Home » , » Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία –προετοιμασία του 2ου PRIDE στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία –προετοιμασία του 2ου PRIDE στη Θεσσαλονίκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:29 μ.μ.

«Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς στιγματισμούς, χωρίς ανθρώπους στο περιθώριο». Αυτά γράφαμε στη διακήρυξη αρχών μας πριν από 12 μήνες. Με αυτό το σκεπτικό διανύσαμε όλη αυτή τη διαδρομή. Αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με το διήμερο εκδηλώσεων στις 22 και 23 Ιούνη στην πλατεία Εμπορίου, τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας καθώς και στην πορεία - διαδήλωση κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας και της Τσιμισκή, καλώντας όλους και όλες να το στηρίξουν. Κι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά όχι μόνο, ανταποκρινόμενος κατά χιλιάδες στο κάλεσμα αυτό, έδειξε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν χωρά σε καλούπια, σε νόρμες, σε «κανονικότητες».

Αντιδράσεις υπήρξαν. Ήταν αναμενόμενες, καθώς πάντα κάποιοι επιμένουν να βάζουν φράγματα σε ένα ποτάμι που κυλά ορμητικά. Όμως οι σκιώδεις αυτές αντιδράσεις δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν τον ήχο της φωνής όλων μας για περισσότερη ορατότητα, για περισσότερα δικαιώματα, για περισσότερη αποδοχή και σεβασμό.
      
Η HOMOphonia, διοργανώτρια του 1ου εξαιρετικά επιτυχημένου "Pride" - "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας" στη Θεσσαλονίκη και έχοντας τη στήριξη των τριών βασικών LGBT συλλογικοτήτων της πόλης [Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης, Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, Good as You(th)] αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που αγνόησαν τα κηρύγματα μίσους και τις έμμεσες προτροπές σε βία εναντίον ανθρώπων, και αγκάλιασαν μια εκδήλωση-τομή για την πόλη.
     
Όλα μπορεί να ξεκίνησαν κάποτε, το 1969 στη Νέα Υόρκη, με την εξέγερση του Stonewall, αλλά τίποτα δεν σταμάτησε εκεί. Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υφίστανται διάκριση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, απομένει πολύς δρόμος να διανύσουμε. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως πρωτοξεκινήσαμε. Στη διαδρομή αυτή καλούμε για άλλη μια φορά και όλους εσάς που μας στηρίξατε καθ’ οιονδήποτε τρόπο είτε με τη φυσική σας παρουσία το διήμερο 22-23 Ιούνη 2012 στη Θεσσαλονίκη είτε με τα μηνύματα και τις επιστολές ενθάρρυνσης που δεχτήκαμε τις επόμενες ημέρες.

Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο της κινηματικής δράσης που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο ως LGBT συλλογικότητα, συνοδοιπόροι με το κίνημα των γυναικών, των μεταναστών, των οροθετικών ατόμων: σε πορείες, σε δρώμενα σε δημόσιους χώρους, στο Φεστιβάλ LGBT Ταινιών, αλλά και στην ψυχαγωγία.
«Όποιος αποδέχεται τους σκοπούς μας και νιώθει ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν, ας έρθει να περπατήσει μαζί μας. Όποιος δεν αισθάνεται έτσι, ας περπατήσει το δικό του δρόμο.

Εμείς τον δικό μας θα τον βαδίσουμε ως το τέλος».

Καλούμε λοιπόν όποια και όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως εθελοντής στο επόμενο Pride 2013 να έρθει στην ανοιχτή μας συνέλευση τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 8μιση το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης, οδός Ερμού 23.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger