Home » , » Το συγκρότημα Ψυχάρη, ο Σύριζα και ο "αμαρτωλός ΔΟΛ"

Το συγκρότημα Ψυχάρη, ο Σύριζα και ο "αμαρτωλός ΔΟΛ"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Μαΐου 2012 | 2:20 μ.μ.

Αραγε εκεί στον ΔΟΛ (συγκρότημα Ψυχάρη καλύτερα) έχουν την αίσθηση ότι κάνουν ζημιά στον Σύριζα και στον Τσίπρα με την ολομέτωπη σφοδρή επίθεση που του κάνουν όλες αυτές τις μέρες από τον ρ/σ τους, την ηλεκτρονική τους ιστοσελίδα και σήμερα από το έντυπο «Βήμα»;

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι γ’ αυτό. Τα ΜΜΕ έχουν πέσει σε τόση ανυποληψία που μάλλον κατορθώνουν το αντίθετο απ’ αυτό που επιδιώκουν. (με την ευκαιρία θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).
Σήμερα λοιπόν το «Kυριακάτικο Βήμα» με ειρωνικά σχόλια, σκωπτικά κείμενα και δήθεν σοβαρές αναλύσεις βάζει στον στόχαστρο του τον Σύριζα φτάνοντας στο σημείο να διερωτάται αν «εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τυχοδιώκτες ή απατεώνες». Και προσπαθώντας να αιτιολογήσει την άποψη του γράφει:  «Τυχοδιωκτισμός είναι να πιστεύεις "δεν θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν καταγγείλουμε το μνημόνιο".
Απάτη είναι να γνωρίζεις ότι αν καταγγείλεις μονομερώς το μνημόνιο πας κατευθείαν στη δραχμή, άρα δεν θα το κάνεις γιατί θέλεις η χώρα να μείνει στην ευρωζώνη - αλλά εσύ φωνάζεις "απαλλαγή από το μνημόνιο!" και καλλιεργείς ελπίδες ότι θα άρεις όλες τις βλαβερές συνέπειές του: θα ξαναβρούν δουλειά οι 1.000.000 άνεργοι, θα αποκατασταθούν μισθοί και συντάξεις, θα ξανανοίξουν μαγαζιά και επιχειρήσεις που έκλεισαν».

Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα γραφόμενα του «Βήματος» είναι h παραχάραξη των θέσεων του Σύριζα όπως αυτές προκύπτουν και από την συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον Γ. Αυτιά. Πουθενά ο Σύριζα δεν μιλάει στο πρόγραμμα του ότι σε μια «αριστερή κυβέρνηση» όπως την οραματίζετε το κόμμα του Α. Τσίπρα θα εξαλείφει η ανεργία, θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ….
Το συγκρότημα του Ψυχάρη όμως πιστό στην γραμμή υπεράσπισης του αστικού κατεστημένου, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην τακτική των μνημονιακών κομμάτων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

Οσο επί της ουσίας των όσων ισχυρίζεται το «Βήμα» έχουμε τοποθετηθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας ενώ δεν πρέπει να προσπεράσουμε τις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού  της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι σύμφωνα με τις οποίες «Αν βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, θα διαλυθούν όλα… Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία».

Με την ευκαιρία να θυμηθούμε λόγο και την «αμαρτωλή» ιστορία του ΔΟΛ.
Μια δικιά μας ανάρτηση

Η  δραστηριότητα του συγκροτήματος Λαμπράκη όταν τα στρατεύματα του άξονα είχαν καταλάβει την Ελλάδα ήταν να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκυρήξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Τα κονομούσε χοντρά και με τα έντυπα που διέθετε έγραφε εγκώμια για τους κατακτητές.

Οποιος ρίξει μια ματιά στο ιστορικό περιοδικό «ΤΟΤΕ» -τεύχος Σεπτέμβρη, Οκτώβρη 2008- θα μείνει έκπληκτος από τις «αποδώσεις» αυτού του εκδοτικού συγκροτήματος.

-Μαζί με την ημικρατική Γερμανική εταιρία ”Μούντους”, που υπάγονταν στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς, ίδρυσαν κοινή εταιρία (51% οι Γερμανοί,49% ο ΔΟΛ).

-Στα τυπογραφεία του ΔΟΛ τυπώνονταν όλα τα προπαγανδιστικά φυλλάδια των ναζί στην Αραβική γλώσσα που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή.

-Επί Κατοχής το Συγκρότημα Λαμπράκη ξεπλήρωσε δάνεια που είχε πάρει επί Βενιζέλου αλλά και επί Μεταξά, με πληθωριστικές κατοχικές δραχμές, δηλαδή αέρα κοπανιστό.

-Μετά την Απελευθέρωση τα Αθηναϊκά Νέα και το Ελεύθερον Βήμα έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!

-Τελικά μέσα την δίνη του Εμφυλίου παίρνουν άδεια να επανακυκλοφορήσουν, αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο- και ως ΒΗΜΑ- σκέτο.

-Ο Δημήτρης Λαμπράκης λίγο πριν την Απελευθέρωση καταφεύγει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να λάβει δάφνες αντιστασιακού, μόνο που οι Άγγλοι δεν τσιμπάνε και τον κλείνουν στην φυλακή!

Ένα κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου από τον «Ριζοσπάστη»

Παρακαλούμε την προσοχή σας:
*

1) «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο - και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ' ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν την θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι' όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότης εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν την βασικήν κατά την γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς ηπείρου της οποίας αποτελούμεν την νοτιοανατολικήν εσχατιάν».
(«Ελεύθερο Βήμα», 29/4/1941)
*
Οπως βλέπετε, το συγκρότημα Λαμπράκη, σε εκείνη την «κρίσιμη για τη μοίρα του λαού» εποχή, όταν τα «SS» έμπαιναν στην Αθήνα, εμφάνιζε την είσοδο των ναζί στην Ελλάδα σαν ...«έξοδο» της χώρας μας από τον πόλεμο.
Περιέγραφε την κατοχή του τόπου από τις ορδές του φασισμού σαν μια «αναπόφευκτη πραγματικότητα».
Και προέτρεπε τους Ελληνες να συναισθανθούν ότι με το Ράιχ και τον Χίτλερ υπήρχε «κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων»...
***

2) Το ίδιο συγκρότημα, το συγκρότημα Λαμπράκη, ήταν αυτό που υμνούσε τη χούντα του Μεταξά.
Ηταν το συγκρότημα Λαμπράκη, μάλιστα, που καλούσε τους πολίτες και τα κόμματα να
«περιβάλουν την κυβέρνησιν ταύτην και διά της θετικής ψήφου εμπιστοσύνης των».
(«Ελεύθερο Βήμα», 26/4/1936)
***

3) «Μετά την εκτέλεσιν της Δικαστικής αποφάσεως διά τους κατασκόπους κομμουνιστάς (...) μικρός σάλος φαίνεται να επικρατή (...). Η εκτέλεσις όμως της αποφάσεως ήτο ένα πολύ σκληρόν και ανεπιθύμητον καθήκον και διά την Κυβέρνησιν (...). Ουδείς εις την Ελλάδα επιθυμεί την χύσιν και νέου αίματος εξ' αιτίας των Κομμουνιστικών επιθέσεων και μηχανορραφιών (...). Αλλά εφόσον αι επιθέσεις και αι μηχανορραφίαι και η κατασκοπεία συνεχίζονται, πώς είναι δυνατόν το Κράτος να παραιτηθή της υποχρεώσεώς του όπως προασπίση και προστατεύση τον Ελληνικόν λαόν;».
(«Ελεύθερο Βήμα», 1/4/1952)
*
Με νωπό ακόμα το αίμα του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, δύο μέρες μετά την εκτέλεση, όπως διαβάζουμε, ο Μπελογιάννης - κατά το συγκρότημα Λαμπράκη - ήταν «κατάσκοπος». Η εκτέλεσή του δεν ήταν έγκλημα, αλλά «καθήκον» (!) της κυβέρνησης του Πλαστήρα. Η εκτέλεση του Μπελογιάννη δεν ήταν δολοφονία, αλλά «υποχρέωση» (!) του κράτους...
***
Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω προσδιορίζουν επαρκώς την ιστορία του συγκροτήματος Λαμπράκη.
Κυρίως, δε, προσδιορίζουν τη σκοπιά από την οποία προβαίνει σε επικρίσεις, αποτιμήσεις (!) και σε «ιστορικά μαθήματα» (!) προς το ΚΚΕ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

20 Μαΐου 2012 στις 7:50 μ.μ.

Το σημερινό ΒΗΜΑ, που έκανα το λάθος να διαβάσω με σκοπό να έχω μια άλλη αντιπολιτευτική/κριτική άποψη, αποδείχθηκε πολύ κάτω της ιστορίας του. Μάλιστα, μη έχοντας το ασθμαίνον ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν, ουσιαστικά η αντιΣΥΡΙΖΑ επίθεσή τους στρέφει αναφανδόν τον αναγνώστη που θα πειστεί στο Σαμαρά.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 12:06 μ.μ.

Γνωριζα οτι το Βημα ειναι μια αστικη-συντηρητικη εφημεριδα,αγνοουσα ομως τη σταση του συγκροτηματος Λαμπρακη ετσι οπως την αποκαλυπτετε στο παραπανω κειμενο,που ηταν ακρως διαφωτιστικο.Καποιες φορες διαβαζω το Βημα για να εχω και αλλη μια αποψη,σημερα ομως αντιλαμβανομαι τι εξυπηρετει η εφημεριδα αυτη.Δεν προκειται να την ξαναπιασω ποτε στα χερια μου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger