Home » , » Αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Αναστασιάδη με φόντο ... χιλιάδες όπλα

Αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Αναστασιάδη με φόντο ... χιλιάδες όπλα

Από giorgis , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 | 6:12 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Η αντιπαράθεση του Κώστα Βαξεβάνη με τον Θέμο Αναστασιάδη, γνωστό και ως «κομιστή», και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχει παρελθόν. Θυμηθείτε ας πούμε τι υπέγραφε, ο Κ. Βαξεβάνης, σε άρθρο του στο «Hot Doc», αναφερόμενος σε συνεκδότη του «μαυρότρυπα», ή πώς αντιμετώπισε την τελευταία έκδοση της βδομαδιάτικης φυλλάδας με την φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο.

Σήμερα και με αφορμή το κύριο θέμα με το οποίο κυκλοφορεί το «Hot Doc» η κόντρα Βαξεβάνη-Αναστασιάδη πήρε νέες διαστάσεις  και ο εκδότης του «Π.Θ» μέσα από την ιστοσελίδα του ανάγγειλε ότι καταθέτει «αγωγή και μήνυση στον Βαξεβάνη».
Του αποδίδει ότι έχει «απωθημένα με την εφημερίδα και τους συντάκτες της» γιατί «όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το "Π.Θ." ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα "άδυτα της ΕΥΠ" και λίγες ώρες μετά κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις "πηγές του στην ΕΥΠ.
Από τότε φυσικά δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην εφημερίδα, αλλά έβαλε σκοπό του να την συκοφαντεί σε κάθε ευκαιρία. ..».

Απαντώντας απ’ την μεριά του ο Κ. Βαξεβάνης δεν αναφέρεται (απαξιεί;) στα όσα του χρεώνει ο Αναστασιάδης και επιμένει στην βασιμότητα του σημερινού δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο συνεταίρος του Θέμου στην εφημερίδα «Π.Θ» Αναστάσιος Πάλλης «έχει κατηγορηθεί από Βρετανό αξιωματικό και πρώην συνέταιρό του, πως με το πρόσχημα της συλλογής όπλων κάνει εισαγωγή όπλων στην Ελλάδα».


Ποιο αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πάνω από 4.000 όπλα, βαρύς οπλισμός και σύγχρονα ηλεκτρονικά οπλικά συστήματα είναι πιθανό να κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εγείροντας βεβαίως το μεγάλο ερώτημα: "Για να εξοπλίσουν ποιον;". Η υπόθεση συνδέεται με καταγγελίες που έκανε άγγλος αξιωματικός, πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος καταζητείται. Οι καταγγελίες έγιναν τον Απρίλιο και έως σήμερα τυγχάνουν συμβατικής αντιμετώπισης από τις αρχές. Ωστόσο η ανάλυση των στοιχείων που αφορούν τον Πάλλη και τη δραστηριότητα του θα έπρεπε να βάλει τις έρευνες σε μια ευρύτερη διάσταση. Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής δηλώνει "τώρα που είμαστε βουλευτές οπλοφορούμε πια με άδεια" (παραδέχεται δηλαδή πως οπλοφορούσαν χωρίς άδεια), το αν έχουν διοχετευτεί πραγματικά τόσα όπλα στην Ελλάδα ικανά να εξοπλίσουν ιδιωτικό στρατό δεν είναι θέμα έρευνας ενός απλού γραφείου της Αστυνομίας;».

Σημειωτέον ότι για την ουσία του κειμένου που δημοσιεύτηκε στο  «Hot Doc» στην ιστοσελίδα του «Π.Θ» όπου υπάρχει η είδηση της μήνυσης και αγωγής εναντίον του Κ.Β, δεν αναφέρεται το παραμικρό.
Εστιάζεται στην επίκληση ότι ο Α. Πάλλης δεν είναι εκδότης του «Π.Θ».  Και πιθανόν τυπικά να μην είναι.

Το γεγονός όμως ότι κατέχει το 40% των μετοχών του «Πρώτου Θέματος» δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και είναι κάτι που τονίζει στην σχετική του ανάρτηση ο Κ. Β.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger