα που έκανε το μπλοκ jungle-report για την Χρυσή Αυγή, όπως και ένα σχετικό δημοσίευμα απ’ το «Ποντίκι»).

Εδώ να πούμε ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση –της «αγιοποίησης» δηλαδή της Χρυσής Αυγής- είχε προηγηθεί το «Πρώτο Θέμα». Αντιγράφουμε από ένα κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά:

«Ένα χαρακτηριστικό ρεπορτάζ αυτού του είδους φιλοξένησε την Πρωταπριλιά το Πρώτο Θέμα, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Πέτα τη γιαγιά στη Χρυσή Αυγή" και την επεξήγηση "Η ελλιπής αστυνόμευση σε περιοχές της Αθήνας έδωσε ρόλο στα στελέχη της Ακροδεξιάς, τα οποία προστατεύουν ηλικιωμένους την ώρα που συναλλάσσονται με τράπεζες ή κάνουν τα ψώνια τους". Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες, εμφανώς στημένες, από την υποτιθέμενη φιλανθρωπική δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ η εφημερίδα δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει η ίδια με τη λέξη "σοκ" το ρεπορτάζ της.

Υποτίθεται ότι τα ρεπορτάζ αυτά γίνονται για να ερμηνεύσουν τις δημοσκοπικές επιδόσεις της ναζιστικής οργάνωσης. Μόνο που ισχύει το αντίστροφο: θα έπρεπε δηλαδή κανείς να αναζητήσει σε παρόμοια δημοσιεύματα και στην τηλεοπτική υπερπροβολή της "αποτελεσματικής δράσης" των ναζιστών τα αποτελέσματα αυτά των δημοσκοπήσεων. Όσο για τη δουλειά "βάσης" που υποτίθεται ότι είναι η αιτία της δημοφιλίας της Χρυσής Αυγής σε ορισμένες γειτονιές του κέντρου και ειδικά του Αγίου Παντελεήμονα, προστατεύοντας τις γριές κλπ., δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα προπαγανδιστικός μύθος. Η μόνη προστασία που προσφέρει η Χρυσή Αυγή είναι η κλασική προστασία μπράβων προς μαγαζιά.

Επίκεντρο της δράσης της οργάνωσης στην περιοχή ήταν ένα καφέ-μπαρ απέναντι από την είσοδο του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του (υποψήφιος περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Ελλάδα το 2010) συνελήφθη για διπλή δολοφονία με πληρωμένο συμβόλαιο».

Δεν πρέπει όμως να κλείνουμε τα μάτια μας και να μην παραδεχόμαστε την πραγματικότητα. Το πιο πιθανόν είναι ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές η Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει πάνω από 3% και θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Ο χώρος της άκρας δεξιάς πριν την εμφάνιση του ΛΑΟΣ δεν είχε καταγραφεί ιστορικά ως υπολογίσιμη δύναμη. Το ’74, στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης, εμφανίστηκε η ΕΔΕ του Π. Γαρουφαλιά, η οποία κατέγραψε ένα ποσοστό κοντά στο 1%. Το 1977 έκανε την εμφάνιση του ένα υπερσυντηρητικό δεξιό μόρφωμα, η Εθνική Παράταξη το οποίο κέρδισε το 6,8% του εκλογικού σώματος, το μεγαλύτερο ποσοστό που κατέγραψε ποτέ αυτός ο χώρος, Αλλά κι αυτό –που στην πορεία αφομοιώθηκε απ’ την Ν.Δ- ήταν περισσότερο ένα φιλοβασιλικών τάσεων μόρφωμα παρά ένα καθαρόαιμο φασιστικό κόμμα.

Με την Χρυσή Αυγή σήμερα δεν συμβαίνει το ίδιο. Οσο ο καπιταλιστική κρίση θα οξύνεται και οι κοινωνικές αντιθέσεις θα διευρύνονται, ο λόγος της, ο επικριτικός, ο απολίτικος, που βασίζεται πολύ στην κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στα κόμματα και γενικότερα στους πολιτικούς δεσμούς, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός που καλλιεργεί θα έχουν αποδέκτες. Και όχι μόνο σε απαξιωμένα κοινωνικά στρώματα και μερίδες, τα οποία έχουν «ξεχάσει» την παλαιότερη πολιτική τους προέλευση (αριστερή ή δεξιά) και βιώνουν συνθήκες πολιτικού αναλφαβητισμού, αλλά και στην νεολαία.
Στις σημερινές συνθήκες είναι δυστυχώς εύκολο να παρασυρθούν κάποια νέα παιδιά και να μπολιαστούν με το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ανωτερότητας της φυλής.

Πρέπει κάποια στιγμή και η αριστερά να αναζητήσει τις ευθύνες της γιατί βρήκε έδαφος η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να εδραιωθεί σαν αποδεκτά πολιτικός σχηματισμός και μάλιστα με κοινωνική απήχηση που θα της επιτρέψει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 7:48 π.μ.

Είναι (ή μήπως τώρα πια, ήταν;) η τελευταία ευκαιρία της αριστεράς να διεκδικήσει ενωμένη (έστω και με τις δήθεν αγεφύρωτες διαφορές της), την εξουσία. Δεν θα δοθεί άλλη. Δυστυχώς, φάνηκε να επιβεβαιώνεται η άποψη που λέει πως ο μόνος ρόλος που θέλουν είναι της διαρκούς και αέναης αντιπολίτευσης - ή αλλοιώς, μην τυχόν και μας φέρετε στα πράγματα, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε-
Παροτρύνσεις του είδους (από ΚΚΕ μεριά), δώστε μας πλήρη αυτοδυναμία και τότε θα δείτε πόσο μάγκες είμαστε - πράγμα αδύνατον δηλαδή -, ή αδιανόητη κι αψυχολόγητη εμμονή για ευρωπαραμονή (από συριζαίους), καθιστούν την μια και μοναδική αυτή ευκαιρία, ανέκδοτο.
Για να γραφεί και πάλι η ιστορία αυτής της εποχής καμμιά δεκαριά χρόνια μετά και να μιλά για προδότες κομμουνιστές και λάθη και άλλα γνωστά.
όταν σ΄έχει πλακώσει στο ξύλο κάποιος, το πρώτο που κάνεις είναι ν αντιδράσεις κι αν μπορέσεις, να ρίξεις κι εσύ μερικές.
Έφτασε η εποχή που μάθαμε πως δεν έχει νόημα αυτό, γιατί η νομοθεσία που θα τον τιμωρήσει ας πούμε, είναι ελαστική και πρέπει ν αλλάξει.
Κι ως έρθει η δευτέρα παρουσία για ν αλλάξει, μπορούμε μια χαρά να καθόμαστε να τις τρώμε.
Μάϊστα...

mbiker

20 Απριλίου 2012 στις 1:50 μ.μ.

Όταν κοινή παραδοχή είναι ο κυρίαρχος έως καθοριστικός ρόλος των ΜΜΕ στη διαμόρφωση συνειδήσεων, εξ'ού και ο όρος της "τηλεοπτικής δημοκρατίας" που βιώνουμε, μήπως είναι υπερβολικό να φορτώνουμε στην Αριστερά ακόμη και την άνοδο της ΧΑ;
Και αν χάριν της συζήτησης το δεχθούμε, μπορεί να μας πει κάποιος τι θάπρεπε να κάνει η Αριστερά (στο θέμα της ΧΑ) και δεν το έκανε, ώστε να το απαιτήσω να γίνει και εγώ, όπου μπορώ;

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

Πέραν του γεγονότος ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι βασικός εκφραστής του διαχρονικού παρακράτους. Αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, όταν το επίσημο κράτος τα βρίσκει σκούρα. Άρα είναι προφανής ο λόγος που "επιδοτείται" για να μπεί και στη βουλή. Βέβαια η επισημοποίηση του παρακράτους, θα φέρει άλλα προβλήματα στο επίσημο κράτος αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
Το ζήτημα είναι γιατί ο κόσμος στρέφεται στη ΧΑ. Ο φαινομενικά απολίτικος και προκλητικά απάνθρωπος λόγος της ΧΑ περί ασφάλειας, δικαιοσύνης, δουλειάς και εθνικής περηφάνειας, δεν είναι ικανός από μόνος του να εξηγήσει την αποδοχή από τον κόσμο. Άλλωστε και η Αριστερά μιλάει για τα παραπάνω, έχοντας βεβαίως διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις.
Ο βασικός λόγος, κατά τη γνώμη μου είναι ότι η ΧΑ, ύπουλα και μεθοδικά, προβάλλει τις παραπάνω θέσεις χωρίς να απαιτεί τη συμμετοχή του κόσμου. Και αυτό φαίνεται ότι περνάει στον κόσμο. Ο οποίος εκχωρεί σε αυτήν βασικά δικαιώματά του (όπως π.χ. ασφάλεια, δικαιοσύνη κτλ), κρίνοντας ότι αυτή θα εξασφαλίσει την παροχή τους εντός ή (καλύτερα) και εκτός κρατικού πλαισίου.
Με άλλα λόγια και σε αντίθεση με την Αριστερά που διατυμπανίζει τη λαϊκή συμμετοχή ή και την κατάληψη της αξουσίας, η ΧΑ χαιδεύει τα αυτιά των κουρασμένων και απαίδευτων Ελλήνων, οι οποίοι βάζοντας στην άκρη βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπιάς, της αναθέτουν το έργο της εξυγείανσης και της ανύψωσης. Δεν έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν σε αυτη τη διαδικασία. Θέλουν να κάτσουν σπίτι τους και η ΧΑ να εξαφανίσει τους μετανάστες, να κρεμάσει τους προδότες πολιτικούς και να φέρει δουλειά σε αυτούς και τα παιδιά τους. Αν επιπλέον αποδείξει και ότι ο καθένας από αυτούς είναι απόγονος του Πλάτωνα και του Σωκράτη, δεν θέλουν τίποτα άλλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μεγάλη απήχηση της ΧΑ είναι σε ανθρώπους που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, στα καφενεία, στον εαυτό τους, και ενώ αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, η περιορισμένης κλίμακας θεώρησή τους σε συνδυασμό με το κιτς απόκομμα της Χούντας περί ελληνικής ανωτερότητας αίσθημα, απαιτούν λύση εδώ και τώρα, χωρίς να χρειάζεται να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι.
Από την άλλη βέβαια η πολυδιάσπαση της Αριστεράς, η απόσπαση και η συνθηματική ενσωμάτωση του πολιτικού της λόγου από τα καθεστωτικά κόμματα, ο κοινοβουλευτικός-συστημικός της ρόλος, οι υπεκφυγές της και το χάιδεμα των συνδικαλιστικών αυτιών, αλλά ΚΥΡΙΩΣ η αδυναμία της να προτείνει πρακτικές λύσεις, δυσχεραίνει κατά πολύ την απήχησή της ειδικά στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες. Οι οποίες και στρέφονται τελικά στη ΧΑ.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

Η Αριστερά θα έπρεπε κατ αρχάς να κάνει μία ιδεολογική δουλειά στο εθνικοσιαλισμο στα και καλά επαναστατικα συνεδρια της και να παραμερίσει για λίγο τον εμφύλιο της.Είμαστε καλά ρε σύντροφοι;;;; Μία σοβαρή επεξεργασία για το κράτος,το ναζισμό,ο,τι απτεται της κοινωνίας,δεν έχει γίνει!! Να διαμορφώσει η Αριστερά προτάσεις-κρύσταλλο και να αφήσει τις αφαιρέσεις για λαϊκές εξουσίες και σοσιαλιστές ευρωπαϊκές πολιτείες!! Δεν είμαι αναρχικός αλλά η Αναρχία με όλα τα στραβά της,έχει δώσει ένα μάθημά στους φασίστες σε επίπεδο δρόμου.Οποίος θιχτει από αυτή την άποψη μου,ας ξανασκεφτεί ότι τα ξερονησια και οι αγώνες απαιτούσαν ήθος,ψυχή και αγάπη για την νέα κοινωνία.Δεν ήταν κουβεντούλα και μπίρες όπως είμαστε εμείς πλέον.Βαθύ Κόκκινο έχεις κάνει ανάρτηση για το ναζισμό πριν μήνες.Επαναλάβε κάτι ανάλογο! Συντροφικα!
Γιώργος Μητρος

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 4:41 μ.μ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ VIDEO

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

http://www.hiphop.gr/forum_topic/154135/1


http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=187318

20 Απριλίου 2012 στις 4:41 μ.μ.

Είδαμε και πως αξιοποιεί τον 902 το ΚΚΕ για να ενημερώσει τον κόσμο για τις θέσεις του με "σαφήνεια" και "κατανοητό" τρόπο!

Ο Καρατζαφύρερ καλύτερη δουλειά κάνει μόνος του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ απ' ότι ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός!

Το ΚΚΕ ως κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της αριστεράς, φέρει βαρύτατη ευθύνη για το που πάνε τα πράγματα.

Η αδυναμία του να ξεκαθαρίσει το παρελθόν του με τα καθεστώτα του πρώην "υπαρκτού" σοσιαλισμού και να δώσει στον κόσμο να καταλάβει τι έγινε εκεί και γιατί, όπως και τι θα κάνει για μην ξανασυμβεί μια τέτοια εκτροπή, αποτυπώνετε στο λόγο και στα έργα του καθημερινά. Εξ' ου και η αδυναμία του να εμπνεύσει τις μάζες να κινηθούν ανατρεπτικά ενάντια στον καπιταλισμό!

Και όταν ο κόσμος δε μπορεί να πάει αριστερά, κινείτε ακροδεξιά. Το λεγαν κάποιοι εδώ και καιρό ότι θα δούμε τέτοια φαινόμενα τύπου χρυσής αυγής!

Θα έρθει καιρός που θα μιλάνε για τα λάθη που κάνανε ΤΟΤΕ που έπρεπε να δράσουν πολύ διαφορετικά, αλλά θα ναι αργά!

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

http://www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 6:46 μ.μ.

http://iphicratisamyras.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html
http://www.youtube.com/watch?v=4CX5ibOFGt8
Αν ο συριζα κατεβαζει τετοιους τι να την κανω την χρυση αυγη

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 στις 11:20 μ.μ.

Η αριστερά έχει τεράστια ιδεολογία για ν' να επικεντώνουμε τα σχόλια μας μόνο στις χρυσόκοτες κ' το μεταναστευτικό πρόβλημα

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2012 στις 1:58 π.μ.

Ανώνυμε των 6.46 είσαι γελοίος. Το στίγμα του ΣΥΡΟΖΑ είανι σαφώς δημοκρατικό, αντιρατσιστικό, αντιμνημονιακό. Είναι φαιδρότητα να κάνεις παραλληλισμούς με τη χρυσή αυγή επειδή μεταξύ των 300 υποψηφίων υπάρχει 1 που το ΔΗΚΚΙ κατέβασε δωδεκαθειστής με ρατσισστικές απόψεις...

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

προς τον φιλο που αναρωτιεται,

ένας απο τους λογους για τους οποιους φταίει η αριστερα, είναι οτι δε μιλησε ποτε καθαρα και ρεαλιστικα για το μεταναστευτικο χωρις κομπλεξ ιδεαλισμου.
σημερα, ενα παρακρατικο μορφωμα που αποτελειται απο μαχαιροβγαλτες, μπραβους και αφελεις και εκφερει πονηρο εθνικοσοσιαλιστικο (= μπολιασμα σοσιαλιστικου με εθνικιστικο) λογο, κερδιζει κόσμο.
Ποιον κοσμο? ακομα δεν εχετε καταλαβει? μα αυτον που η αριστερα και κατι γκρουπες τυπου αντιφα κατηγγειλαν και ΧΛΕΥΑΖΑΝ ως μικροαστους ελληναραδες φασιστες, οταν αυτοι εκαναν εκκληση να ασχοληθει καποιος με τις γειτονιες τους που αλλαζανε ραγδαια και ανεξελεγκτα: νοικοκυραιους τους ανεβαζανε, νεοελληνες φασιστες τους κατεβαζανε. και μετα ηρθε η Χρυση Αυγη. mission accomplished (?)
Ας λουστουμε τωρα αυτους τους ανθρωπους με περιβολη Ναζι, που ΕΜΕΙΣ, ΕΜΜΕΣΑ τους προτειναμε να φορεσουν.

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2012 στις 5:35 μ.μ.

Ο 4:07 έχει δίκιο φίλοι και σύντροφοι.Με μια σοβαρή πρόταση στο μεταναστατευτικό και χωρίς η μπάλα να πετιέται στην εξέδρα η Αριστερά θα σάρωνε.Έμμεσα έδωσε ζωτικό χώρο στους εθνικοσοσιαλιστές.Θέλει ψυχραιμία το ζήτημα γιατί ακροβατείς σε μια λεπτή γραμμή.Κινδυνεύεις να σε πουν φασίστα ή στην καλύτερη "εθνοαριστερό".
Γιώργος Μήτρος

21 Απριλίου 2012 στις 8:17 μ.μ.

Από την ανακοίνωση της ΣΟ του Πολιτικού Καφενείου: "Στόχος μας ήταν (και παραμένει) να καταφέρουμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ απέναντι στους συνασπισμένους Τροικανούς, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους διεθνείς Τοκογλύφους. Είναι ανάγκη, τονίζαμε και τονίζουμε σε κάθε στιγμή, για μια πλατιά συμπαράταξη για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Είναι ανάγκη να ξεπερασθούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και άμεσα να προταθεί στο λαό ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο στόχος αυτός δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί παρ’ όλες τις προσπαθειές μας. Σαν Πολιτικό Καφενείο αγωνιστήκαμε μέσα από το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» με στόχο όλα τα παραπάνω και όχι μόνο. Η θέση του ΜΑΑ για τις εκλογές και όχι μόνο ήταν (και είναι) η εξής: «Μόνο αν υπάρξει η βάση για μια πλατιά συμπαράταξη έχει θέση το ΜΑΑ στις εκλογές». Η πλατιά συμπαράταξη δεν επιτεύχθηκε ούτε στο ελάχιστο. Η Αριστερά άφησε στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή της ιστορίας της, ολόκληρη την κοινωνία στο έλεος των Παπαδήμων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ ακόμα και της Χρυσής Αυγής! Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και τα «μαγαζάκια» της «επανάστασης» αρκέστηκαν στις μεγαλόστομες διακηρύξεις και αρνήθηκαν κάθε μετωπική δράση για να ανατρέψουμε ΣΑΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ την κοινοβουλευτική δικτατορία των προθύμων της Τρόικας και των τοκογλύφων! Η ιστορία δε θα συγχωρήσει ποτέ αυτή της στάση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αριστεράς. Ο Γολγοθάς έρχεται μετά την Ανάσταση και ποτέ δεν είναι αργά να αναλάβουμε ΌΛΟΙ όσοι μιλάμε στο όνομα της Αριστεράς, τις ευθύνες μας απέναντι στην Εργατική Τάξη και σε ολόκληρη την κοινωνία".

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ:

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=2305

21 Απριλίου 2012 στις 10:56 μ.μ.

Πρέπει να είστε πολύ αφελείς εδω μέσα κάποιοι για να νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιοί είστε και τι ρόλο βαράτε.

Όταν κάνουμε κριτική στην αριστερά το κάνουμε καλοπροαίρετα και πολιτικά, όχι με μίσος και σίγουρα όχι με ηλίθιες απόψεις του στυλ αν είχε πρόταση η αριστερά για το μεταναστευτικό!

Τράβα να ρωτήσεις αυτούς που κάναν τη χώρα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών με τα δουβλινα και όχι μόνο γιατί το καναν και πως να το λύσεις!

Δεν είναι δικαιολογία το έχω πρόβλημα, άρα γίνομαι φασίστας.

Μακριά από μας ο ρατσισμός σας.

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2012 στις 1:51 π.μ.

ΘΑΝΟ πρεπει να εισαι πολυ πωρωμενος για να μην μπορεις να διακρινεις την καλη προαιρεση απο το τρολλ. Που ειδες την κακη προαιρεση και το μισος ρε φοβικε γκεμπελισκε, σε ποια λεξη ή προταση ή φραση του σχολιου στις 4.07?

αυτο ακριβως που εγραψα στις 4.07 δειχνεις, την αδυναμια σου να βγεις απο τη γυαλα. Το ξαναλέω:

οταν τα καλοπαιδα εχουν μαζεψει αρκετα 18χρονα που εσυ ΠΡΩΤΟΣ χαρακτηρισες, δεν μπορεσες να κατανοησεις και εντελει αποπήρες, φερεις κι ΕΣΥ ΕΥΘΥΝΗ. εχεις μετατραπει σε εργαλειο, καημένε.

Διαβασε λιγη ιστορια, διαβασε λιγο τι εγινε στη Γερμανια το '30, διαβασε ΠΟΥ πατησαν και ΠΩΣ κινηθηκαν οι ναζι, ελα και στα καθ'ημας σημερα, κανε τις αναγωγες σου, και μετα ξαναγραψε.

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2012 στις 4:37 π.μ.

"Φασιστες πισω στις τρυπες σας!"Ετσι μου ειπε μια γιαγια οτι της φωναξαν οταν διαμαρτυρηθηκε για την αθροα εισοδο μεταναστων και την αυξηση της εγκληματικοτητας.Ποιος την εστειλε στο ακροδεξιο στρατοπεδο;;;Αναρωτιεμαι...

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2012 στις 5:39 π.μ.

Ρε Θάνο σε σέβομαι,αλλά δεν μπορείς να διακρίνεις την τρολια απο το διάλογο...Λυπάμαι.Έθεσα προβληματισμούς δεν κρύβω ρατσισμό.Ανταρσυα ψηφίζω.Αλλά μάλλον με τέτοια αριστερά θα γίνουμε αναρχικοί.
Γιώργος Μητρος

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Το βιβλίο "Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής" από πρώην χρυσαυγίτη
http://www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813

και δύο άρθρα:

Ένα από τον ΙΟ
http://www.iospress.gr/ios2006/ios20061008.htm

και ένα από το INDYMEDIA με "αλληλοκαρφώματα" ακόμα και υπόνοιες για "ροζ-παρεκλίσεις" από νυν-πρώην χρυσαυγίτες και από άλλους ακροδεξιούς χώρους..

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=149283


=========================================
@21 Απριλίου 2012 1:58 π.μ.


Ο Τσίπρας μιλά για Μέγα Αλέξανδρο για την ασφάλεια του πολίτη και κατα μεταναστευτικών οργανώσεων. Η συνέντευξη δίνεται σε ακροδεξιά (αυτοί τα λένε"πατριωτικά") blog.

http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/

Τελικά η Αριστερά στην Ελλάδα έχει βγάλει τον ηγέτη που αναζητούσε από το 1974 στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα; Αναρωτιέται το περιοδικό defence.net που ασχολειται με εξοπλισμούς και στρατιωτική άμυνα..

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33610&Itemid=139

[...Έχοντας μάθει να φλερτάρει με τα πατριωτικά ανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης, κάνει εύστοχες δηλώσεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας ("δεν μπορεί αυτός ο ορυκτός πλούτος να αποτελεί εμπράγματη εγγύηση για τα δάνεια της χώρας") και μιλάει πειστικά για εθνική κυριαρχία που κινδυνεύει από τη νέα δανειακή σύμβαση: "Δυστυχώς έχουν συναινέσει άπαντες στα μέτρα για το νέο δάνειο, το οποίο καθώς φαίνεται θα είναι μεγαλύτερο από 130 δισ. ευρώ και με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το λαό και την ελληνική κοινωνία και για τα θέματα κυριαρχίας".

Κτυπώντας στην καρδιά τους δήθεν «πατριώτες» κομματάρχες της ΝΔ ζητεί επειγόντως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό, τονίζοντας ότι "το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση» δεν είναι μόνο ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο". Αυτό δηλαδή που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών.

Μιλά για την ανάγκη μιας νέας "πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, πολύ περισσότερο τώρα που η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε έναν στρατηγικό, οικονομικό, κοινωνικό αναπροσανατολισμό, σε ανακατατάξεις με ιδιαίτερη σημασία" και νομίζεις ότι ακούς έναν, εθνικών αντιλήψεων, αναλυτή, βαθύ γνώστη των γεωστρατηγικών ισορροπιών της Α.Μεσογείου...]

[...Η "κουκουλοφορολατρεία" του που τόσο του στοίχησε το 2008, δείχνει να ανήκει στο παρελθόν.

Μιλάει συχνά με παράγοντες της δεξιάς, όπως ο Γ.Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου κια πρόεδρος του ΙΣΑ.

Και επισκέπτεται το Πατριαρχείο μιλώντας στον Πατριάρχη με τα πιο θερμά λόγια. Ποιος είπε ότι Αριστερά και Εκκλησία και μάλιστα επιπέδου Πατριαρχείου, δεν συνάδουν;

Ο Α.Τσίπρας αν γεννιόταν στα βόρεια προάστια και πήγαινε στο Κολέγιο, σίγουρα τώρα στις δημόσιες εμφανίσεις του, θα φόραγε γραβάτα. Αλλά ίσως να ήταν ο πρώτος σοβαρός και με μέλλον, ηγέτης της δεξιάς μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…..]

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ λέει και κάνει τα προηγούμενα, τότε να υποθέσουμε πως η υποψηφιότητα του Αμυρά είναι τυχαία;
Δεν ανοίγει την πόρτα σε ακροδεξιές λογικές οι οποίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα (θεωρητικά) αριστερό κόμμα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger