Home » , » Από τηλεπωλητής, καναλάρχης ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος;

Από τηλεπωλητής, καναλάρχης ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 | 4:45 μ.μ.

Αλλεπάλληλα είναι τα δημοσιεύματα της «Αυγής» για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού 902, κάτι που στο παρελθόν έχει δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ «Αυγής» και «Ριζοσπάστη». Ηταν τότε που η προσκείμενη στον Σύριζα εφημερίδα έγραφε: «την επιχείρηση του 902 TV αγοράζει ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας («Real News», Real FM κλπ) Νίκος Χατζηνικολάου, με κεφάλαια χρηματοδότη που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν το ύψος του ανταλλάγματος σε 7 εκατ. Ευρώ». (Θυμηθείτε την σχετική μας ανάρτηση).

Σ’ αυτή την φάση με δημόσιες, κατηγορηματικές, δηλώσεις του ο Ν. Χατζηνικολάου διέψευσε το δημοσίευμα της «Αυγής» χαρακτηρίζοντας το ότι δεν έχει καμιά πραγματική βάση.

Στο ίδιο θέμα επανέρχεται η χθεσινή «Κυριακάτικη Αυγή» παρουσιάζοντας υποψήφιο αγοραστή της τηλεόρασης του 902 τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.
Σε άρθρο της, λοιπόν, που τιτλοφορεί «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια», γράφει ανάμεσα στα άλλα:

 «Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της "Ζούγκλας" Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία πανελλαδικού καναλιού. … 

Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με "άνοιγμα" στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ…

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου. Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.».

Η αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου ήρθε μέσα από την ιστοσελίδα του και χαρακτηρίζει «ανακριβείς ανοησίες» όσα γράφει η «Αυγή, συμπληρώνοντας: «Όχι, δεν συναντήθηκα -τιμή μου θα ήταν- ούτε εγώ ούτε άλλο πρόσωπο της «Ζούγκλας» με στελέχη του ΚΚΕ».

Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του κάποια στιγμή να γίνει καναλάρχης.  Εχει γραφτεί ότι ο «Ζούγκλας» παντελώνιασε απίστευτα ποσά από το τηλεμάρκετινγκ που έκανε διαφημίζοντας σώβρακα και γιλέκα «νανοτεχνολογίας», όταν δούλευε στο Alter, κάτι που εξακολουθεί να κάνει και σήμερα στην ιστοσελίδα του, και μάλιστα όταν  έχει αποδειχθεί ότι είναι παραπλανητικοί, ψευδείς και ανυπόστατοι, οι ισχυρισμοί του  για την ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό των νανοβιονικών προϊόντων, της πραμάτειας δηλαδή που πουλάει.

Απευθυνόμενος, λοιπόν στους συντάκτες της «Αυγής» που τον παρουσιάζουν σαν επίδοξο καναλάρχη ο Μ.Τ γράφει: «Προφανώς σπεύσατε να εξυπηρετήσετε και να καθησυχάσετε συμφέροντα τα οποία ανησυχούν προ της δημιουργίας ενός ελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού, που δεν θα ελέγχεται ούτε από εσάς ούτε από άλλου».

Δεν μπορεί να ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει και αν αποκρύπτει σκοπιμότητες το δημοσίευμα της «Αυγής». (Αντίδραση μέχρι τώρα από το ΚΚΕ δεν έχει υπάρξει). Είναι κρίμα όμως που μια ενδιαφέρουσα πρόταση της δημοσιογράφου Ματίνας Παπαχριστούδη για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού «902» δεν βρήκε καμιά ανταπόκριση.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

Η Αυγη πρεπει να αποφασισει Χατζηνικολαου η Τριανταφυλοπουλος....μην μας μπερδευει !

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:45 π.μ.

Γιατί όχι και οι δύο; Θα τους πονέσει ο κώλος!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:04 μ.μ.

Οπως πανε κει στην Αυγη,θα την βγαλουν τη Χρυση στο τελος. ΤΙΣ.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:44 μ.μ.

Πέστε στην Αυγή ότι έχω μια πληροφορία ότι τον 902 θέλει να τον αγοράσει ο εμίρης του Κατάρ....να το καταγγείλει. Έχω και μία απορία γιατί η Αυγή δεν κατήγγειλε την αγοραπωλησία των άλλων τηλεοπτικών συχνοτήτων; Αυτές οι συχνότητες δεν είχαν δοθεί από το κράτος στους ιδιοκτήτες τους; Μόνο η συχνότητα του 902 απαγορεύεται να πουληθεί;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:51 μ.μ.

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!!!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Το λάθος


Τις τελευταίες μέρες, έχει σηκωθεί σε μεγάλο βαθμό, η μπαρούφα ενός ανθρώπου του ΔΝΤ, που είπε – προφανώς για τους εγχώριους … ιθαγενείς και όχι για κανέναν άλλον – ότι στο Πρόγραμμά τους για την Ελλάδα υπάρχει … λάθος !!!
Δεν πρόλαβε δε να το πει αυτό, κι εδώ στην Ελλάδα, έχει γίνει … σύριαλ !!!

Κυρίως, αυτοί που έχουν κάνει το θέμα του … λάθους παντιέρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο αρχηγός του ο κ. Αλέξης Τσίπρας !
Μάλιστα !

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Α. Τσίπρα, η βαρβαρότητα που ζει ο λαός μας, οι καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία που σπάει κόκκαλα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η κατάντια του πολιτισμού, η χυδαιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών, όλα αυτά, δεν είναι παρά ένα … λάθος, που μάλιστα οι ίδιοι (ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας) έχουν βάλει σκοπό τους να … διορθώσουν!!!
Αλήθεια, ως πότε θα μπορούν μια χούφτα άνθρωποι (Τσίπρας, βασικά ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), να κοροϊδεύουν τόσους πολλούς, έναν ολόκληρο λαό ;
Πότε άραγε θα ξυπνήσει αυτός ο κόσμος, πότε θα καταλάβει;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:53 μ.μ.

Τσίπρας: Από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα



Το περασμένο Σάββατο ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε («ΣΚΑΪ»): «Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και με βάζει σε σκέψεις αυτή η παραδοχή. Δεν πιστεύω ότι έκαναν λάθος. Ήταν μια συνειδητή επιλογή να πάμε στην εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα (...) δεν έκαναν λάθος, αυτή ήταν η στρατηγική τους. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της Ελλάδας. Είναι στρατηγική τους επιλογή η μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη».

Απ' το Σάββατο, όμως, έως την Τρίτη ο Αλ. Τσίπρας βγήκε απ' τη βάσανο της σκέψης. Κι ενώ πριν δυο μέρες παραδεχόταν ότι δεν έκαναν λάθος ως προς τη στρατηγική που υλοποιείται, ότι είναι συνειδητή επιλογή, υπέρ των μονοπωλίων προσθέτουμε εμείς, χτες άρχισε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ να χτίζει την αντιπολιτευτική ρητορεία στο «λάθος πολλαπλασιαστή». Να ισχυρίζεται ότι η παραδοχή του ΔΝΤ μπορεί να τινάξει στον αέρα μια συνειδητή φιλομονοπωλιακή στρατηγική, η οποία εφαρμόζεται παντού, και σε εκείνες τις χώρες της ΕΕ που δεν νταραβερίζονται με το ΔΝΤ και ούτε συζητούν ατέρμονα για «πολλαπλασιαστές».

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποιεί την «ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί "λάθους" στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή» σαν «διαπραγματευτικό χαρτί» για να «σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα». Και ρωτά τον πρωθυπουργό «πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το "λάθος" να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια»... Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται την κυβέρνηση ότι «δεν έκανε την παραδοχή αυτή σημαία της για να αμφισβητήσει την ουσία του προγράμματος».

Τελικά ήταν ή δεν ήταν στρατηγική επιλογή; Τα μνημόνια βασίστηκαν σε ένα λάθος τεχνοκρατών που αφού το παραδέχτηκαν, το επόμενο βήμα είναι η διόρθωσή του και άρα η απαλλαγή απ' αυτά; Η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο ότι δεν ζητά την αποκατάσταση του λάθους, πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πάρει τη θέση της; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, οι απαντήσεις προφανείς ανεξάρτητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Η επίθεση σε βάρος του λαού δε διεξάγεται κατά ...λάθος. Τέτοια λάθη οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστών δεν κάνουν, είναι πολύ καλά διαβασμένοι για το πώς θα προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Κι όποιος το ισχυρίζεται ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου για να πάει αδιάβαστος στην κόλαση που του ετοίμασαν.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:54 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ: Θεματοφύλακας της αστικής νομιμότητας



Στην εξιδανίκευση της αστικής «δημοκρατίας» και στην υπεράσπιση της «αστικής νομιμότητας» που τσακίζει τον λαό, αναλώθηκε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε εκδήλωση του κόμματός του το βράδυ της Δευτέρας, συσκοτίζοντας το ταξικό τους περιεχόμενο, τόσο πιο αντιδραστικό, όσο βαθύτερα στην αντίδραση βουλιάζει η κυρίαρχη τάξη.

Κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για την «αμφισβήτηση της δημοκρατίας» και «της ίδιας της αστικής νομιμότητας», κρύβοντας ότι την αστική νομιμότητα συνθέτουν όλα όσα διαιωνίζουν την εξουσία των αστών και το δικαίωμά τους να κλέβουν τον πλούτο που παράγει ο λαός, αν χρειαστεί και με το «βούρδουλα» της εντεινόμενης κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού.

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη «στρατηγική της έντασης» στο πλαίσιο της οποίας ενέταξε και την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο και πρόσθεσε εξωραΐζοντας πέραν της αστικής τάξης και το πολιτικό της σύστημα, ότι στόχος της είναι «να εξαφανίσει ή έστω να περιθωριοποιήσει κάθε φιλελεύθερη φωνή στο εσωτερικό των συστημικών κομμάτων (...) κάθε ατομική φωνή ή πολιτική τάση που θα μπορούσε δυνητικά να πολιτευτεί στο μέλλον ως εκπρόσωπος της κοινωνίας και όχι ως ατζέντης οικονομικών συμφερόντων».

Έφτασε μέχρι και να υπερασπιστεί την «καραμανλική παράδοση του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού». Στόχος της «στρατηγικής της έντασης» όπως είπε, είναι η «αριστερά» και φορείς της η «Χρυσή Αυγή» αλλά και η «σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ» που την απαρτίζουν «επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι». Τέλος, επιβεβαιώνοντας πως το θράσος τους συναγωνίζεται με την αλαζονεία τους, τόλμησε να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιο απόγονο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ λέγοντας: «Η δική μας αριστερά (...) αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα»!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:01 μ.μ.

O Τσίπρας δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα απλούστατα γιατί ποτέ δεν τα πήρε ποτέ!!!

Δημοσιοκάφρος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:05 π.μ.

Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι το ΚΚΕ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με διάφρους παράγονες για την πώληση της συχνότητας του 902 αλλά ακόμα δεν τα έχουν βρει στα λεφτά...Τόσο με τον χατζηνικολάου όσο και με τον ζούγκλα είναι σίγουρο - και επιβεβαιωμένο από τρίτες πηγές - ότι έχουν γίνει καταρχήν επαφές, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε συμφωνία όπως υπονοεί το δημοσίυευμα της αυγής...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger