Home » , » Τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ

Τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ

Από giorgis , Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 | 10:14 μ.μ.

 Γ. Γ.
Του

Φωτιά έχουν πάρει οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών που στηρίζουν την κυβέρνηση για το πώς θα ξεπεραστεί το «αγκάθι» που λέγεται «κλείσιμο της ΕΡΤ». Και μπορεί να ακούσαμε σήμερα τον Σαμαρά που μιλώντας στους νεολαίους του κόμματος του να θέλει να δείξει δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να συγκρουστεί με τους «προνομιούχους εργαζόμενους» της δημόσιας τηλεόρασης, όπως λέει, να επαναλαμβάνει την πρόθεση του να σταματήσει «το όργιο σπατάλης και αδιαφάνειας» της «αμαρτωλής ΕΡΤ», να αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες όργιο προπαγάνδας και κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας αφού «τα σκάνδαλα της ΕΡΤ θα βγουν στην δημοσιότητα» όπως τόνισε, η αμηχανία του όμως και ο προβληματισμός του για την πορεία των εξελίξεων ήταν έκδηλος όσο και να προσπαθούσε να τον κρύψει.

Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του «κρυφές» δημοσκοπήσεις, όπως γράφτηκε σε ιστοσελίδες που δείχνουν καταβαράθρωση του εκλογικού ποσοστού της Ν.Δ. Και εμείς φυσικά δεν δίνουμε βαρύτητα σε δημοσκοπήσεις όπως αυτή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tvxs όπου βλέπουμε στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29% ενώ η  ΝΔ βρίσκεται 2,5 μονάδες πίσω και το 65% να διαφωνεί με το «λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ συμφωνεί μόνο το 27%. Τα επιτελεία όμως των αστικών κομμάτων με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων χαράσσουν την πολιτική τους.

Μ’ αυτά τα δεδομένα πρέπει να δούμε και το μπαράζ επαφών που έχει το επιτελείο του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ώστε να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπό αυτό το πρίσμα επίσης πρέπει να εκτιμήσουμε και την μερική υποχώρηση από την αρχική αδιαλλαξία του Α. Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ.
Ο πρωθυπουργός με επιστολή του σε Βενιζέλο και Κουβέλη προτείνει να οριστεί άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακοματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων για να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης –ένα μεταβατικό πρόγραμμα δηλαδή μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας- και το νομοσχέδιο αυτό να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη βδομάδα. Αυτόν τον επικοινωνιακό του ελιγμό τον θεωρεί υπευθυνότητα και στην επιστολή του ζητάει αντίστοιχη πράξη ευθύνης απ’ τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ τους.

Ουσιαστικά ο Σαμαράς θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις με αυτό τον επικοινωνιακό χειρισμό του, που στην ουσία δεν αλλάζει σε τίποτα τις αρχικές του αποφάσεις αφού αντιλαμβάνεται ότι έχει βρεθεί σε πολιτική απομόνωση. Να μην διαταραχθεί η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης που ηγείται ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό και τίποτε άλλο. Την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΤ είτε με προσωρινό άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης είτε όχι τους έχει πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας.

Από το ΠΑΣΟΚ η πρώτη αντίδραση ήταν ότι η πρόταση Σαμαρά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει το ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει αυτή την λύση.

Από μέρους της Ν.Δ τα παρασκηνιακά παζάρια με τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης που είχε σήμερα συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με Βενιζέλο. Μέχρι τώρα είναι κοινή η θέση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για άνοιγμα της ΕΡΤ και στην συνέχεια να εφαρμοστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και να αποσυρθεί η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν στην βουλή και μάλιστα η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγω σήμερα για άνοιγμα της ΕΡΤ όπως λειτουργούσε πριν την κατάθεση της ΠΝΠ και ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι όποιος επιλέξει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αυτός θα έχει και την ευθύνη.

Φυσικά μένει όλα αυτά να δούμε πώς θα εξελιχθούν  γιατί οι μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες είναι η δεύτερη φύση σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger