Home » , , » Επιλεκτικό σπορ η υπευθυνότητα. Μετά την απόλυση Μπογιόπουλου ακολούθησε και ο διασυρμός του μέσω Βήματος

Επιλεκτικό σπορ η υπευθυνότητα. Μετά την απόλυση Μπογιόπουλου ακολούθησε και ο διασυρμός του μέσω Βήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 | 7:17 μ.μ.


Πηγή: Θανάσης Σκαμνάκης - "Πριν"

Το μέλος της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ έχει δικαίωμα να διατυπώνει τη γνώμη του δημόσια κατά τον προσυνεδριακό διάλογο, αλλά αν αρθρογραφεί στον Ριζοσπάστη πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα, όπως λέει και το καινούργιο καταστατικό.
Κι έτσι ο Νίκος Μπογιόπουλος, που έγραψε την άποψη του, απολύεται από το Ριζοσπάστη γιατί κατ' ουσίαν τη διατύπωσε χωρίς την απαιτούμενη από την ΚΕ υπευθυνότητα. Οπότε και ο προσυνεδριακός διάλογος πάει κατά διαόλου και η δημοκρατία, πολύ περισσότερο, καθώς το όριο της υπευθυνότητας, όπως είναι φανερό, το καθορίζει η κυρίαρχη ομάδα στο Πολιτικό Γραφείο και την ΚΕ.

Αυτά τα καθόλου κολακευτικά για το κομμουνιστικό μας κίνημα πράγματα τα μάθαμε την προηγούμενη Κυριακή, όταν το Βήμα δημοσίευσε την επιστολή του Νίκου Μπογιόπουλου προς την ΚΕ στις 29 Σεπτεμβρίου και τη σχετική απόφαση της ΚΕ περί της απόλυσης του.
Εκεί οι λόγοι απόλυσης που προβάλλονται ευκρινώς είναι η έκφραση της πολιτικής του γνώμης στον προσυνεδριακό διάλογο και η άρνηση του να υπογράψει ατομική σύμβαση.
Ο παχυλός μισθός των 800 ευρώ δεν είναι λόγος, διότι ήδη ο εργαζόμενος είχε με την επιστολή του ενημερώσει την ΚΕ πως διατίθεται να δουλέψει αμισθί.

Γιατί όμως δημοσιεύτηκαν στο Βήμα τα εν λόγω έγγραφα και ποιος τα διοχέτευσε; Για όσους έχουν θητεύσει στο Κόμμα, η αστυνομική πλευρά της ιστορίας έχει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις.
Θα χρεώσουν άραγε στον ίδιο τον Μπογιόπουλο τη σχετική διαρροή, ώστε να επισυνάψουν ένα ακόμα «συντριπτικό» στοιχείο εις βάρος του κατά τη συζήτηση του θέματος στις ΚΟΒ;
Στις συζητήσεις αυτές δεν περνάει χωρίς αντιρρήσεις, και συχνά ισχυρές, η «γραμμή» της ΚΕ, παρά την επιστράτευση επιχειρημάτων όπως ότι έπαιρνε μισθό 4.500 ευρώ, ότι πήρε την αποζημίωση του -και αυτό είναι κατακριτέο για ένα μέλος του Κόμματος-, ότι ο απλήρωτος επί 12 μήνες δουλεύει και στον αστικό τύπο (πράγμα το οποίο συνέβη αφού του έκοψαν τη στήλη από το Ριζοσπάστη) κ.λπ. Αντικειμενικά λοιπόν το να φορτωθεί (φανερά ή σε κουβέντες) ο Μπογιόπουλος τη διαρροή των κειμένων βοηθάει στην έξαρση του κομματικού πατριωτισμού και στην προσθήκη ενός ακόμα «ατράνταχτου» επιχειρήματος εναντίον του.

Ξέρουμε άλλωστε πώς διεξάγονται παρόμοιες ενημερώσεις για παρόμοια κομματικά τέρατα, τα οποία πρέπει να καταδικαστούν, και άρα κάθε «εύρημα» εναντίον τους δικαιολογείται λόγω του ιερού κομματικού σκοπού.

Καθότι, αν θέλουμε να σοβαρευτούμε, ένα κείμενο της ΚΕ μόνον όποιος το έχει μπορεί να το διοχετεύσει στο Βήμα - όπως μόνον όποιος ήξερε από πριν ότι το 19ο Συνέδριο θα τελειώσει Σάββατο βράδυ και όχι Κυριακή μπορούσε να το δώσει στο Βήμα, το οποίο είχε κάνει τότε τη σχετική δημοσίευση. Ειρήσθω εν παρόδω, από τον καιρό που ήμασταν εμείς στην ΚΕ κρατάει αυτή η παράδοση, όταν ουκ λίγες φορές πρώτα διαβάζαμε στο "Βήμα" τα σχέδια του Χ. Φλωράκη ή εσωκομματικά συμβάντα και μετά τα μαθαίναμε στην Κ.Ε.

Διαβάστε επίσης

Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Νοεμβρίου 2013 στις 10:15 μ.μ.

"Ειρήσθω εν παρόδω, από τον καιρό που ήμασταν εμείς στην ΚΕ κρατάει αυτή η παράδοση, "
Oμολογεί την διοχέτευση κομματικών ντοκουμέντων στον αστικό τύπο αυτός ο κύριος, ή είναι η ιδέα μας;

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2013 στις 12:51 π.μ.

Αντί το ΚΚΕ να κοιτάξει την ανυπέρβλητη κατάντια στην οποία βρίσκεται ως κόμμα, κατηγορεί τον Μπογιόπουλο, επειδή ο Μπογιόπουλος έχει το θάρρος της γνώμης του και είναι ειλικρινής, τίμιος και σωστός κομμουνιστής.
Με την νοοτροπία τύπου Νίκου Ζαχαριάδη που επικρατεί στο ΚΚΕ, δεν πρόκειται να πάει μπροστά το λαϊκό κίνημα.
ΝΤΡΟΠΗ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger