Home » , » Ο Σύριζα και το "κόμμα του Μνημονίου"

Ο Σύριζα και το "κόμμα του Μνημονίου"

Από giorgis , Σάββατο 26 Μαΐου 2012 | 5:57 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Τέτοια σφοδρή επίθεση από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας όπως αυτή που δέχεται σήμερα ο Σύριζα δεν έχει ξανασυμβεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Και κάπου θα μπορούσε να την καταλάβει κάποιος με δεδομένο την πόλωση που έχει δημιουργηθεί μπροστά σε ένα προεκλογικό σκηνικό και φυσικά παίρνοντας υπ’ όψιν του την εντυπωσιακή εκλογική επίδοση που είχε ο Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές.

Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τον Σύριζα, πρώτον γιατί τον θεωρώ ένα πολιτικό μόρφωμα όπου ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο οπορτουνισμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του και δεύτερο γιατί πιστεύω ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη και αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει την ελάχιστη επαφή με την μ/λ θεωρία. Τα όποια θετικά αποτελέσματα η εργατική τάξη, οι καταπιεσμένες λαϊκές μάζες μπορεί να τα επιτύχουν μόνο κάτω από την πίεση των λαϊκών και εργατικών αγώνων.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην θεωρήσω πολιτικά αισχρό τους τόνους λάσπης και προβοκάτσια που δέχεται ο Σύριζα και μάλιστα όχι επί των πολιτικών του θέσεων –εκεί επικρατεί ένα αλαλούμ με τις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του- αλλά με προθέσεις, που δήθεν έχει ο Σύριζα τις οποίες κατασκευάζουν και αποδίδουν σ’ αυτόν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Είναι γνωστό η ευρωλαγνεία που διακρίνει τον Σύριζα –κάτι που το διαπιστώσαμε και πρόσφατα με τις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε περιοδεύοντας Γαλλία και Γερμανία- και η σταθερή του προσήλωση στο ευρώ και στην ευρωζώνη. (Αλλωστε γ’ αυτή του την στάση του έχουμε ασκήσει πολλές φορές κριτική από το μπλογκ μας.

Ο αρχηγός όμως της Ν.Δ., έχει κατασκευάσει την δική του «πραγματικότητα» και την αποδίδει στον Σύριζα.
Ο Α. Σαμαράς μιλώντας σήμερα το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Ν.Δ απέδωσε στον Σύριζα ότι επιδιώκει να φύγουμε απ’ το ευρώ, και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιον θα επιφέρει .. καταστροφές και συμφορές: «θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε ένα βιοτικό επίπεδο του μέσου Ελληνα στο ένα τέταρτο του σημερινού… δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε αυτά που χρειαζόμαστε: τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα…»
Δεν θα κάνουμε καμιά κριτική στις ατεκμηρίωτες-κινδυνολογικές απόψεις του Αντώνη Σαμαρά. Απλώς υπογραμμίζουμε ότι κάνει «δίκη προθέσεων» και μάλιστα εγκεφαλικά κατασκευασμένων προθέσεων ενώ δεν κάνει καμιά προσπάθεια να τις τεκμηριώσει.


Τα ίδια περίπου είπε και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλος. Αν επικρατήσει στις εκλογές ο Σύριζα θα υπάρξει «κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατάρρευση της οικονομίας, αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού …».
Ενώ τώρα, βλέπετε, με τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, η οικονομία της χώρας και του εργαζόμενου λαού της πάει μια χαρά, ο κοινωνικό ιστός … ακμαιότατος … 


Απ’ την επίθεση στον Σύριζα δεν μπορούσε να απουσιάσει και ο θλιβερός Βενιζέλος, ο άνθρωπος που είναι ένας απ’ τους κύρια υπεύθυνους που οδηγήθηκε η χώρα στην καταστροφή και ο λαός της στην εξαθλίωση στην επίθεση ενάντια στον Σύριζα.
Μιλώντας, λοιπόν, στο κομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο της Κορίνθου αναφέρθηκε για «τυχοδιωκτισμό, καιροσκοπισμό, δημαγωγία, λαϊκισμό» του Σύριζα, του απέδωσε ότι επιδίδεται σε «παιχνίδι με την φωτιά» και του χρέωσε ότι «υποδύεται εν έτη 2012 την χειρότερη την πιο πελατειακή και παλαιοκομματική όψη του ΠΑΣΟΚ προηγούμενων δεκαετιών».

Από κοντά και ο Φ. Κουβέλης στο μέτωπο που έχει σχηματιστεί εναντίον του Σύριζα. Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του, χαρακτήρισε τον σχηματισμό του Σύριζα «λαϊκιστική, ανεύθυνη αριστερά που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή».
(Εδώ να σημειώσουμε ότι αυτός ο «υπεύθυνος ηγέτης» ήταν έτοιμος να συνεργαστεί με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μάη και προσπαθούσε να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την στάση του αφού θα αναιρούσε τις δεσμεύσεις του που είχε δώσει προεκλογικά. Δεν υλοποίησε την απόφαση του γιατί βρήκε αντίδραση από τους βουλευτές του κόμματος του. Αυτό έγραψε η εφημερίδα «Το Παρόν» της προπροηγούμενης Κυριακής και δεν θα τα επικαλούμαστε αν δεν είχαμε δικές μας πληροφορίες ότι ακριβώς έτσι είναι και ο βουλευτής που πήρε την πρωτοβουλία να συσπειρώσει τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που αντιτίθονταν σε μια τέτοια τροπή των γεγονότων ήταν ο πανεπιστημιακός Γιάννης Πανούσης).

Το ΚΚΕ απ’ την πλευρά του, με σημερινές δηλώσεις της Α. Παπαρήγα παραμένει στις πάγιες θέσεις του: «Η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό… Απέναντι στον λαό είτε είναι κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλος του. Δεν πρόκειται να τον στηρίξει καθόλου.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τοποθετηθώ στο ερώτημα αν οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Σύριζα από πολιτικές, μιντιακές και οικονομικές δυνάμεις, αυτό που σχηματικά θα λέγαμε «κόμμα του μνημονίου» θα έχουν αποτέλεσμα.
Η προσωπική μου άποψη σ' αυτό το ερώτημα είναι ότι πιθανόν κάποιοι ψηφοφόροι που για πρώτη φορά στις 6 Μάη ψήφισαν αυτό το πολιτικό μόρφωμα, μπροστά στην τρομοκρατική κινδυνολογία που έχει διαμορφωθεί να μην το ξαναψηφίσουν.
Από την άλλη όμως πιστεύω ότι στις ερχόμενες εκλογές ψηφοφόροι που απείχαν στις περασμένες εκλογές τώρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν Σύριζα όπως επίσης εκτιμώ ότι μερίδα ψηφοφόρων του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων Πράσινων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθούν στην κάλπη υποστηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του Σύριζα.

Τελειώνοντας καλό είναι επίσης να θυμηθούμε ότι η Γερμανία θησαυρίζει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση που περνάει η Ελλάδα και από την παραμονή της στο ευρώ.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2012 στις 7:28 μ.μ.

Το ΚΚΕ εχει δικιο

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2012 στις 7:40 μ.μ.

Σιγά την επίθεση... Τι να φοβηθεί το σύστημα, η ΕΕ, η ντόπια άρχουσα τάξη από τον συριζα. Μήπως τα πιστοποιητικά που δίνει υπέρ του ευρώ και την ΕΕ, υιοθετώντας το δίλημμα "ευρώ ή χάος" και σπρώχνοντας τον κόσμο στο μαντρί της ΕΕ με αυταπάτες που λύνονται μόνον στην "δευτέρα παρουσία" ότι θα την αλλάξει την λυκοσυμμαχία ή μήπως ότι οι συνδικαλιστές του μαζί με τους πασκίτες και δακίτες ψηφίζουν μειώσεις μισθών ή μηπως αυτό το στημένο παιχνίδι με την μετενέργεια (όταν ακόμη και με συλλογικές συμβάσεις σπάνε κόκαλα οι ατομικές συμβάσεις η μαύρη εργασία) που μαζί με γσεε δήθεν κλαίνει για τις κατώτατες αποδοχές και θέλουν να βάλουν χέρι στον μέσο όρο των μισθών όπου εκεί είναι το ψαχνό. καλό βράδυ, πήγαινε να ψηφίσεις συριζα, να διαχειριστείς την οικονομική κρίση

Γιάννης Πάτρα
26 Μαΐου 2012 στις 9:49 μ.μ.

Επειδή δηλαδή υπάρχει δίπολο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ μας προτείνεις να στηρίξουμε τσιπρα???Είναι λογική αυτό που λες η μήπως εξυπηρετεις τα αφεντικα της ευρώπης που θελουν.μια light κυβέρνηση της αριστεράς!!!!Ασε φίλε το.έργο.το.έχω ξαναδεί όπως το 81 μόνο το ΚΚΕ έχει τα κότσια και.κάνει αντιπολίτευση καί δεν.ξεπουλιεται.για.εξουσία

26 Μαΐου 2012 στις 11:50 μ.μ.

Τσιπρανδρέου, Τσιπρανδρέου σε χλωρό κλαρί δεν θα σε αφήσουμε! Ζω για την στιγμή της γενικής απεργίας με κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι τι αισθηση θα έχουν τα χημικά της αριστεράς?

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2012 στις 1:16 π.μ.

"Δεν θα ανεχθουμε τις εξαλλοσύνες του ΚΚΕ", η "κυβερνώσα αριστερά" προσπαθεί να "επιτύχει" το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων κι έρχεται το τρισκατάρατο ΚΚΕ και διαταράσσει την "κοινωνική γαλήνη" με στόχο να διασπάσει την "κοινωνική συνοχή", επιτέλους, πώς θα μπορέσει να ζήσει και να μεγαλουρήσει η "υγιής επιχειρηματικότητα"... Αυτά έρχονται από το ...μέλλον, από την (συγ)κυβέρνηση του Τσιπρέϊκου με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ της...3ης του Σεπτέμβρη (μπρρρρρ...) και την "υπεύθυνη" Δημοκρατική (γιατί η "άλλη" αριστερά, το ΚΚΕ ντέ,τα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα είναι ...αντι - δημοκρατική αριστερά, κάτι σαν ΚΚΕ εσωτερικού απέναντι στο "ξενο"κίνητο ΚΚΕ "εξωτερικού").
Ε ρε τι έχει να γίνει προσεχώς...
Το νού σας σύντροφοι, αλλιώς ραντεβού στα γουναράδικα...

Μάρκομ Ξ
27 Μαΐου 2012 στις 2:46 π.μ.

Αυτή είναι η "ταξική πάλη" του Περισσού:

"Ζω για την στιγμή της γενικής απεργίας με κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ"

χημικός
27 Μαΐου 2012 στις 8:00 π.μ.

Καλά το ΚΚΕ έχει ξεπέσει τόσο χαμηλά, που έχει χάσει οποιοδήποτε κύρος είχε αποκτήσει τόσα χρόνια. Σήμερα πλέον μπορεί άνετα η Παπαρήγα να πιάσει ένα στασίδι σε κάποιο κανάλι και να κάνει προβλέψεις, σε εναλλαγή με τον Καζάκη, με την κρυστάλλινη σφαίρα τους και φόντο το Μητσοτάκη.

Ώστε περιμένεις την γενική απεργία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παλιομαλάκα; Πόσες γενικές απεργίες έκανες μέχρι τώρα ρε ρετάλι της "επανάστασης"; Μία, δύο, πέντε 24ωρες ή 48ωρες με Σαββατοκύριακα μέσα; Και θα σε πιάσει (προκαταβολικά μάλιστα!) με το ΣΥΡΙΖΑ η "αγωνιστικότητα" που δεν είχες τόσα χρόνια που σε πηδάνε;
Πρόσεξε μόνο μη σκίσεις κανένα καλσόν όταν θα τρέχεις απ' τα αριστερά χημικά, βλάκα.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2012 στις 4:29 μ.μ.

B. σοβαρεψου. το αντι ΚΚΕ μένος σου μη σε τυφλώνει.

ο καθενας έχει δικαίωμα να κάνει κριτική και πολεμικη αν χρειαστεί. αντί να βρίζεις, αυτό δηλωνει αδυναμία και έληψη επιχειρημάτων ,ας μας πεις;
; ο συριζα είναι ο χώρος που μπόρει να εκφράσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης η των μικροαστων που χρόνια τώρα λυμαινονται τα ευρωπαικα προγράματα αλλά λογω κρίσης βλέπουν να χανεται ο κόσμος κατώ απ' τα πόδια τους.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2012 στις 6:05 μ.μ.

Πρέπει να μας απαντήσουν όσοι υπόσχονται επαναδιπραγματεύσεις και ακυρώσεις των μνημονίων τα εξής απλά:
Υπάρχουν ή όχι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ. Ανεξάρτητα από το μνημόνιο αυτά προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ
είναι δεν είναι στην Ευρωζώνη...Δηλαδή:
1) Για δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία ... βλέπε λιτότητα.
2) Για άνοιγμα των αγορών... βλέπε ιδιωτικοποιήσεις.
3) Για επιμήκυνση του χρόνου συνταξιοδότησης ...βλέπε σύνταξη στα 75
4) Για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας βλέπε... καθήλωση και μείωση των μισθών.
5) Για ζεστό κρατικό χρήμα στα μονοπώλια...
Αυτά είναι δεσμεύσεις στις Στρατηγικές της ΕΕ από Μάαστριχτ και δώθε
Αυτά επιβεβαιώθηκαν στη τελευταία Σύνοδο της ΕΕ...
Κοιτάχτε οι εξελίξεις αυτές δεν καθορίζονται από την ψήφο. Ούτε από την ψήφο
καθορίζεται αν μας πετάξουν έξω από το Ευρώ.

Όλα τα άλλα είναι τριχες κατσαρές παιχνίδι με το πόνο του κοσμάκι
του πνιγμένου που πιάνετε από τα μαλλιά του, που του δημιουργούνται
ελπίδες ψεύτικες ότι μπορεί χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ να υπάρχει
φιλολαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά αυτό το ζήτημα για αυτό λέει ότι όποια και αν
είναι η κυβέρνηση αυτό που πρέπει να καίει το λαό την επόμενη
ημέρα είναι το πως θα βρεθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Ακόμα και εκτός βουλής να βγεί το ΚΚΕ (που πολλοί θα το ήθελαν
και θα το επιδίωκαν) αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει....
Και όταν αυτή η πραγματικότητα έρθει στην επιφάνεια τότε να δούμε ποιος θα τρέχει....

χημικός
28 Μαΐου 2012 στις 12:18 π.μ.

Ωραία "κριτική" ανώνυμε.
"Ζω για την στιγμή της γενικής απεργίας με κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ."
Φοβερή κριτική! Γεμάτη επιχειρήματα, με βάθος σκέψης, χωρίς ίχνος εμπάθειας και κόμπλεξ. Και μετά μιλάς για μένα, να μην βριζω! (Και σταμάτα να κάνεις τον Κλουζώ στο δίκτυο: Δεν με λένε ούτε "Β", ούτε "Γ")

Ρε σεις, έχετε επιδωθεί σ' ένα "αγώνα" πρωτοφανή κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Τέτοια χυδαιότητα και πανικό δεν την έχω ξανασυναντήσει σε αριστερό κόμμα! Φτάνετε σε σημείο η ίδια η γενική γραμματέας σας να παρεμβαίνει δημόσια για να υπερασπίσει το δικαίωμα της...Μπατζελή να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ!! (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c7iP8NTCJsE#!)
Το ΚΚΕ να υπερασπίζει το δικαίωμα των ΠΑΣΟΚΩΝ να την πέφτουν στο ΣΥΡΙΖΑ!!
Η κατάντια της κατάντιας!

Και ξαναλέω: Δεν ντρέπεστε καθόλου;
Νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνετε τι; Θα κόψετε ένα 1-2% από τις διαρροές σας;
Εγώ πάντως με αυτές τις υστερίες βλέπω να τις αυξάνετε. Θα το δούμε σύντομα αν τελικά θα καταφέρετε να βγάλετε έξω από την βουλή το κόμμα σας, όπως φοβάται ο ανώνυμος νο2. Προσπαθείστε το πάντως λίγο ακόμη. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 2:56 π.μ.

΄΄Οι μικροαστοί λυμαίνονταν τα κοινοτικά προγράμματα΄΄ μας είπε ένας ανώνυμος πριν.
Φιλαράκο,μήπως έχεις μπερδέψει τους μικροαστούς με τους αστούς?
Γιατί και οι μικροαστοί εργατική τάξη είναι,αντικείμενο και αυτοί καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Εκτός αν οι ιδιωτικοί,οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι μικρομαγαζάτορες για σένα και το κόμμα σου είναι προνομιούχοι και εργατική τάξη για σας είναι μόνο όσοι δουλεύουν στις φάμπρικες.

Μάρκομ Ξ
28 Μαΐου 2012 στις 9:23 π.μ.

Το ποιος έχει δίκιο θα το δείξει η ιστορία. Και μάλιστα υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς θα ζούμε για το δούμε (εκτός απροόπτου!).
Μέχρι τότε ας διαφωνούμε, χωρίς να αλληλοβριζόμαστε και χωρίς να πετάμε γλούσπη ο ένας στον άλλον. Τι έχουμε να χωρίσουμε άλλωστε; Χωράφια, μετοχές ή δημόσια έργα; Τα ίδια σκατά τρώμε στη μάπα όλοι μας. Άλλος λιγότερα, άλλος περισσότερα.
Αντί λοιπόν να σκουπιζόμαστε και να τα πετάμε ο ένας στον άλλον, ας τα πετάξουμε πίσω σ' αυτούς που τα έστειλαν. Ο καθένας με τον τρόπο του...

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 11:16 π.μ.

στην εργατικη τάξη κατα την γνώμη μου ανηκουν:
1) αυτοι που δεν έχουν μέσα παραγωγης και πουλουν την εργατικη τους δύναμη για να ζήσουν.
2) αυτοί που δεν εχουν θεση διευθυντικη στην
διαδικασια της παραγωγης.
3) αυτοί που ο μισθος τους δεν υπερβαίνει το μέσο μισθο στη δοσμενη ιστορικη στιγμή
4)αυτοι που δεν απασχόλουν (εκμεταλευονται) κανενα εργατη.

οπως καταλαβαίνεις λοιπον μάλλον εσυ μπερδευεις τα πραγματα,οταν μιλάω για μικροαστους που λυμαινονται τα ευρωπαικα προγραμματα μιλαω για πολυ συγκεκριμενους τυπους που χρονια τωρα το παιζουν αριστεροι ,κανουν ρεαλιστικη πολιτικη,(αστικη πολιτικη),εχουν τα τεχνικα γραφεια τους, τα δικηγορικα γρα φεια τους, τα μελατητικα, γραφεια τους , τις ξενοδοχειακες επιχειρησεις τους,τις πανεπιστημιακες τους εδρες και ειναι συνεργατες (σικ) με μερικες ακόμα επιχειρησεις,και υπαλληλους εχουν και τους εκμεταλευονται και τους αφηνουν απληρωτους και δεν τους κολανε τα ενσημα και στήνουν ΜΚΟ και έχουν αμεσες διασυνδεσεις με το υπουργείο οικονομικων, απ αυτουςΑΡΚΕΤΟΙ, είναι και στα ψηφοδελτια του συριζα.

Επειδη η πολιτικη δεν ειναι μεταφυσικη και το καθε κόμμα εκφραζει συγκεκριμενα συμφεροντα ,ανεξαρτητα του τι λεει καλο ειναι να δουμε ,τι κρυβεται κατω απ το γενικό τιττλο αριστερα και το καθε κόμμα, οργανωση, τι πραγματικα πρεσβευει.

αν γνωριζουμε λοιπον το ρολο του καθε κομματος μπορουμε να δουμε με ποιον θα παμε και ποιον θα αφησουμε η μεχρι πιου σημειου μπορει να φτάσει η κοινη δραση ,η συνεργασια οι κοινες στχευσεις και που χωριζουν αντικειμενικα οι δρομοι.
για να σε βγαλω απ' την περιεργεια και για να ικανοποιησω και τον τυπο που βριζει, με τα λυπης μου το λεω Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗς.

Εδω και 40 χρονια την ηγεμονια στο κινημα την εχουν οι ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ.

28 Μαΐου 2012 στις 3:39 μ.μ.

Συμφωνώ με το 1 και το 4 για όσα είπες για το τι έίναι εργατική τάξη.
Δεν συμφωνώ με το 1 και το 2.Κατά την γνώμη σου ένας που σε μιά σοσιαλιστική κοινωνία δουλειά του είναι να διευθύνει μιά επιχείρηση δεν θα ανήκει στην εργατική τάξη? Και πρέπει να αμείβεται το ίδιο με τον ανειδίκευτο εργάτη,ας πούμε της επιχείρησης? Σε μιά κοινωνία δεν προσφέρουν όλοι το ίδιο έργο,ακόμα και σε μία σοσιαλιστική,
και είναι φυσικό και λογικό να αμείβεται ο καθένας ανάλογα με το τι και πόσο προσφέρει.Και σε μιά σοσιαλιστική κοινωνία ΟΛΟΙ είναι εργατική τάξη,χωρίς κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον άλλο.
Θα συνεχίσει να υπάρχει μισθωτή εργασία,μόνο που αυτή δεν θα την καθορίζουν οι καπιταλιστές με βάση το κέρδος τους αλλά η κοινωνία ανάλογα με την προσφορά του καθενός.

28 Μαΐου 2012 στις 3:54 μ.μ.

Έλα,ρε Σταύρο Τ,που ξέρεις και συ από χημικά για να καταλάβεις τη διαφορά απο δεξιά χημικά και αριστερά !!!
Πότε έφαγες εσύ χημικά?
Όταν κρυβόσουν από τα χημικά και τα ΜΑΤ στις χωριστές διαδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ?
Ακόμα και τις λίγες φορές που κατεβήκατε μαζί με τον υπόλοιπο λαό,τα ΜΑΤ την έπεφταν όταν και ο τελευταίος ΚΚΕς είχε γίνει λαγός μετά από συνεννόηση με την αστυνομία.Βλέπετε,έχετε άριστες σχέσεις με την ασφάλεια τώρα.Οι εποχές Μανιαδάκη περάσαν.

28 Μαΐου 2012 στις 4:01 μ.μ.

Εντάξει,εδώ που τα λέμε, το ΚΚΕ ''εξωτερικού,που λέει κι ο ανώνυμος πριν,ήταν λιγάκι φερέφωνο και παράρτημα,
στις ένδοξες εποχές του υπαρκτού σταλινισμού.
Πόσο λιγάκι?
Όσο πατάει ο ελέφαντας.
Αλλά,εντάξει,με το αζημίωτο.Πώς αλλιώς θα χτιζόταν το σπίτι του λαού,με τις συνδρομές των μελών?

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 4:44 μ.μ.

@28 Μαΐου 2012 11:16 π.μ.

Σωστοοός. Το κάθε κόμμα απευθύνεται σε τάξεις ή και στρώματα τάξεων. Μας ζάλισαν οι ρεφορμιστές με τις ταξικές τους συνεργασίες.

Που σημαίνει "ας πάει στον αγώνα μπροστά η εργατική τάξη όμως με το πρόγραμμα μερίδας της αστικής τάξης ενώ εμείς θα διαπραγματευόμαστε στα ΚΡΥΦΑ με τους υπόλοιπους αστούς".

Δεν είναι τυχαίο τόσο η εγκριση της μείωσης των μισθών κατά 35% που ψήφισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΗ, η στοίχισή του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την ΓΣΕΕ την πρωτομαγιά, όσο και η αποφυγή τους να στηρίξουν εμπράκτως και ουσιαστικά την απεργία στην Χαλυβουργεία.


@xypolopoulos
Αποκαλύφθηκες! "Βουρ στον πατσά" του Παπανδρέου του 1981 και του Σημίτη των χρηματηστηριών των μεγάλων έργων της Ολυμπιάδας. Άντε και από κόντά για κάνενα νέο σχέδιο Μαρσαλ. Το τελευταίο προϋποθέτει λεφτά από ΗΠΑ. Λίγο δύσκολο μιας και η JPMorgan παρουσίασε "τρύπα" 2 δις.

Αν σε πληροφόρησαν, η Ισπανία σήμερα παρουσίασε και αυτή πρόβλημα στην τράπεζα BANKIA. Κάτι ψιλά 19 δις€. Τα οποία δεν τα έχει και έδωσε ως εγγύηση κρατικά ομόλογα στην ΕΚΤ.

Με δύο λόγια λεφτά ή δανεικά με καλούς όρους για τους μικρομεσσαίους της μεζονέτας και της προσόδου-γωνία Κουμουνδούρου δεν περισσεύουν από τον Ευρωπαϊκό κορβανά. Κοινώς τις δύσκολές ώρες κάθε χώρα, δηλαδή κάθε αστική τάξη, θα κοιτάξει τον κ***ο της και δεν θα συνεχίσει να "συντηρεί" με δανεικά και αγύριστα την αστική-μεσαία τάξη της Ελλάδος. Παρά μόνο ως ενδιάμεσο για τις δικές της "επενδύσεις" όπως εύσχημα λέγεται το ξεπούλημα σε "σταθερό επενδυτικό κλίμα"(χωρίς εργατικό κίνημα με νόμους χούντας).
Με μισθούς Βουλγαρίας για την εργατική τάξη για να βγάλει τόσο η μεσαία όσο και η αστική τάξη το "κατιτίς" της απομυζώντας μέρος της ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ που παρλαγεται από την εργατική δύναμη των εργαζομένων και να συντηρηθεί.

Στο νέο σκηνικό που στήνεται τα συμφέροντα της εργατικής και της μεσσαίας - μικρομεσαίας - αστικής τάξης δεν εφάπτονται ούτε στο ελάχιστο.

Πραγματικοί όροι για την "συμμαχία" πάνω στο "εθνικό" ενάντια τους "κακούς Γερμανούς" που τους παρακαλάμε να έρθουν για διακοπές και "στις κακές τραπέζες" που τις παρακαλάμε να μας δανείσουν για να "κινηθεί η πραγματική οικονομία", στην ουσία δεν μπορεί να υπάρξει όπως νομίζουν στρώματα από τους μικρομεσαίους - μεσοαστούς που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα "δανεικά" θα έχουν ιδιαίτερα επαχθείς όρους. Ο ίδιος ο Τσίπρας είπε ότι θα εφαρμόσει δομικές αλλαγές(structural reforms) στο δημόσιο με ότι και αν σημαίνει αυτό..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger