Home » , » "Εικόνες" που θα γίνουν ρουτίνα

"Εικόνες" που θα γίνουν ρουτίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 3:50 μ.μ.

Γεγονότα όπως αυτό που παραθέτουμε παρακάτω είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό δεν θα αποτελούν ειδήσεις. Από την στιγμή που η τάξη μας παραδόθηκε, ουσιαστικά αμαχητί, στα νύχια των αιματορουφιχτών καπιταλιστικών, ντόπιων και ξένων καθημερινά θα μετρούμε θύματά της.

Οσο «στρογγυλεμένες» λέξεις και να χρησιμοποιεί το παρακάτω ρεπορτάζ είναι ο «καθρέπτης» της ελληνικής λαϊκής κοινωνίας που έρχεται:  

"Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί σε σχολείο-Λύκειο του Ηρακλείου όταν μαθητής ζήτησε άδεια για να φύγει επειδή του πονούσε το στομάχι όπως είπε στον καθηγητή του, αλλά διαπιστώθηκε τελικά ότι το παιδί ήταν νηστικό πάνω από 24 ώρες!

Λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι ο μαθητής Λυκείου παρουσιάστηκε στον καθηγητή του ζητώντας να φύγει και να πάει στο σπίτι του επειδή όπως είπε του πονούσε το στομάχι.
Μετά όμως από σχετικές ερωτήσεις του καθηγητή γιατί το έπαθε αυτό ξαφνικά και αν είχε φάει… που τον είχε πειράξει, ο μαθητής απάντησε ότι δεν είχε βάλει το παραμικρό στο στόμα του για πάνω από μια ημέρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια του.

Μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με τον μαθητή, του δόθηκαν χρήματα προκειμένου να ψωνίσει και να φάει, και τώρα αυτό που γίνεται είναι διακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι γονείς του μαθητή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να υπάρξει βοήθεια με την χορήγηση τροφίμων σε επίπεδο πρώτης παρέμβασης".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 5:15 μ.μ.

Aν τέτοιες εικόνες επιτρέψουμε να γίνουν ρουτίνα, υπεύθυνοι δε θα είναι το κράτος και οι καπιταλιστές, αλλά εμείς που τους το επιτρέπουμε.
Ο καπιταλισμός και η εξουσία δεν κρύβουν τις προθέσεις τους.
Αν δε δώσουμε την απάντησή μας, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 10:02 μ.μ.

Τωρα ειναι που πρεπει να σφιξει οσο γινεται περισ
τερο ο κοινωνικος ιστος και η αλληλοβοηθεια σε φτασει στο ανωτερο δυνατο επιπεδο.Στους ιδιαιτερα ασθενεστερους τα παιδια και τους ηλικιομενους να δοθει απολυτη πρωτεραιοτητα. Ειναι στο στο χερι μας ειναι δικη μας υποθεση η βοηθεια σ αυτους που δεν τακαταφερνουν μονοι. Εμεις που μπορουμε πρεπει να προσφερουμε ωστε κι αυτοι που πασχουν να μεινουν ορθιοι και να μην τους παρει αποκατω και χαθουνε,γιατι κανεις δεν περισευει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger