Home » , » Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Από mitsos175 , Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 | 12:46 π.μ.

Τα φερέφωνα των καναλιών συνεχίζουν το σιχαμερό τους έργο. Προπαγανδίζουν, λένε ηλιθιότητες και ψέματα.
Τι λένε λοιπόν οι εργολάβοι της παράνοιας; Θέλει η «καλή» κυβέρνηση να ανεβάσει τάχα το αφορολόγητο όριο στα 8.000€.
Να το κάνει, θα πείτε. Ναι, σου απαντάνε, αλλά για να συμφωνήσει και η Τρόικα, θα πρέπει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Συμφωνούμε σ' αυτό. Αλλά για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, συνεχίζουν, θα πρέπει να δεχτείτε το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συναλλαγών σας και των περιουσιακών σας στοιχείων!
Πριν απαντήσω στους απατεώνες, να θυμίσω τότε με την κάρτα (μέτρο που απέτυχε παταγωδώς), έλεγαν στο βόθρο του σκάει και πλαντάζει, για το πόσο πολύ θα βοηθήσει η κάρτα, ώστε να μη μαζεύουμε τις αποδείξεις, στις οποίες το μελάνι προκαλούσε καρκίνο! Δεν κάνω πλάκα, τέτοια λέγανε και δεν παίρνω αποκωδικοποιητή.
Κρατήστε όμως κάτι, που έγινε με τις αποδείξεις. Στην αρχή, προπαγάνδιζαν και διαφήμιζαν το μέτρο, ως «πανάκεια δια πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν». Έβαλαν και κάποια κίνητρα, τα θυμάστε, για να χρυσώσουν το χάπι. Μετά απέσυραν τα λιγοστά κίνητρα, τα όποια θετικά, και μείναμε να μαζεύουμε παλιόχαρτα. Περιττό να πω τι γίνεται στις εφορίες και στα λογιστικά γραφεία μ αυτά, καθώς και πόσο έβλαψε προσθέτοντας μια αγγαρεία σε φορολογούμενους και υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ., ενώ δεν ωφέλησε σε τίποτα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, προωθούν το ρουφιάνεμα. Ακούστε λοιπόν τσανακογλείφτες της Τρόικας:
Πρώτον. Αν για ότι γίνεται στη χώρα, θέλετε την άδεια της Τρόικας, κακώς σας πληρώνουμε για πρωθυπουργό, υπουργούς και λοιπούς κηφήνες. Ορκίστε και τυπικά κυβέρνηση την Τρόικα και μην ξανακατεβείτε σε εκλογές.
Δεν αναφέρω καν, που ακριβώς έβαλε ο κομπλεξικός Αντώνης την επαναδιαπραγμάτευση, με την οποία τάιζε τα γίδια, για να τον ψηφίσουν.
Δεύτερο. Είστε πιστά δουλάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μην χρησιμοποιείτε σαν πρόσχημα τα αφεντικά σας. Αυτό που κάνετε είναι γελοίο. Δεν έχετε εσείς, τα πολιτικά σκύβαλα, καμιά διάθεση να ανακουφίσετε έστω και στο ελάχιστο τον κόσμο. Γι αυτό ακριβώς οι απόγονοι του Χίτλερ σας στήριξαν. Σας ξέρουν τι είστε. Αλλού λοιπόν το: θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν. Θέλετε μόνο, ότι θέλουν τα καπιταλιστικά όρνεα.
Τρίτον και μακρύτερο. Καμία φοροδιαφυγή δεν πρόκειται ποτέ να πατάξετε. Όχι μόνο γιατί είστε ανίκανοι. Αλλά κυρίως, γιατί η φοροδιαφυγή έγινε και γίνεται από εσάς τους ίδιους. Από τα κομματικά λυσσασμένα σκυλιά, που δαγκώνουν τα δημόσια έργα, τις επιχορηγήσεις, τους διορισμούς, τις μαϊμού συντάξεις και όλα όσα τους πετάξατε για να σας στηρίζουν. ΑΝ πιάσετε έναν από αυτούς τους μεγάλους, αυτός θα πει, ποιος τον άφηνε να κλέβει και να αισχροκερδεί. Θα πει για διαδρομές μαύρου χρήματος που ξεκινούσαν από τους λογαριασμούς εταιριών, όπως η SIEMENS, και κατέληγαν σε ταμεία κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να δείξει και video, όπου χαριεντιζόσασταν ανέμελοι σε κάποιο κότερο ή έπαυλη.
Θέλετε λοιπόν να φακελώσετε, μετά να χρεώσετε με άδικα χαράτσια και στο τέλος να κατακλέψετε και να αρπάξετε τη μικρή ακίνητη και κινητή περιουσία των μικρομεσαίων. Τίποτα άλλο. Τα πολλά φράγκα είναι στο εξωτερικό, στους λογαριασμούς σας, σε πολυεθνικές κλπ.
Ποτέ δεν είδα πρόβλημα να λύνει τον εαυτό του. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, που παίρνουν πάνω από 20,000 € το μήνα για να μας πούνε εμάς που παίρνουμε 400 € ή λιγότερα, να θυσιαστούμε γι αυτούς! Πλάκα κάνουν;
Λένε και το άλλο. Ότι υπάρχει διαφθορά στο Δημόσιο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πληροφορία. Να μην το ξέρουμε τόσο καιρό! Πέφτουμε απ τα σύννεφα. Και γιατί, ενώ μας λέτε για τη διαφθορά, μας λέτε ψέματα για τις αιτίες; Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια; Δημιουργούσατε πελατειακές σχέσεις. Ουρανοκατέβατοι ήρθαν οι διεφθαρμένοι; Τόσο καιρό με ποιών τις πλάτες αλώνιζαν; Των πολιτικών που τους έβαλαν για να κάνουν τις δικές τους βρομοδουλειές.
Προσέξτε τώρα τη νέα φάκα. Μπλα, μπλα, μπλα… διαφθορά… σπατάλη, να τα πουλήσουμε τα ρημάδια. Δηλαδή να ξεπουλήσουν ή να κλείσουν Οργανισμούς, γιατί ένα μέρος των υπαλλήλων, κομματόσκυλα δικά τους όλοι, είναι επίορκοι. Ελέγξτε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, και κάνετε, ότι προβλέπει ο νόμος που υπάρχει χρόνια, για την κλοπή, την υπεξαίρεση, το λάδωμα.
Το κόλπο το εφάρμοσαν και με το χαζοχαρούμενο Γιωργάκη.
Σπιλώνουν πρώτα ρίχνοντας τόνους λάσπη, διαφόρους κλάδους εργαζομένων και μετά παρουσιάζουν τη «σωτήρια λύση» της κυβέρνησης των δοσίλογων. «Λύση» που «κατά τύχη» απαιτεί θυσίες και άλλα μέτρα από τους εργαζόμενους. Νεοφιλελεύθερο γίδι, μη βελάζεις ξεπουλήστε και άκου μερικά πράγματα.
Τα φιλέτα του δημοσίου δεν είναι του Σαμαροβενιζελοκουβέλη. Είναι του λαού. Είναι το ίδιο δικά μου, όσο και δικά σου. Υπό κανονικές συνθήκες εξυπηρετούν το λαό αποφέροντας κέρδη. Οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν τα πράγματα, επίτηδες απαξίωσαν τη δημόσια περιουσία. Αν πουληθούν, τα κέρδη θα πάνε σε άλλους. Κι αυτό είναι το λιγότερο.
Σύμφωνα με αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες, όπου ξεπουλήθηκε δημόσια περιουσία, θα γίνουν τα εξής: Στην αρχή, οι ξένοι ή οι ντόπιοι ιδιοκτήτες θα απολύσουν προσωπικό, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Επομένως νέοι άνεργοι.
Μετά, καθώς θα τους ενδιαφέρει το κέρδος, θα κλείσουν τη στρόφιγγα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε περιοχές ή ομάδες που δεν είναι συμφέρουσες οικονομικά. Αυτό θα γίνει, γιατί δεν θα βάλουν προσωπικό και υλικό για να εξυπηρετεί λίγους ανθρώπους, όπως κάνει το κράτος αφιλοκερδώς με κοινωνικά κριτήρια.
Το σημαντικότερο. Σταδιακά θα αυξάνουν τις τιμές. Έρχονται φόροι; Θα πληρώνεις εσύ τους φόρους, για να μην κλείσει η επιχείρηση και μείνεις από υπηρεσίες κι αγαθά. Δεν έχεις; Να βρεις αλλιώς τέρμα οι υπηρεσίες και τα αγαθά. Οι αυξήσεις, επειδή είναι μονοπώλιο στις ΔΕΚΟ κυρίως και δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός, θα είναι συνεχείς και διαρκώς αυξανόμενες.
Η λύση είναι να δεις την αιτία του κακού. Σε μια επιχείρηση, το ξέρεις καλά, κάνει κουμάντο η διοίκηση, όχι οι εργαζόμενοι, δυστυχώς. Δε φταίνε οι υπάλληλοι μιας ΔΕΚΟ, επειδή τα έκαναν ρόιδο τα κομματόσκυλα, που φύτευαν οι κηφήνες της Βουλής, ή επειδή μια μειοψηφία εξ αυτών είναι επίορκοι. Με ποια λογική οι πολλοί θα πληρώνουν τα λάθη λίγων; Μη μου λες ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει με το λαό και τους βουλευτές, τιμώρησε τους πραγματικούς ενόχους, την πηγή της διαφθοράς, τους πολιτικούς. 
Ας δούμε κι αυτό.
Λένε ότι το ΔΝΤ δεν θα δανείζει πια την Ελλάδα. Δυο πράγματα συμβαίνουν. Η άρχισαν τους εκβιασμούς για να περάσουν τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ή οι δανειστές βάζουν τώρα σε εφαρμογή το σχέδιο να αρπάξουν τα φιλέτα. Μπορεί και δύο. Ότι όμως κι αν συμβαίνει, δεν είναι καθόλου καλό για το λαό.
Φυσικά όταν λένε «δανεισμό» ψεύδονται. Δεν δανείζουν μας κλέβουν. Άλλο ένα κόλπο των συμμαθητών. Όπως ξέρετε, χρωστάμε πολλά δις. Άσχετα αν από αυτά δεν πήραμε παρά ελάχιστα και τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Τι κάνανε; Είπαν δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε και έδωσαν νέο δάνειο, για να πληρώσουμε το παλιό, όχι μισθούς και συντάξεις που λένε.
Το χρέος αυξήθηκε. Μα πως; Ακόμα δεν το έπιασες; Αυτό το δάνειο που πήραν, πήγε όλο σε παλιά χρέη ξένων. Ταυτόχρονα όμως, αν και πληρώθηκαν τα παλιά, χρωστάει η Ελλάδα αυτά που πήρε τώρα για να πληρώσει τα δάνεια. Συν τους τόκους. Έβαλαν μάλιστα και εγγύηση τα φιλέτα, τη δημόσια περιουσία.  Δηλαδή δεν κουρεύτηκε τίποτα; Πως, κάτι λεφτά στα ταμεία, από τους κόπους των εργαζόμενων, κουρευτήκαν μια χαρά. Δικά μας λεφτά. Τα μόνα που αφαιρέθηκαν από το χρέος. Αλλά αφαιρέθηκαν κι από τα Ταμεία μας. Επίσης κόπηκε και ο σβέρκος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι ξένοι τα πήραν μέχρι κεραίας, εμείς τα χάσαμε. Περαστικά μας.
Δε σου είπα και το τελευταίο μαγικό με τους αριθμούς. Όπως ξέρεις από το δημοτικό, το ποσοστό εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό. Πχ το να χρωστάς 390 δις  και να έχεις ΑΕΠ (= Προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται σε ένα χρόνο από ένα κράτος), 390δις σημαίνει ότι έχεις χρέος 100%. Πολύ είναι, το ξέρω. Συνεχίζω. Ύφεση σημαίνει, ότι η παραγωγή του ΑΕΠ για διαφόρους λόγους (ανεργία κλπ) μειώνεται. Λογικό, όσο λιγότεροι δουλεύουν, τόσο λιγότερο παράγουν.
Αυτό που δε σου λένε τα κανάλια είναι ότι το 2009 είχαμε ύφεση (-2%), το 2010 (-5%), το 2011 (-7%) και το 2012 πάμε για βουτιά -10%! Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον τα αγαθά και οι υπηρεσίες μειώνονται και μάλιστα με συνεχή επιτάχυνση. Πως πέφτεις όλο και πιο γρήγορα στο κενό; Ακριβώς έτσι. Κακό αυτό.
Το χειρότερο. Από το 2009 το ΑΕΠ μειώθηκε περίπου 20%!!!
Δηλαδή, αν βγάζαμε 340 δισ. το χρόνο, βγάζουμε 280 δις. Ξέρεις τι θα πει αυτό; Αν μείνει σταθερό το χρέος πχ 390 δις, το 2009 χρωστούσαμε 115% (390/340) και τώρα 140%. (390/280) Πρόσθεσε τους τόκους και θα καταλάβεις αν πρόκειται να ξεχρεώσουμε ποτέ.
Μη σας δουλεύουν. Κόλπα κάνουν, για να σας τα πάρουν. Κι όσο παριστάνετε τα γελάδια, τόσο θα σας αρμέγουν. Και στο τέλος σας κάνουν κι ένα ροσμπίφ.
Επαναστάτησε ενάντια στην αδικία, πριν είναι αργά. Αντισταθείτε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2012 στις 1:31 π.μ.

το έστειλα αλλά...η επιλογή προφιλ δεν λειτούργησε....

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2012 στις 2:33 μ.μ.

Μητσο ολα καλα αυτα αλλα στο βαθυ κοκκινο το 90% ειναι στην αριστερα .Αυτο θα πρεπει να το καταλαβει ο εργαζομενοσ που ψηφιζει ΝΔ.

Γρηγόρης
23 Ιουλίου 2012 στις 6:37 μ.μ.

Συμφωνώ με τον 2:33. Κόντρα στην ανεπίσημη και επίσημη παραπληροφόρηση του κόσμου από τα ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης,πρέπει να ξαναπιάσουμε το θέμα απ'την αρχή.Πόρτα-πόρτα,πλατεία,γειτονιά,σχολεία,εργατικούς χώρους.
Και φυσικά να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όποιες δυνατότητες έχουμε σε ΜΜΕ,δικά μας αλλά και δικά τους,όποτε παρουσιάζεται αυτή η ευκαιρία.Εδώ έχουμε μείνει πίσω με δική μας ευθύνη.

Υ.Γ: "Πανάκεια" και όχι "πανάκια".Αν και το "πανάκια δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν" εξίσου καλά ταιριάζει..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger