Home » » Μας «σώσανε»!

Μας «σώσανε»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 | 7:31 π.μ.

Του Νίκου Μπογιόπουλου _ "Ριζοσπάστης"

Στις 31/12/2009, όταν δηλαδή μας ετοίμαζαν να πάμε από το Καστελόριζο «βουρ» για το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 298 δισ. ευρώ.
Σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας έχει φτάσει τα 309 δισ. ευρώ!
Δηλαδή, μετά από τρεις δανειακές συμβάσεις, μετά από τρία Μνημόνια, μετά από έξι επικαιροποιημένα μνημόνια, μετά ακόμα και από το «κούρεμα» με το οποίο «αποκεφάλισαν» τα πάντα, το χρέος αυξήθηκε!
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»!
*
Σύμφωνα με την έκθεση που εκπονήθηκε για τη Unicef από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας, ο αριθμός των παιδιών που το 2011 ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας και σοβαρής υλικής αποστέρησης ήταν 69.000.
Μέσα σε ένα χρόνο, το 2012, ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε (για την ακρίβεια, σχεδόν 9πλασιάστηκε!) και τα παιδιά που βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθαν στα 597.000!
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»!
*
Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελληνες διαβιούν αυτήν τη στιγμή σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας.
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2013 στις 8:11 π.μ.

Μας εσωσαν που να τους σωσει μαυρο φιδι απο την οργη του πεινασμενου οι καριολιδες.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2013 στις 1:03 π.μ.

Ναι, έτσι είναι... και εσείς κύριοι της Αριστεράς (αριστερότερα της ΔΗΜΑΡ)δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε 5 απλά σημεία...πάρτε την εξουσία, στείλτε για δουλιά τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν (έκλεψαν) τόσα χρόνια,κάντε δημοψηφίσματα για τα θέματα που διαφωνείτε (κάπου υπάρχουμε και μείς, μας φοβάστε;), κάντε και λάθη, δεν πειράζει, χειρότερα δεν γίνονται τα πράγματα. Όμως μην αφήνετε να πεινάσουν και άλλα παιδιά, μη "στέλνετε" και άλλους στους ναζί, μην επιτρέπετε να ξεπουληθεί τελείως αυτή η χώρα,βάλτε φρένο στα ΜΑΤ και τις επιστρατεύσεις, δώστε μια ελπίδα στο λαό και θα δείτε πως θα παρατήσει τον καναπέ...Αν δεν αποφασίσετε να βρείτε ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΙ και παραμείνετε ΣΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΊΖΟΥΝ,είστε, με το συμπάθιο, για φτύσιμο! Αρκετά πια με τις αντιπαραθέσεις, το βρισίδι και τα υποτιθέμενα "σχόλια" με κάθε ευκαιρία που θυμίζουν διαμάχη "φιλάθλων" ΟΣΦΠ-ΠΑΟ!!! Έτσι αισθάνομαι και λυπάμε πολύ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger