Home » , » Συνέντευξη τύπου της Α. Παπαρήγα (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου της Α. Παπαρήγα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 | 5:20 μ.μ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της στο να επιτεθεί στον Σύριζα. «Ο Σύριζα εξαπατά τον λαό … Το ΚΚΕ λέει όχι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ξέροντας ότι θα δυσαρεστήσει και ένα μέρος των ψηφοφόρων» ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη στάση του ΚΚΕ θα δυσαρεστήσει ψηφοφόρους του, αυτό που γνωρίζουμε ότι ο αστικός τύπος αφιερώνει αρκετές σελίδες στα δρώμενα μέσα στο ΚΚΕ. (Χαρακτηριστικό το χτεσινό δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κατονόμαζε οργανώσεις του ΚΚΕ όπως και στελέχη του να παρουσιάζονται προβληματισμένα ως προς τις επιλογές του ΚΚΕ).

Αιτιολογώντας την απόφαση να μην συμμετάσχει το ΚΚΕ σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας από την βουλή που θα προκύψει απ’ τις εκλογές στις 17 Ιούνη η Α. Παπαρήγα τόνισε ότι. ο Σύριζα εξαπατά τον λαό και όποια κυβέρνηση και να προκύψει «Δεν θα έχει πολιτική ρήξης ούτε με την Ε.Ε ούτε με τους καπιταλιστικούς ομίλους μέσα στην Ελλάδα». « Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σ αυτή την εξαπάτηση γιατί αργά ή γρήγορα ο λαός θα μας ζητήσει λογαριασμό» υπογράμμισε.


«Από τη συμφωνία μας για συμμετοχή θα οδηγούμαστε να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στο ρωμαλέο κίνημα αντίστασης και ανυπακοής, δηλαδή στο κίνημα που τιμώρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μπήκε εμπόδιο σε ακόμα χειρότερα μέτρα. Αυτό το λαϊκό κίνημα δεν μπορούν να το αναχαιτίσουν ούτε με την κρατική καταστολή και την κουκούλα ούτε με την εκτόνωση της μούντζας και των γιαουρτιών. Τώρα που ο λαός βλέπει ότι μπορεί να έχει παρέμβαση δεν πρέπει να αυτοπαγιδευθεί σε αυταπάτες, πρέπει να παρέμβει σε γραμμή ρήξης, ανατροπής, για την δική του εξουσία.» και ζήτησε από το λαό ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε καταρχήν να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Μνημονίου.

 Απ’ την πλευρά τους κάποιοι οπαδοί του Σύριζα αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα τους αναρτώντας σκωπτικά βιντεάκια στο διαδίκτυο

 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

18 Μαΐου 2012 στις 6:35 μ.μ.

ξεκάθαρη και μεστή πολιτισμική παρέμβαση συριζαίων (έχουν πάθει πχιότητα μιλάμε!).
Ότι παθαίνει ένας χρόνια κομπλεξικός άμα του κάτσει 4+1 στο τζόκερ!

Μάρκομ Ξ
18 Μαΐου 2012 στις 6:38 μ.μ.

Μπα; Ξανα - αναγνώρισε το ΚΚΕ την έννοια "αριστερός"; Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πρώτα η φωτοβολίδα πρόταση νόμου για το μνημόνιο (θυμίζω ότι την προηγούμενη μόλις ημέρα ο Ριζοσπάστης έγραφε "ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο") και τώρα ξαναπήραν σάρκα και οστά αυτοί που... δεν υπήρχαν μέχρι χτες, οι "αριστεροί".
Επίσης, εξαιρετικό μάθημα λενινιστικής τακτικής για το πως δεν γίνεται να συμμετέχεις σε καμιά κυβέρνηση που δεν περιλαμβάνει...μόνο εσένα.
Τέλος, επιβεβαιώνεται ότι παρά την παράλειψη του μαρξισμού που ξέχασε να αναλύσει τον όρο "λαϊκή εξουσία", ΕΥΤΥΧΩΣ βρέθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ σήμερα να συμπληρώσει το κενό.
Ευτυχώς, έμαθα πολλά σήμερα...μάλλον θα τη διορθώσω την ψήφο μου. Τι; Ρωτάτε τι θα τρώω όταν πάει ο μισθός 300 ευρώ; Εεε, δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι το ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ έχει προνοήσει γι' αυτό. Έτσι δεν είναι;

Υ.Γ. Προς 'απρόσεκτη' κα Παπαρήγα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Τσίπρα, δεν είπε "κάτσε να δουν τα ποσοστά τους (σ.σ. ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) και θα δούμε τότε". Είπε "κάτσε να βγαίνουν τα κουκιά (σ.σ. όλης της αριστεράς) και θα δούμε τι θέση θα πάρουν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ".

18 Μαΐου 2012 στις 6:53 μ.μ.

*ξέχασα να πω συγχαρητήρια στον αναρτήσαντα και για τη δικιά του πολιτιστική παρέμβαση στη συνέντευξη της Αλέκας...

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 9:04 μ.μ.

Την απαντηση θα την παρει η ηγεσια αυτης της ξευτιλας στις 17/6 , ακου κεντρικο συνθημα μην εμπιστευσε τον συριζα ,,εχεται παραφρονισει τελειως εκει στον περισσο

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 10:19 μ.μ.

Προς Μαρκομ Ξ.
1.προφανώς και υπάρχει η "χωροταξική" και ισως λίγο απλοϊκή έννοια αριστερά-δεξιά καλός-κακός κλπ
απλά αριστερά χωρίς μαρξιστική θεωρία είναι απλά σοσιαλδημοκρατία (κατά τη γνώμη μου πάντα).
2.προφανώς και η λενινιστική τακτική ωθεί τα εργατικά-κομμουνιστικά κόμματα σε συνεργασίες και συνασπισμούς με ριζοσπαστικά σχήματα ομαδες κομματα αλλά ποτέ δεν ώθησε να εγκαταλείψουν τον πηρύνα της πλατφόρμας τους στο όνομα της οποιασδήποτε με ενότητας μιας αριστεράς που περιλαμβάνει από πρωθυπουργοιήσεις πρωην υπουργων υπευθυνων για μια απο τις πιο άγριες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις" (τον οποιο αν θυμαμαι καλά πολεμησε λυσσαλέα όλη η αριστερά) μέχρι και προσαρτήσεις άλλων πρωην υπουργών συζυγων υπευθυνων για την εργασιακή κολαση.
3. προφανώς και στην "Ανταγωνιστική Ευρωπη" με ένα "Υγιες Επιχειρηματικό Περιβάλλον" ο μισθός - επιδομα θα είναι ισως και λιγοτερο απο 300 ευρω όσες παρεμβάσεις - μεταρρυθμίσεις - ακυρώσεις - αναδιαπραγματεύσεις κι αν γινουν και οσες καλες προθεσεις κι αν υπαρχουν απο το πολιτικό προσωπικό της χωρας μας ή και άλλων ευρωπαϊκών χωρων γιατι η κρίση ειναι οικονομική και οχι πολιτική. και προφανώς ενα ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΚΕ (όπως πολλοί εύχονται) σιγουρα δε θα μπορέσει να αντιπαλέψει αυτήν την πορεία.
Υ.Γ. πολλά αριστερά σχήματα δηλώνουν ότι δε θα προδωσουν τους/τις ψηφοφόρους τους γι αυτό δε συνεργάζονται με εκ διαμέτρου αντίθετα σχήματα γιατί ζητάται απότο ΚΚΕ να προδώσει τους/τις δικούς/ες του που στηρίζουν ένα κομμα γιατι συνεπή του στάση έναντια στην ΕΕ και να συνεργαστει με σχήματα σαφώς φιλοενωσιακά?
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος από Θεσσαλονίκη

19 Μαΐου 2012 στις 2:08 π.μ.

Συντροφοι και φιλοι....
η νικη δεν πιστωνεται στον ΣΥΡΙΖΑ (την ηγεσια του)αλλα στην Αριστερα στο συνολο της και τους αγωνες δεκαετιων.
Η Αριστερα ΔΕΝ ανηκει στον Τσιπρα, στην Παπαρηγα..στον Χ !!!!
Η υποθεση της κοινωνικης απελευθερωσης της πατριδας μας ΔΕΝ ειναι εργολαβια κανενος !!!
Με αυτη την αφετηρια και το γεγονος πως (στη βραση κολλαει το σιδερο)
πολλοι εργαζομενοι,νεοι,κλπ οχι μονο ξεκολησαν απο τα αστικα κομματα αλλα αρχιζουν να ασπαζονται σοσιαλιστικες και κομμουνιστικες
ιδεες και προοπτικες(σε οποιο βαθμο) ....δεν υπαρχει χρονος για χασιμο !!
Ας πιστευει οτι θελει ο Τσιπρας ,η Παπαρηγα κλπ
Δεν αφηνουμε την υποθεση στα χερια τους !!
Ξεκαθαριζουμε πως ενα μετωπο της Αριστερας δεν ειναι συγκοληση κομματων ουτε ποσοστων !!!!
Θετοντας ορισμενους αξονες που ειναι και ωριμοι αλλα και εχουν γινει αποδεκτοι απο ενα σημαντικο τμημα της Ελληνικης κοινωνιας ...παιρνουμε την υποθεση στα χερια μας!!!!
Ο λαος θελει να δοκιμασει την Αριστερα !!!..την εμπιστευεται !!!
ειναι ωριμες οι συνθηκες για τη δημιουργια μετωπου !!!
Εχουμε τους επιστημονες-μαρξιστες- που θα βρουν τα κοινα σημεια !!!!
Εχουμε την εμπειρια εθνικη και διεθνη !!!
Εχουμε οργανωσεις,συνδικατα,σωματεια,κινηματα...!!!!
Εχουμε δεδομενη διαθεση του λαου για αλλαγη !!!
....δεν εχουμε ισως πολυ χρονο...για να μετουσιωθουν ολα τουτα σε μια ακατανικητη δυναμικη !!!!....πριν μας προκυψει κανενας σωτηρας
και σακατεψει το κινημα οπως π.χ. το 1981.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 3:57 π.μ.

Προς 10:19

1.Έχεις μπερδέψει τη μαρξιστική θεωρία με το ευαγγέλιο και γι΄αυτο δεν μπορείς να κατάλαβεις ότι ο μαρξισμός είναι εξελικτικό μοντέλο και όχι ιερό κείμενο.
2.Μέτωπο το οποίο διατηρεί ακαίρεο τον ιδεολογικό πυρήνα (ή αυτό που ο καθένας μπορεί να θεωρεί πυρήνα) του κόμματος δεν είναι μέτωπο είναι κόμμα. Επίσης η άρνηση συνεργασίας με το συριζα εκ των πραγμάτων τον σπρώχνει σε αναζήτησεις εκ των δεξιών του, άρα τον σπρώχνει περισότερο προς μια σοσιαλδημοκρατική κατεύθηνση κατι το οποίο προφανώς είναι εις βάρος του λαού. Το ΚΚΕ θα μπορούσε να ενισχύσει το αντιευρώ ρεύμα του συριζα.
3.Το ΚΚΕ δεν θα μπορέσει να αντιπαλέψει τίποτα αν δεν αλλάξει ρότα άμεσα. Το κόμμα υπάρχει για να υπηρετεί το λαό, όχι το μοναστήρι. Η ρήξη με την ΕΕ θα μπορούσε να πάρει άλλη δυναμική με τη συμμετοχή του ΚΚΕ έστω και όχι σαν άμεσο στόχο.
Υ.Γ. Το ότι κι άλλοι κάνουν το ίδιο λάθος δεν το κάνει να μην είναι λάθος.

19 Μαΐου 2012 στις 10:17 π.μ.

Υπαρκτός Μαρξισμός-Γκραουτσισμός
(για όποιον καταλαβαίνει)

Μάρκομ Ξ
19 Μαΐου 2012 στις 10:18 π.μ.

Δεν ζήτησα από το ΚΚΕ να αυτοδιαλυθεί. Ίσα ίσα, αυτό που λέμε διάφοροι εδώ, είναι να ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ. Πόσο δυσνόητη σας είναι αυτή η έννοια πια; Πόσο φετίχ έχει γίνει η μοναδικότητα της αλήθειας;
Έστω, ακόμα και αν θεωρεί ότι με τίποτα δεν γίνεται, να μην ανάγει τουλάχιστον σε νο1 αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΛΙ στη μεσοπολεμική τακτική περί σοσιαλφασισμού θα γυρίσουμε; Εκτός αν περιμένουμε ΠΑΛΙ να βγουν μπροστά οι φασίστες και να γίνει μια από τα ίδια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα σ/φοι...

Μάρκομ Ξ
19 Μαΐου 2012 στις 11:09 π.μ.

“Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο, μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις και
χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα κάθε, έστω και την ελάχιστη, «ρωγμή» ανάμεσά στους εχθρούς, κάθε αντίθεση συμφερόντων ανάμεσα στην αστική τάξη των διαφόρων χωρών, ανάμεσα στις διάφορες ομάδες ή κατηγορίες της αστικής τάξης στο εσωτερικό της κάθε χώρας –όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από το μαρξισμό και από τον επιστημονικό, σύγχρονο, σοσιαλισμό γενικά. Όποιος δεν απόδειξε πρακτικά, μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και σε αρκετά πολύμορφες πολιτικές καταστάσεις, την ικανότητά του να εφαρμόζει την αλήθεια αυτή στην πράξη, αυτός δεν έμαθε ακόμη να βοηθά την επαναστατική τάξη στον αγώνα της για την απελευθέρωση όλης της εργαζόμενης ανθρωπότητας από τους εκμεταλλευτές. Κι αυτά που είπαμε αφορούν εξίσου την περίοδο πριν και μετά την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από το προλεταριάτο.”

quiz: Ποιος "μέγας οπορτουνιστής" έχει γράψει τα παραπάνω;

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 2:24 μ.μ.

Προς Μαρκομ Ξ 3:57
1. Προφανώς ο Μαρξισμός δεν είναι ιερό βιβλίο αλλά διαλεκτική θεωρία και κατ' επεκταση οδηγός στρατηγικής και προφανώς δεν είναι λάστιχο ή πηλός. Οταν αντιμετωπίζεις διαλεκτικά μια πραγματικότητα ξέρεις ότι δεν μπορεις να εχεις το συνεχες "θεση-αντιθεση-συνθεση" σε διαμετρικά αντιθετα πραγματα οπως "ΕΕ-ακυρωση μνημονιου" "Μονοπωλιακη οικονομια-φιλεργατική πολιτική" "Υγιες επιχειρηματικό περιβαλλον-κοινωνικοποιηση βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών". Τωρα αν καποιος αριστερός σχηματισμός μπορει να το κάνει τοτε οντως μαλλον αντιμετωπιζω την πραγματικοτητα σεχταριστικά και οχι μαρξιστικα.
2. Προφανως σε μια συμμαχια κοινωνική-πολιτική θετεις κοινους στοχους με υποχωρησεις και συμβιβασμους και δεν απαιτεις να εχεις ΑΚΕΡΑΙΟ τον πηρυνα της πλατφορμας αλλά δεν απεμπολείς ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ως κομμα (ριξη - αποδεσμευση - αυπακοη οπως θες πεστο). Η λογική ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ισως να μας οδηγουσε οτι κακώς το ΚΚΕ δε συνεργαστηκε προεκλογικα το 81 για να εμποδισει την μετεπειτα σοσιαλδημοκρατικη κατρακυλα. Η ροπη των εκλογικων συμμαχιων εκ δεξιων (σε συνδικαλιστικο-αυτοδιοικητικο επιπεδο) ειναι αποδεδειγμενη εδω και χρονια απο την ανανεωτικη αριστερα και προφανως δεν οφειλεται στον απομονωτισμό του ΚΚΕ (δε συνεργαζεται το ΚΚΕ ας συνεργαστώ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!).
3. Προφανως και ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ενα ΚΚΕ που συμμετεχει σε μια κυβερνωσα αριστερα δεν μπορει να αντιπαλεψει (και στα υπουργεια και στη Χαλυβουργική). Τωρα αν τα συνδικατα, οι χωροι δουλειας, τα σωματεια είναι μοναστηρι τοτε μαλλον το μοναστηρι να ναι καλα...
Υ.Γ. ειναι λαθος να διατηρεις σταθερη τη βασικη προεκλογικη σου γραμμη (δε συνεργαζομαι σε κυβερνησεις διαχειρισης κρισης) και μετεκλογικα;

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 3:06 π.μ.

Έλα, ορμάτε Συριζαίοι, Ανταρσύες, "αριστεροί" πασοκοι και λοιποί ανένταχτοι αριστεροί (και αναρχικοί) για να βγάλετε τον Σύριζα στην εξουσία και τότε να σας δω. Που θα μας πηδάνε όλους με αριστερό προφυλακτικό προκειμένου να μείνουμε στο ευρώ. Αναγνωρίζω πως εδώ και μήνες κάνατε φοβερό και αποτελεσματικό αντι-κκε αγώνα που μάλλον έπιασε τόπο. Εμπρός, λοιπόν, για ένα νέο πασοκ! αλληλεγγύη στους απολυμένους της τυποεκδοτικής και του 902, κάτω το ΠΑΜΕ που περιφρουρεί το κοινοβούλιο και την αστική δημοκρατία (απεργία στις 20/10/2011) άλλο που άλλες φορές που δεν υπήρχε ΠΑΜΕ έξω από την βουλή δεν εμφανίστηκε κανένας επαναστάτης για να ορμήξει στα "θερινά ανάκτορα", κάτω το ΚΚΕ με τις ανακοινώσεις για το σούπερ επαναστατικό κίνημα της πατάτας, κάτω οι χαλυβουργοί και η απεργία τους που είναι χέρι-χέρι με τη χρυσή αυγή, ζήτω οι αγανακτησμένοι που συμπτωματικά έχουν παρόμοια συνθήματα με την χρυσή αυγή, ζήτω ο σύριζα, η ανταρσύα, το "αριστερό" πασοκ, όλη η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, οι αναρχικοί (που άμα τους τσαντίσεις δικαίως καίνε και κανέναν εργαζόμενο στην Μαρφίν). Που θα πάει θα το εξαφανίσουμε το σταλινικό κκε και άμα βγει ο Σύριζα στην κυβέρνηση θα κάνουμε την πάπια για τα μέτρα που θα περνάει γιατί αλλιώς θα κινδυνέψομεν να πέσει η χώρα εις το κκε. Άντε και περαστικά!

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 8:42 π.μ.

Το ανεβασα και αλλου ....αλλα παει και εδω!!!!


Μπορώ να είμαι ΚΚΕ ? Μπορώ να έχω όποια θέση θέλω ? Μπορώ να μην θέλω κανένα διάλογο και καμία συνεργασία ? Μπορώ να είμαι παρωχημένος , απομονωμένος , ξύλινος , ουτοπιστής , φοβικός , δογματικός , ανελαστικός , «δευτεροπαρουσίας» , ντεμοντέ , κλπ , κλπ , κλπ ? Μπορώ να πιστεύω ότι ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ , Κατσελοκαστανίδηδες , οικολογοπρασινορόζ μπλόκ , ο κος Γεράσιμος , η συνιστώσα Νίτσα , ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (όχι ο Λαφαζάνης-ΣΥΡΙΖΑ) , οι προσωπικότητες από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑΚΟ χώρο , η συνιστώσα Εισαγγελοπούλου-Κωνσταντοπούλου , τα σύσσωμα Τσοχαντζοπουλικά μπλόκ , ο κος Πάνος (τελείως) Καμμένος , η συνιστώσα Αλέξης με τις αριστερές θυσίες των ευρωομολόγων και ο λοιπός συρφετός θα αποτελέσουν το νέο ΠΑΣΟΚ (για την δουλειά των αξιότιμων αφεντικών)…. μοιράζοντας χάντρες … σε ιθαγενείς κάφρους ?
Εάν λοιπόν έχω το δικαίωμα να είμαι όλα αυτά και να πιστεύω όλα αυτά ….. τότε γιατί τόση πρεμούρα να συνεργασθώ μαζί τους ?? και γιατί όλοι αυτοί ανησυχούν τόσο πολύ μην καταστραφώ ??
Τι με θέλουν και τι θέλουν επιτέλους από μένα ??
>>> Εάν λοιπόν εγώ κάνω λάθος εκτίμηση … και όλοι οι παραπάνω αξιότιμοι …αλλάξουν την ζωή και την μοίρα του Ελληνικού Λαού … τότε εγώ θα μπώ στο περιθώριο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , θα καταλήξω κλειστή λέσχη ανταλλαγής απόψεων … θα εξαφανισθώ.
>>> Εάν όμως η εκτιμησή μου αποδειχθεί σωστή … ΤΟΤΕ οι κάφροι θα αποφασίσουν να πάψουν να είναι κάφροι … θα τρίψουν τις χάντρες στα μούτρα των αξιότιμων που θα τρέχουν στα λαγούμια … ΤΟΤΕ ,,,,, αυτό το ΤΟΤΕ τρέμουν ΤΩΡΑ … και θέλουν να χώσουν και μένα στο κόλπο. Ξέρουν ότι εάν ΤΩΡΑ τσαλαβουτήσω τα χέρια μου στα σκατά … ΤΟΤΕ θα τρέχω και εγώ σαν ανέντιμος χεσμένος.
Αφήστε με λοιπόν να καταστραφώ … Don`t cry for me …..
Υ.Γ. Προφανώς το ΤΟΤΕ δεν θα είναι η 18/6/2012 …. Το ΤΟΤΕ θα είναι (σε περίοδο εξαθλίωσης) …ραγδαία νωρίτερα από ότι υπολογίζουν … αρκεί οι ιθαγενείς κάφροι να είναι έτοιμοι να αντέξουν. Τότε οι αξιότιμοι δεν θα εμφανισθούν με χάντρες ………..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger