Home » , , » Ριζοσπάστης: χαρακτηριστικά απομάκρυνσης "μη αρεστών" στο κόμμα.

Ριζοσπάστης: χαρακτηριστικά απομάκρυνσης "μη αρεστών" στο κόμμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 | 4:15 μ.μ.

Πηγή: "Το Ποντίκι"

Ανακατατάξεων συνέχεια στον «Ριζοσπάστη» κai to KKE

Σε νέο φάση περνούν οι κινήσεις οικονομικού νοικοκυρέματος του ΚΚΕ με αιχμή τα κομματικά ΜΜΕ, που έχουν επιπτώσεις στο βασικό κομματικό όργανο του κόμματος, τον «Ριζοσπάστη», αλλά και στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτόν, κομματικών μελών και μη.

Έτσι, μετά την πώληση του 902, η οποία ήρθε έπειτα από ένα μακρύ διάστημα διεργασιών και αναζήτησης αγοραστή, και η οποία, σύμφωνα με την ηγεσία, ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να ικανοποιηθούν υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους των κομματικών μέσων, συνεχίζονται οι αλλαγές στον «Ριζοσπάστη».

Νέος διευθυντής του φύλλου ανέλαβε από την αρχή της εβδομάδας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέχρι πρότινος υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής του κόμματος Κύριλλος Παπασταύρου.
Ο 40χρονος Κύριλλος Παπασταύρου, ο οποίος εκπροσωπεί τη νέα φουρνιά κομματικών στελεχών, εκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Γραφείου μόλις την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η τοποθέτηση του στην κεφαλή του κομματικού δημοσιογραφικού οργάνου συνοδεύτηκε από την υποβάθμιση του Στέφανου Λουκά στη θέση του αρχισυντάκτη. Αν και η επίσημη ανακοίνωση μιλά για ανακαταμερισμό της δουλειάς των μελών της Κ.Ε., οι πληροφορίες ήδη από την περίοδο πριν από το συνέδριο μιλούσαν για την πρόθεση της ηγεσίας να απομακρύνει τον Στ. Λουκά από τη διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» εξαιτίας των χειρισμών του αναφορικά με τις μαζικές απολύσεις στο ιστορικό κομματικό φύλλο, που προξένησαν μεγάλη δυσαρέσκεια στο προσωπικό της εφημερίδας, εξωθώντας εργαζόμενους να διεκδικήσουν δεδουλευμένα μηνών καθώς και πλήρη ενημέρωση για το ποιοι θα απολυθούν.

«Νέα κατάσταση»

Ο Κύριλλος Παπασταύρου ουσιαστικά αναλαμβάνει να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση στο έντυπο, η οποία ορίζεται από εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, καθώς οι κομματικές πρωτοβουλίες για οικονομικό συμμάζεμα έχουν οδηγήσει στον δημοσιογραφικό του αποδεκατισμό, ενώ επίκειται περιορισμός της ύλης με περικοπή σελίδων. Ακόμη και η πιο πολυδιαβασμένη στήλη του «Ριζοσπάστη», ο «Ημεροδρόμος» του Νίκου Μπογιόπουλου, με αναγνωσιμότητα δεκαπλάσια κάθε άλλης, αποτελεί πλέον παρελθόν, κάτι που προκαλεί ερωτήματα. Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», από τα πλέον δημοφιλή μέλη προς τα έξω, στο ευρύτερο κοινωνικό ακροατήριο, συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων σ' εκείνους που διαφώνησαν με κομβικές κομματικές επιλογές καθώς και με τη γραμμή που εισηγούνταν τα συνεδριακά κείμενα.

Στη συνέλευση της κομματικής οργάνωσης των δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» τη Δευτέρα, όπου έγιναν και οι σχετικές ανακοινώσεις για την αλλαγή διεύθυνσης, οι συντάκτες ενημερώθηκαν παράλληλα και για επικείμενη γενίκευση του εργασιακού καθεστώτος που ισχύει για τα κομματικά μέλη, δηλαδή τις μισθολογικές περικοπές κάτω από το ύψος των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων του κλάδου. Μάλιστα, κι ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, οι μισθολογικές μειώσεις για τα μη κομματικά μέλη θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Απρίλιο.

Εν ολίγοις, ο νέος διευθυντής αναλαμβάνει να διαχειριστεί τη υποβάθμιση του ιστορικού κομματικού εντύπου και το συνακόλουθο κλίμα δυσαρέσκειας για το οικονομικό συμμάζεμα, που, σύμφωνα και με πρώην εργαζόμενους που έχουν τοποθετηθεί δημόσια, αφενός δεν συνάδει με τα όσα υπερασπίζεται το ΚΚΕ, αφετέρου δείχνει να έχει και χαρακτηριστικά απομάκρυνσης «μη αρεστών» στο κόμμα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:33 μ.μ.

Για πείτε να μάθουμε και εμείς ρε παιδιά:
Γιατί δεν ήταν "αρεστός στο Κόμμα" ο Λεκάτης;

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:30 μ.μ.

εισαι ο πρωτος που πεταγεται σαν εργολαβος παντα σε θεματα που αφορουν το κκε. για πες μας ο μπογιοπουλος ειναι ή δεν ειναι αρεστος στην ηγεσια; οχ μισολογα

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:16 μ.μ.

@26 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:30 μ.μ.
εσυ εισαι ή δεν εισαι αρεστος στον μπογιοπουλο;

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

O Mπογιόπουλος είχε διαφορετική άποψη μεν αλλα ήταν και είναι πολύ αρεστός σε στελέχη και μέλη και πολύ χρήσιμος. Ηταν παρών και στο φεστιβάλ και στις τελευταίες κινητοποιήσεις. Δεν ξέρετε τι λέτε. Απαντήστε σ άυτό που λεει ο ΤRASH λοιπόν. Κι ο Λεκάτης δεν είναι "αρεστός";;; Αυτά που λέει το ΠΟΝΤΙΚΙ δε βγάζουν νόημα, απλά είναι στοιχισμένα στη γνωστή αντιΚΚΕ πολεμική ΠΟΥ ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ βλέπουμε από όλες τις αστικές εφημερίδες και μέσα. Εκτός κι αν εσείς εδώ οι "επαναστάτες" θεωρείτε προοδευτικό ή επαναστατικό ή δεν ξέρω κι εγώ τι σκατά το ΠΟΝΤΙΚΙ που αναπαράγετε λες και είναι αντικειμενική πηγή. Και καλά το να διαφωνείτε με το ΚΚΕ, αλλα με τόση ευκολία να επαναλαμβάνετε όχι γεγονότα(που κανείς δεν μπορεί να ξέρει), αλλά συμπεράσματα του ΔΕλατόλα πάει πολύ. Εκτός αν το ξεπεράσατε κι αυτό στο βωμό της αντιΚΚΕ στοίχισης. Κάνετε ό,τι ακριβώς θέλει η αστική τάξη. Σκεφτείτε το απλά. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ βρίσκεται σε φάση αλλαγών που δεν αποφασίζονται μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά για τη συνολικη βελτίωση της λειτουργικότητας του και σύμφωνα με τις αποφάσεις γι αυτό του συνεδρίου. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ , ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ ΔΕ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΊ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ. Οταν τελειωσουν όλα τότε καντε ό,τι κριτικη θέλετε και προσποιηθείτε ότι σας νοιάζει τι συμβαίνει σε μια κομμουνιστική εφημερίδα που δεν την ακουμπάτε καν.
Κ.Π.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:12 μ.μ.

εσυ 6.30 γιατι πεταγεσαι?θα σταματησεις ν αγοραζεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ μηπως?σιγα μη καψεις τα χερια σου.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:42 μ.μ.

του Διονύση Τσακνή

Ο Ριζοσπάστης, ο Ρίζος των μετεφηβικών χρόνων, ο καθημερινός σύντροφος. Αυτός με τις ελλεί­ψεις, τα λάθη ενίοτε, τα πρωτοσέλιδα που έμοιαζαν πολλές φορές να μην προσδιορίζουν ακριβώς το χρόνο, αλλά πάντα η εφημερίδα του κόμματος, η φωνή του, η φωνή μας.

Όσοι κρατήσαμε αυτήν την εφημερίδα παραμάσχαλα σε εποχές δυσκολότερες ίσως απ' τη σημερινή και πόρτα- πόρτα τη μοιράζαμε για να φτάσει ο λόγος μας παντού, ξέρουμε καλύτερα πως, πέρα απ' το δίφραγκο ή το τάλιρο, πέρα δηλαδή απ' την οικονομική της επιβίωση, εκείνο που μετρούσε ήταν το δέσιμο της εφημερίδας με τα ίδια τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας. Να γίνει πρώτ' απ' όλα δική μας υπόθεση, για να γίνει εντέλει η εφημερίδα του κάθε εργαζόμενου.

Σπουδαίοι σύντροφοι πέρασαν απ' τις σελίδες του αρθρογραφώντας και εκατοντάδες συντάκτες, ρε­πόρτερ, ακάματοι γραφιάδες, φρόντιζαν να καλυφθεί και η παραμικρή είδηση που αφορούσε στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, τους αγώνες της εργαζόμενης ή σπουδάζουσας νεολαίας, τον πολιτι­σμό.

Πέρασε από σαράντα κύματα ο «Ρίζος». Και «φτώχυνε» και άντριεψε ξανά και επιθέσεις δέχτηκε και λαβωματιές κάθε είδους υπέστη. Και η διάσπαση του '91 άφησε τα σημάδια της, αλλά κατάφε­ρε με θυσίες, ακόμα και με απλήρωτη εθελοντική δουλειά των συντρόφων, να ορθοποδήσει.

Τον τελευταίο χρόνο, πρόσθεσε μια σκούρα σελίδα στην ιστορία του και ο τίτλος πάνω-πάνω έγρα­φε «απολύσεις». Κουβέντες πολλές έγιναν και συνεχίζονται ακόμα, για το πώς το κόμμα της εργατι­κής τάξης απολύει. Η κρίση, το στρίμωγμα, η ανέχεια, είναι η εξήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, όργανο της οποίας (καλό να μην το ξεχνάμε αυτό) είναι η εφημερίδα.

Ειλικρινά, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, για το πώς θα μπορούσε να κρατήσει το δημοσιογραφι­κό δυναμικό της, με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία. Ένας κοινός κουμπαράς, ένα μοίρασμα των πενιχρών αμοιβών, μια απεύθυνση στον κομματικό πατριωτισμό των μελών... Ποιος ξέρει, ίσως!

Προτιμήθηκαν οι απολύσεις. Σκληρό, πολύ σκληρό για όλους και κυρίως για κείνους, που πέρα απ' το τρέξιμο, το στυλό ή τα πλήκτρα, δεν έχουν με τι άλλο να πολεμήσουν την ανεργία.

Τώρα κόβει σελίδες. Κοστίζει το χαρτί, δεν το παίρνεις τζάμπα είν' αλήθεια!

Αλλά αν κόβεις μια στήλη, πρέπει να είν' αυτή που διαβάζεται πιο πολύ. Ας με συγχωρήσουν και τα διευθυντικά στελέχη και οι λοιποί συνεργάτες, αλλά γνωρίζω πολλούς πέρα απ' την ταπεινότητά μου, που διαβάζαμε το Ριζοσπάστη απ' το τέλος, όπου και η στήλη «Ημεροδρόμος» του σ. Νίκου Μπογιόπουλου.

Κόβουμε το Νίκο ή τον απολύουμε κιόλας; Κι αν όχι, τι; Να γράφει τα εφημερεύοντα;

Ή μήπως κάποιοι δεν συγχωρούν την έκφραση διαφορετικής γνώμης, όπως την εξέφρασε ο καλός σύντροφος και διανοητής, στον προσυνεδριακό διάλογο;

Αυτό συζητιέται σύντροφοι και μάλιστα ευρέως.

Γι αυτό: Όχι και το Νίκο!!!

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:11 μ.μ.

9:12
εσυ τι εισαι ιπποκομος του trash; ναι ρε διαβαζω και μπογιοπουλο και οτι αλλο γουσταρω απο αλλα εντυπα

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:48 μ.μ.

Κάποιες παρατηρήσεις:

- Ο Μπογιόπουλος όντως είναι ο "σταρ" (με την καλή έννοια) του Ριζοσπάστη και κάτι μου λέει ότι ακόμη κι αν απολυθεί ή αποχωρήσει από το Ρίζο δε θα χαθεί.

- Από το Ρίζο τον τελευταίο καιρό απολύθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι και έμειναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες όλοι (και ο Μπογιόπουλος). Τέτοια "ευαισθησία" δεν ξαναείδα από μη αναγνώστες του Ρίζου... Κι αυτό με ξενίζει κάπως.

- Αν ήμουν διευθυντής του Ρίζου (που δεν είμαι και μάλλον δεν πρόκειται να γίνω, λόγω ανεπάρκειας), θα κρατούσα τον Μπογιόπουλο στα "ελεύθερα" άρθρα και όχι σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ (δικαστικό, εργατικό, πολιτικό κτλ.). Τώρα, αν θα ήταν με τη μορφή της στήλης που ξέραμε ή όχι, θα ήταν άλλου παπά βαγγέλιο...

ΥΓ: Είμαι άνεργος. Δεν αγοράζω Ρίζο, ούτε άλλη εφημερίδα, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ό,τι διαβάζω, το διαβάζω στο internet.

ΥΓ2: Έχω δει ανθρώπους στο δρόμο (μάλλον ΚΚΕδες ή φίλους) να διαβάζουν επισταμένα τη στήλη του Μπογιόπουλου.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:18 π.μ.

Δεν είμαι ΚΚΕ (ούτε και του έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα κόμμα δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει τη μορφή, τις στήλες και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας του. Δε θα τρελαθούμε. Κομματική εφημερίδα είναι. Ποιος θα κανονίσει; Εμείς οι άλλοι;

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:11 μ.μ.

το κομμα δεν ειναι η αορατη αρχη της φιλικης εταιριας. ειναι προσωπα συγκεκριμενα. αν οι ανεγκεφαλοι του πολιτικου γραφειου αποφασσισουν να κοψουν τον καλυτερο δημοσιογραφο κατα γενικη ομολογια κατι δεν παει καλα. και δεν θα πηγαινει καλα μονο το π.γ αλλα και η βαση που θα κοιταει αυτες τις κινησεις σαν χανος

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:11 μ.μ.

Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.
Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

Αυτά ο Νίκος τάγραψε μόλις τον απρίλη του 2013
και τον πήραν οι απολογητές του Παπα-τσούμπα στην πλάτη τους, τον έκαναν σημαία τους. Μήπως ο Μπογιόπουλος έχει να πει τώρα κάτι.; Μήπως μετάνιωσε γι αυτά τα γελοία που έγραφε; Τι έχει να πει σ'αυτούς που τον αγαπούν και τον υπερασπίζονται τώρα;
Θα τους απευθυνθεί με τα ίδια λόγια;
Κακά τα ψέμματα, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα τους δημοσιογράφους και τα στελέχη του να τα τοποθετεί κατά πως νομίζει. Αυτό της είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Τα περί δημοσιογραφικών αστέρων και αλλού δεν ταιριάζουν στους κομμουνιστές. Η κριτική πρέπει να γίνει όχι γιατί κόπηκε η στήλη αλλά γιατί η μαφία της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε και σ'αυτούς που λοξοκοιτούν.Γι'αυτό όσοι και όσες Σπορείς έχουν ψευδαισθήσεις περί εσωτερικών ανατροπών είναι μακρυά νυχτωμένοι. Τα περί "σωσίματος του κόμματός μας" είναι πομφόλυγες μέχρι να αποφασίσει η ηγεσία τους να τους καρατομήσει. Να δούμε τότε τη γραμμή τους και που θα καταλήξουν. Τους προδότες η Παπαρήγα και ο Γόντικας όπως γνωρίζετε κύριοι τους εκτελούν τελευταίους. Μην δίνετε άλλα διεπιστευτήρια πάνω στη πλάτη των πραγματικών κομμουνιστών. Από κοκκινοσκουφίτσες οικόσιτες και ακίνδυνες έχει γεμίσει ο τόπος. Νισάφι πια, κάντε μια κριτική της προκοπής.

Αναρωτιέται κανείς ,πόσο κακό έκανε με το κείμενο αυτό στους κομμουνιστές που παρέμειναν στις επάλξεις διεκδίκησης του κόμματός τους στο 19 συνέδριο από τους σφετεριστές και φραξιονιστές της ομάδας των Γόντικα και Παπαρήγα.
Στην πολιτική Νίκο όταν δεν επιλέγεις σωστά την στιγμή της σύγκρουσης απλά χάνεις, γιατί ο αντίπαλος είναι και ραδιούργος και έμπειρος στην ίντριγκα και στη συκοφαντία
Δεν πειράζει, σε συγχωρούμε, έτσι κι αλλιώς πολλοί θα έχουν την τύχη του μπογιόπουλου και το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ξαναγενηθεί από τις στάχτες του, αν όχι αυτό, σίγουρα το νέο. Η μοιρολατρία δεν ταιριάζει στους πραγματικούς κομμουνιστές.
Υ.Γ. Μερικοί λένε ότι ιστορικά δεν υπήρχε ή δεν μπόρεσε να στεριώσει ένα δεύτερο Κ.Κ στην ελλάδα και για αυτό συμπεραίνουν ότι δεν πρόκειται να πετύχει ούτε αυτή τη φορά. Κάνουν μεγάλο λάθος, μην υπολογίζοντας, ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν είχε επικρατήσει στην ηγεσία του ΚΚΕ τόσο αντικομμουνιστική, τόσο αριστερίστικη, και διαβρωμένη από την αστική τάξη, ώστε να δρα καταστροφικά, για το όποιο κίνημα ακόμα επηριάζει.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:21 π.μ.

Δεν είστε τόσο ανεγκέφαλοι όσο θέλετε να δείχνετε.
Ο Μπογιόπουλος συνεχίζει κανονικά στον Ριζο. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που σταματάει μια στήλη.
Θέμα εκ του μη όντος από τους Συριζαίους. Πολιτική σπέκουλα με λίγα λόγια, από αυτούς που "αγαπάνε τον Νίκο τους" (αξεπέραστος ανώνυμε 7:11, με τόσα γλυκόλογα πρέπει να έχεις μεγάλη επιτυχία στο φλερτ).
Φαίνεται ότι, όντως "όσο σε φτύνουν τόσο κολάς".
Αλλά, ρε συριζοανταρσαίοι, υπάρχει κι ένα όριο...

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:08 μ.μ.

"Προς κ. Τράγκα". Στο «Ρ» στη στήλη «Ημεροδρόμος», δημοσιεύτηκε στις 24/9/2013 άρθρο με τίτλο «Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής». Στο άρθρο γινόταν υπενθύμιση του εσωτερικού εγγράφου της Αστυνομίας όπου από το 1999 καταγράφονται οι γνωστές στην Αστυνομία (και στο κράτος) σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, αλλά και με βουλευτές.
Χτες, ο Γιώργος Τράγκας, στην εκπομπή του στο «Real Fm», στην προσπάθειά του να βρει ένα «ατράνταχτο επιχείρημα» ώστε να οικοδομήσει τους συλλογισμούς του περί «συστημικού ΚΚΕ», ισχυρίστηκε ότι «η στήλη του κ. Μπογιόπουλου κόπηκε από τον "Ριζοσπάστη" αμέσως μετά τη δημοσίευση του εγγράφου»...

Ενημερώνω τον κ. Τράγκα ότι το συγκεκριμένο έγγραφο στη συγκεκριμένη στήλη («Ημεροδρόμος»), δεν ήταν η πρώτη φορά που δημοσιεύτηκε στον «Ημεροδρόμο». Είχε δημοσιευτεί και στις 28/5/2013 και στις 29/5/2013. Δηλαδή, πολλούς μήνες πριν και μάλιστα δύο μέρες συνεχόμενα. Επομένως, η στήλη «Ημεροδρόμος» δεν «κόπηκε από τον "Ριζοσπάστη" αμέσως μετά τη δημοσίευση του εγγράφου», όπως παραπλάνησε τους ακροατές του ο κ. Τράγκας.

Επιπλέον, αν ο κ. Τράγκας ψάχνει λόγους για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, λάθος επιλογή έκανε να τους «ανακαλύψει» στο πρόσωπό μου. Δεν προσφέρομαι. Τον προτρέπω να συνεχίσει να τους ψάχνει με τον πεπατημένο από τον ίδιο τρόπο: Στις συνεντεύξεις του με χρυσαυγίτες. Οπως, για παράδειγμα, εκείνες οι συνεντεύξεις προ ολίγων μηνών στην εκπομπή - «πλυντήριο» της Χρυσής Αυγής, στο «Σκάι», όπου φιλοξενούσε τους χρυσαυγίτες δυο δυο και τέσσερις τέσσερις!

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ριζοσπάστης

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:52 μ.μ.

Κουφαλες περιμενα στη γωνία να τελειωσει η χολη σας.Απο σημερα βουλωστε το,κρυφτειτε στα λαγουμια σας κ ξανασκεφτειτε εαν θα ξαναβγαλετε χολη για το ΚΚΕ.Στα λαγουμια σας ποντικοι μετα την απαντηση Μπογιοπουλου.
Αντε Γεια

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:56 π.μ.

σιγα ρε μπολσεβικε του γλυκου νερου. δε μας λες και την πολιτικη σου αποψη για τις αποψεις του μπογιοπουλου στον προσυνεδριακο διαλογο;
τωρα που σταματησε η στηλη του θα τον βαλετε να γραφει για τα εφημερευοντα φαρμακεια;

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:27 μ.μ.

Ανεγκέφαλος και μπολσεβίκος δεν γίνεται. Το ένα αναιρεί το άλλο. Διαβάστε καλά τι λέει ο Μπογιόπουλος κύριοι που μη μπορώντας να δικαιολογήσετε γιατί κόπηκε η στήλη του πιάνεστε σαν τον πνιγμένο από τα μαλιά του.
1. Ο Μπογιόπουλος επιβεβαιώνει ότι η στήλη του κόπηκε. Δεν λέει γιατί κόπηκε ούτε αν του αρέσει που κόπηκε. Απλά κόπηκε. Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι κάτι άλλο συνέβηκε (αλλαγή πόστου, αναβάθμιση κλπ)
2. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν κόπηκε για τους λόγους που αναφέρει ο Τράγκας και το αποδεικνύει.
3. Αφαιρεί από τον Τράγκα κάθε δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί- τον ίδιο και το κόψιμο της σελίδας του- για να λύσει τους λογαριασμούς του με το ΚΚΕ (να το λέει συστημικό ή οτιδήποτε άλλο).
4. Επισημαίνοντας μάλιστα τις στενές σχέσεις του Τράγκα με την Χρυσή Αυγή, εμμέσως πλην σαφώς του λέει πως αυτός (ο Τράγκας δηλαδή) μόνο με όρους φασισμού μπορεί να τοποθετηθεί απέναντι στο ΚΚΕ.
5. Σημειώνει πεντακάθαρα ότι με τους όρους που ο Τράγκας τοποθετείται απέναντι στο ΚΚΕ, ο ίδιος (ο Μπογιόπουλος δηλαδή) δεν προσφέρεται.
6. Δεν λέει τίποτα για τις δικές του διαφορές με το ΚΚΕ και πως τις αντιμετωπίζει. Και δεν χρειάζεται να πει γιατί το άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο παράμενει εν ισχύ.

Συνεπώς οι ποντικοί του συστήματος καλό θα είναι να μπουν στα λαγούμια τους. Με τους; ποντικούς του κόμματος τι γίνεται; Αυτό είναι δικός μας λογαριασμός. Λογαριασμός δηλαδή των κομμουνιστών που δεν θέλουν να γίνει το ΚΚΕ φωλιά ποντικών. Αν και πολλοί μαζεύτηκαν....

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:25 π.μ.

Ανωνυμε ποντικομουρη το γνωρίζουμε οτι κοπηκε η στηλη,δεν χρειαζοτανε να μας το πεις εσυ.Αυτο ομως που δεν καταλαβαινεις εσυ κ το υπολοιπο ποντικοσοο ειναι οτι δεν ειναι μονο αυτη η στηλη ενα,κ δευτερον ο Μπογιοπουλος υπερασπιστηκε το ΚΚΕ σε ολους τους κολακες.Ακους ανωνυμε ποντικοβλακα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger