Home » , » Χωρίς οριστική απόφαση το Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο - Εύσημα της ΔΗΜΑΡ στο ΚΚΕ για την στάση του στο θέμα της απεργίας των καθηγητών.

Χωρίς οριστική απόφαση το Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο - Εύσημα της ΔΗΜΑΡ στο ΚΚΕ για την στάση του στο θέμα της απεργίας των καθηγητών.

Από giorgis , Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 | 10:06 μ.μ.


Χωρίς να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις διεκόπη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και θα συνεχιστεί αύριο. Ενώ διαφαινόταν ότι η εισήγηση προς των κλάδο της ΟΛΜΕ θα ήταν 24ωρη απεργία στις 17 Μάη που θα κλιμακωνόταν σε πενθήμερη απεργία 20-24 Μάη με προοπτική επαναλαμβανόμενες πενθήμερες, μια πληροφορία που ήρθε στην συνεδρίαση της ΟΛΜΕ έφερε τα πάνω κάτω.

Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βούρτσης φέρνει στην βουλή για ψήφιση νέα ρύθμιση για το εργατικό καθεστώς των καθηγητών, κάτι που έκανε την παράταξη της ΔΑΚΕ να κωλυσιεργήσει στην λήψη απόφασης.  

Πάντως σε δηλώσεις του ο Δακίτης  πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος τόνισε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι πολύ κοντά στο να καταλήξει σε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Μια εισήγηση που φυσικά πρέπει να εγκριθεί και από τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Θα επανέλθουμε γιατί αυτή την στιγμή είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες που παίρνουμε. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε τα εύσημα που έδωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος στο ΚΚΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 12:18 π.μ.

Πολυ καλα κανει το ΚΚΕ και δεν αφηνει ξεφτιλισμενες ηγεσιες συνδικατων να κανουν ......πολιτικη στην πλατη του κινηματος. Εαν ειχαν αντιθεση στην αυξηση του ωραριου και την πιθανολογουμενη μειωση κατα 10000 των αναπληρωτων ας......δεχοντουσαν τους αναπληρωτες και ωρομισθιους στις ΕΛΜΕ, ας κινητοποιουνταν ΕΣΤΩ τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ ΔΟΕ στην προσφατη ψηφιση του νομου , οπου στην πορεια δεν ηταν παρα 20-30 γραφικοι εκπαιδευτικοι και βεβαια το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ας απεργουσαν αξιοπρεπως οταν περνουσαν τρια μνημονια, οταν καταργηθηκε η επετηριδα, οταν ακυρωθηκε η προσληψη χιλιαδων επιτυχοντων στον ΑΣΕΠ , οταν ειναι απληρωτοι επι μηνες οι αναπληρωτες και οι ωρομισθιοι με ΕΣΠΑ , οταν επιτραπικε η μεταθεση εκπαιδευτικων μεσα στην περιφερεια του Καλικρατη, οταν ψηφιστηκε ο νομος τηα Διαμαντοποου για τα σχολεια Α.Ε. ......τελος παντων ας απεργουσαν μεχρι και σημερα. Μεχρι και αυριο. Μεχρι και τις εξετασεις σαν συνεχεια ενος αγωνα. Οχι ομως εκ του ασφαλους σε περιοδο χωρις οικονομικες απωλειες, και με εκβιασμο απο ηγεσιες που ΧΕΣΤΗΚΑΝ εαν το κινημα δεν σηκωσει ξανα κεφαλι για χρονια ή εαν βρεθει απεναντι σε λαικους ανθρωπους που τα παιδια τους δεν θα πανε Αγγλια για σπουδες!!!!!!!!
Μπραβο στο ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 12:40 π.μ.

ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ
1990
«Το ΚΚΕ έκφρασε την αντίθεση του σ’ αυτή την απεργία όπως είχε υποχρέωση, γιατί είναι ένας τομέας όπου μια τέτοια απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού » Γρ. Φαράκος Ριζοσπάστης 11/5/90
«Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε αλλιώς η κοινή γνώμη θα σας πάρει με τις πέτρες», Χ. Φλωράκης στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ (Καθημερινή, 15-7-90)
Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Κερασουνλής) ενάντια στην απεργία της ΟΛΜΕ , ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων που πρώτος δοκίμαζε να συγκρουστεί με την πολιτική συντηρητικής ανασυγκρότησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
2013
«…Οδηγώντας τον κλάδο σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική …με μοναδικό επί της ουσίας αίτημα, την άρση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα, ….. Πρόκειται για καθαρό τυχοδιωκτισμό…» Μάης 2013 Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
«Οι γονείς έχουν λόγο σε αυτήν την απεργία …..Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί να δώσουν εξετάσεις …..πρέπει να συνεργαστούν ο κλάδος των καθηγητών και με τους δασκάλους και με τους γονείς, για να βρουν μια λύση…» Διαμάντω Μανωλάκου 9/5/2013 «Ρήσεις και Αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Σχόλιο
Και στις δύο περιπτώσεις το ΚΚΕ πρότεινε …..48ωρη απεργία.
Όταν βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικής κατατονίας μια ταξική δύναμη οφείλει να πυροδοτεί κάθε εργατική κινητικότητα , κάθε αγώνα που διαταράσσει την παθητική αποδοχή των νεοφιλελεύθερων επιλογών της άρχουσας τάξης το 1990 και των μνημονιακών επιταγών της τρόϊκας το 2013 .
Γ.Γ.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 2:47 π.μ.

Τα εύσημα από τη ΔΗΜΑΡ είναι πολύ ανησυχητικό. Την τελευταία φορά που το ΚΚΕ άκουσε μπράβο από τους μαφιόζους ήταν για την περιφρούρησή του. Λίγο μετά θρηνούσε νεκρό κι έπειτα κι άλλο...

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 2:54 π.μ.

να σου δινει ευσημα το ΔΗΜΑΡ... κατι δεν κανεις σωστα σιγουρα πρεπει να το κοιταξεις και να αλλαξεις βηματισμο,ομως οπως σωστα λεει και ο ποιο πανω ανωνιμος..."πολιτικη στην πλατη του κινηματος. Εαν ειχαν αντιθεση στην αυξηση του ωραριου και την πιθανολογουμενη μειωση κατα 10000 των αναπληρωτων ας......δεχοντουσαν τους αναπληρωτες και ωρομισθιους στις ΕΛΜΕ, ας κινητοποιουνταν ΕΣΤΩ τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ ΔΟΕ στην προσφατη ψηφιση του νομου , οπου στην πορεια δεν ηταν παρα 20-30 γραφικοι εκπαιδευτικοι και βεβαια το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ας απεργουσαν αξιοπρεπως οταν περνουσαν τρια μνημονια",και οπως λεει και ο αποπανω μπαχαλακιας πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι αλλα απο το αναποδο δηλαδη τι εχει να κερδιση απο την απεργια μεσα στης πανελληνιες περα απο κοινωνικο αυτοματισμο την Τρεμη να "λυπατε" τα καημενα τα παιδια που χανουνε την χρονια και ενα τσιριδιζων γεωργιαδη σε ολα τα καναλια να κανει πλυση εγκεφαλου στον παππου στο χωριο... και το γενικο μπαχαλο? μπαχαλο να γινετε για το θεα αθηναι και ολα οκ ?τελικα ποιοι εχουνε το χουι?
Ανορφογραφοσ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 7:48 π.μ.

την αληθεια ρε τι εγινε στην συνεδριαση της ολμε αλλα λογια αλλες πραξης ο αντικκεδισμος ανωτατη μορφη βλακειας

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 5:07 μ.μ.

αντικομμουνισμό κάνει ο φιλοκυβερνητικός "κομμουνιστής" Σοφιανός που λέει ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.»
Δηλαδή οι καθηγητές εκβιάζουν την κυβέρνηση! Ε, μετά τι να σου κάνει και η ΔΗΜΑΡ; Να μην πει ένα μπράβο;;
Τι άλλο θα ακούσουμε από τους καθεστωτικούς...

Ανώτατη μορφή βλακείας είναι να επιτίθεσαι σε εργαζόμενους μαζί με όλα τα σκυλιά του καπιταλισμού και να νομίζεις ότι κάνεις ταξική πολιτική.

Μόνιμα απεργός και στην τελευταία στάση εργασίας. Και μόνιμο θύμα της συμμαχίας συστήματος - κυβερνήσεων - ΟΛΜΕ - ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 11:16 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16748/dynameis-toy-pame-sto-dimosio-amesi-apantisi-stin-epistrateysi-me-apergia#.UY1LQOi60Cw.facebook

Πάτε τωρα να κρύφτητε

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 12:30 π.μ.

Επιθεση σε εργαζομενους......!!!!!ειναι το ξεμπροστιασμα των ηγεσιων ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ;;;;;;;; Καλο το καλαμπουρι σας. Και επικινδυνο.
Ξανα μπραβο στο ΠΑΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger