Home » , » Ακρατη καταστροφολογία εν όψει εκλογών (Βίντεο)

Ακρατη καταστροφολογία εν όψει εκλογών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 | 4:24 μ.μ.

Το χαρτί της κινδυνολογίας των εκβιασμών του φόβου και της παραπληροφόρησης είναι το μόνο που απέμεινε στα ντόπια και ξένα αστικά επιτελεία για να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών βουλευτικών εκλογών. Να ψηφίσει δηλαδή το εκλογικό σώμα τα κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα, την οδήγησαν στα μνημόνια, στο ξεπούλημα της και τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από το σημερινό δελτίο ειδήσεων του Mega- βλέπουμε την προσπάθεια των ξένων αξιωματούχων να προκύψει από τις επόμενες κάλπες μια κυβέρνηση από μαριονέτες που θα υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Και επειδή όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε μια συστηματική, οργανωμένη και καθοδηγούμενη από την τρόικα και τους εγχώριους υποτακτικούς της παραπληροφόρηση –κάτι που θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών με Mega και Σκάι να τα δίνουν όλα σ’ αυτό- να αποδομήσουμε τον βασικό τους ισχυρισμό. Ότι δηλαδή αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αρέσει στους «εταίρους» μας θα μας διώξουν από το ευρώ, θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα και τότε έρχονται …. καταστροφές και συμφορές.




Στο αρχείο μας έχουμε δεκάδες εκτιμήσεις διεθνών οίκων, τραπεζών και οικονομολόγων που λένε ότι η αποβολή ενός κράτους-μέλους θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη με ανυπολόγιστες συνέπειες και για την ίδια την Γερμανία. Όταν δικές τους μελέτες υπολογίζουν ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ θα κοστίσει στην Ευρωζώνη πάνω από 1 τρισ ευρώ καταλαβαίνετε τι είναι αυτό που αναγκάζει τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει: «Η Ευρωζώνη έχει δεκαεπτά μέλη και δεν θα μπορούσα να διανοηθώ, ούτε για ένα δευτερόλεπτο την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πρόκειται για ανοησίες και προπαγάνδα». Φυσικά ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι της συνομοταξίας του επιμένουν ότι «συμφωνήσαμε σ’ ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα και θα πρέπει να εφαρμοστεί».

 Το κορυφαίο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg που εκφράζει απόλυτα τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας υπενθυμίζει ότι αν «η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η καταστροφή της θα είναι άνευ σημασίας μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».

Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση αν μπορεί να ακολουθηθεί άλλη πολιτική εκτός απ’ αυτή που θέλει η τρόικα και οι ντόπιοι υποτακτικοί της. Η άποψη που επικρατεί στον Σύριζα είναι ότι μπορεί να ακυρωθεί το Μνημόνιο παραμένοντας η χώρα μας στο ευρώ. Θέση που φυσικά δεν συμμερίζεται το ΚΚΕ.

Υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις στον χώρο της αριστεράς. Ο Α. Αλαβάνος θεωρεί ότι αν η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές δεν τηρήσει τους βασικούς όρους του Μνημονίου θα διωχτεί η χώρα μας από την Ευρωζώνη. Στο ερώτημα αν μπορούν οι Γερμανοί να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αν το αποφασίσουν, η απάντηση που δίνει ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ είναι ότι αυτό εξαρτάτε Το πρώτο και καθοριστικό ζήτημα για να μπορέσει κανείς να απαντήσει στην ερώτηση αυτή «αν στην Αθήνα θα υπάρχει μια κυβέρνηση πειθήνια στις εντολές του Βερολίνου (όπως αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) ή αν θα έχουμε μια κυβέρνηση διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger