Home » , » Ο Ερντογκάν θέλει να φιμώσει το αγωνιστικό τηλεοπτικό κανάλι Hayat.

Ο Ερντογκάν θέλει να φιμώσει το αγωνιστικό τηλεοπτικό κανάλι Hayat.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 | 1:49 π.μ.

Προς την Ελληνική κοινή γνώμη

Σε μια επίδειξη αυταρχισμού το καθεστώς της Τουρκίας φιμώνει το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι, -το hayat- που δεν έχει καμιά εξάρτηση από την εξουσία, δεν το ελέγχουν καπιταλιστικοί όμιλοι και το οποίο αποτελεί φωνή των εργαζομένων, μέσο πληροφόρησης και προβολής των λαϊκών διεκδικήσεων.  

Το κανάλι λειτουργούσε απ’ το 2007 με πρωτοβουλία εκατοντάδων συνδικαλιστών, εργατών, αγροτών, νεολαίων, ταξικών διανοούμενων και δημοσιογράφων. Απ’ την πρώτη στιγμή του στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης, του κόσμου της εργασίας γ’ αυτό στοχοποιήθηκε από όλες τις Τούρκικές κυβερνήσεις που υπήρξαν στα χρόνια λειτουργίας του.
Ηταν μια «ντουντούκα» για τα δίκαια αιτήματα του εργατικού κινήματος γ’ αυτό είχε την εκτίμηση του λαού και παράλληλα αποτελούσε «καρφί» στο μάτι της τούρκικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες που υπήρξε εξέγερση των λαών της Τουρκίας, με ερέθισμα το οικολογικό έγκλημα της κυβέρνησης Ερντογκάν στο χώρο της πλατείας Ταξίμ, σε 24ωρη βάση στάθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών, προέβαλε τα αιτήματά τους, στιγμάτισε την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Γι’ αυτό η τηλεθέαση του είχε εκτοξευτεί στα ύψη.

Αυτή η στάση του τηλεοπτικού σταθμού hayat  προκάλεσε την μήνη του καθεστώτος και με αστείες δικαιολογίες προχωράει στην φίμωση του. Συγκεκριμένα και με κυβερνητική παρέμβαση του το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της χώρας χρησιμοποιώντας προφάσεις εν αμαρτίες προσπαθεί να βυθίσει στο σκοτάδι την μοναδική φωνή στον χώρο των ΜΜΕ της Τουρκίας, που στέκεται δίπλα στην εργατική τάξη και ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτή η μεθόδευση του καθεστώτος της Αγκυρας όπως δεν πέρασε και η κρατική καταστολή φίμωσης του hayat το 2008 που με πρόσχημα ότι καλύπτει τις εκδηλώσεις για την Κουρδική γιορτή του Νεβρόζ προσπάθησαν να το κλείσουν. Τότε οι λαϊκές αντιδράσεις στάθηκαν ανάχωμα και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί ματαιώθηκαν. Το ίδιο να γίνει και τώρα.     

Σεϊτ Αλντογκάν – Ανταποκριτής στην Ελλάδα της εφημερίδας Evrensel και του τηλεοπτικού σταθμού hayat
aldogan.seyit@gmail.com


Η ανακοίνωση του hayat είναι κατατοπιστική. Την παραθέτουμε:

Η κυβέρνηση κλείνει το τηλεοπτικό κανάλι hayat γιατί όλες αυτές τις μέρες στάθηκε στο πλευρό των κινητοποιημένων πολιτών της Τουρκίας, σε όλες τις διαδηλώσεις τους, δίπλα σε κάθε αγώνα τους που έγινε με επίκεντρο τα γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία Ταξίμ. Σε 24ωρη βάση μετέφερε την φωνή του, προέβαλε τις κινητοποιήσεις τους, έδινε φωνή στον κινητοποιούμενο λαό.

Η στάση μας αυτή ήταν συνεπής με την αποστολή μας αφού από την πρώτη μέρα εκπομπής μας το κανάλι μας αποτέλεσε την φωνή των καταπιεσμένων μαζών, της φτωχής αγροτιάς, των ταξικών διανοούμενων και της προοδευτικής νεολαίας.

Είναι μια κυβερνητική ενέργεια που αποσκοπεί να στερήσει την μαζική έκφραση της λαϊκής φωνής.
Με προφανή κυβερνητική εντολή το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης έστειλε επιστολή στο TURKSAT satellite ώστε να διακοπή και η δορυφορική μετάδοση των τηλεοπτικών μας εκπομπών από την Παρασκευή 14/6 επικαλώντας την έλλειψη άδειας για την λειτουργία του καναλιού μας.

Οι αιτιάσεις αυτές είναι χωρίς καμιά βάση γιατί απ’ το 21 Μάρτη 2007 μέχρι σήμερα εκπέμπουμε συνεχώς και έχουμε τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Απ’ την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας έχουμε υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά για την παροχή άδειας, αλλά όπως με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς η αίτηση μας έμεινε χωρίς απάντηση.

Ο πραγματικός λόγος της φίμωση του τηλεοπτικού μας σταθμού είναι γιατί το κανάλι μας έχει η φωνή αντίστασης και διεκδίκησης που έχει ο λαός της χώρας μας. Το ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης υποστηρίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών και «εκθέσεις» κρατικών φορέων  που διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο των εκπομπών μας είναι μια προσχηματική δικαιολογία για να σταματήσουν την λειτουργία μας.

Καλούμε τον λαό, απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα ώστε να ξαναλειτουργήσει ο τηλεοπτικός μας σταθμός.

Mustafa Kara - Διευθυντής Hayat

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger