Home » , » Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ.

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 | 10:12 π.μ.

 Από τον "Ριζοσπάστη"

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα» μέσα στη Ζώνη. Χτες, έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία.

Καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, αφού έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην αδυναμία να ικανοποιούν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, τώρα προχωρούν και σε κατασχέσεις, αναγκάζοντάς τους να μείνουν άστεγοι. Είναι αδίστακτοι.

Βγάζει στο σφυρί σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη για 831 ευρώ!

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ, γεγονός που πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε εργατική, λαϊκή οικογένεια, για ολόκληρη την εργατική τάξη! Ο άνεργος με την ειδικότητα του μεταλλεργάτη, πατέρας δύο παιδιών, αφού καταδικάστηκε από την βάρβαρη πολιτική, εδώ και τρία χρόνια να μην μπορεί να πιάσει εργαλείο στα χέρια του, τώρα κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε φτύνοντας αίμα μέσα στη Ζώνη. Χτες έγινε μια πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία, κάτι για το οποίο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία»...

Ο άνεργος μεταλλεργάτης δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012. Η εταιρεία αφού του έκοψε την παροχή νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλακεία, εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μάη, δηλαδή πριν δύο μέρες, δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης».
Οπως αναφέρεται στην έκθεση της δικαστικής επιμελήτριας «αφού έλαβα υπόψη μου και σε εκτέλεση της με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ (....) και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή», «μου δίνεται η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να κατάσχω αναγκαστικά στην κινητή και ακίνητη περιουσία του παραπάνω αναγραφόμενου οφειλέτου»... δηλαδή του ανέργου!

Μάλιστα η ΕΥΔΑΠ εκτίμησε την περιουσία του μεταλλεργάτη «για το ποσό των 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού το ποσόν των 30.000 ευρώ» και όλα αυτά για 831 ευρώ, οφειλή που με τοκογλυφικές προσαυξήσεις τις οποίες επέβαλε η εταιρεία έφτασε τα 972,39 ευρώ.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, με δήλωσή του στο «Ρ» έκανε σαφές ότι: «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα. Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να τους δώσουν ταξικό προσανατολισμό. Να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο, να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα των σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές να αγωνιστούμε κόντρα στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, να μη γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2013 στις 11:57 μ.μ.

σύντροφοι αρχικά πρέπει να γνωρίζετε πως οι οφειλές στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ είσπραττονται με την διαδικασία του ΚΕΔΕ (κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων. Για να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις δίνουν εντολή οι ταμιακές υπηρεσίες των οργανισμών αυτών για κατάσχεση. Φυσικά και γίνεται έλεγχος στα υποθηκοφυλακεία για τον κάθε ένα οφειλέτη μικρού ή μεγάλου ποσού, είναι υπηρεσιακή υποχρέωση για να μη βρει τον μπελά του ο υπάλληλος που είναι χρεωμένος. Να πούμε όμως εδώ, πως ποτέ δεν έχει πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός, ή γίνεται σπανιότατα και για μεγάλα ποσά, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις ακινήτων. Την εκτίμηση τώρα του όποιου ακινήτου δεν την κάνει η όποια υπηρεσία αλλά καθορίζεται από τον Νόμο και δεν μπορεί να είναι μικρότερη της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.(σήμερα ελάχιστα ακίνητα αξίζουν περισσότερο της αντικειμενικής αξίας τους). Φυσικά και δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό και ρεύμα κανένα νοικοκυριό.Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.Σε κάθε περίπτωση αν πράγματι θέλουν κάποιοι να μπλοκάρουν την διαδικασία των πλειστηριασμών, άσχετα αν η κατάσχεση έγινε για οφειλή σε δημόσιο ή τράπεζα, εκτός τα νομικά μέσα, ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ στα ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα 4 με 5 για να μην μπορούν οι συμβολαιογράφοι να ολοκληρώσουν την διαδικασία και να ματαιώνονται. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Πάντως να ξέρετε πως το 30% του κλάδου των δικαστικών επιμελητών στηρίζει αριστερά ψηφοδέλτια και είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και των ανέργων.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2013 στις 11:06 π.μ.

Η μελλοντική κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς που τώρα είναι 'δεσπόζουσα' αξιωματική αντιπολίτευση τι κάνει;

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2013 στις 6:10 μ.μ.

Τα πολλα λογια ειναι φτώχεια.Το ταξικο συνδικάτο εκανε επανεσυνδεση του νερου μετα απο δυναμικη κ αμεση παρεμβαση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger