Home » , , » Ενα κείμενο της ΚΟΜΕΠ, που υπογράφεται από το Π.Γ. του ΚΚΕ σχολιάζεται από τον αστικό τύπο

Ενα κείμενο της ΚΟΜΕΠ, που υπογράφεται από το Π.Γ. του ΚΚΕ σχολιάζεται από τον αστικό τύπο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 | 8:17 μ.μ.

Αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες κάνουν αναφορά σε ένα κείμενο του Π.Γ. του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στο θεωρητικό περιοδικό «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» και το οποίο προβαίνει σε μια σειρά πολιτικών και ιδεολογικών εκτιμήσεων για την περίοδο που ήταν γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ ο Γρηγόρης Φαράκος και ο Χ. Φλωράκης.

Αργότερα –ή αν δεν προλάβουμε αύριο- θα δημοσιεύσουμε ολόκληρο το κείμενο της ΚΟΜΕΠ που έδωσε τα περιθώρια στα αστικά έντυπα να κάνουν λόγο για «αποκαθήλωση» του Χ. Φλωράκη, και να υπάρξουν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι θα υπάρξουν «εκκαθαρίσεις» στο στελεχικό δυναμικό του ΚΚΕ.
Στην εκτίμηση αυτή προχωρούν παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το κείμενο της ΚΟΜΕΠ το οποίο εντοπίζει ότι στις γραμμές του ΚΚΕ υπάρχουν:  «βαρίδια που παρέμειναν στο κόμμα μετά από το 1968 και το 1974. Βαρίδια που παραμένουν κι αναπαράγονται στη συνείδηση, στη μνήμη, στις επιλογές ακόμα και φίλων, οπαδών του κόμματος, κομμουνιστών για πολλά χρόνια, με απόψεις για ΚΚΕ "κόμμα κυβερνητικό" στις συνθήκες του καπιταλισμού, για
"συνεργασία γύρω από ένα μίνιμουμ πρόγραμμα" για διαχωρισμό μεταξύ συνεργασιών τακτικής και συνεργασιών στρατηγικής, για την "ενότητα της Αριστεράς" δηλαδή συνεργασία με τους οπορτουνιστές ή και σοσιαλδημοκράτες».

Δεν θα αναπαράγουμε τα αστικά δημοσιεύματα και σε επόμενη ανάρτησή μας θα παραθέσουμε ολόκληρο το ενδιαφέρον -κατά την άποψη μας- σημείωμα του Π.Γ του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στην ΚΟΜΕΠ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 8:27 μ.μ.

Γιατί δεν αρχίζουν την εκκαθάριση από το 1931;
Φυσικά ήδη έχει διαγραφεί το ΕΑΜ αλλά κείνο το Μέτωπο,προ Μεταξά θα τη γλιτώσει;
man

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 9:28 μ.μ.

Μήπως είναι ανήθικο να σπάτε την αποκλειστικότητα δημοσίευσης κειμένου;
Άλλωστε η ΚΟΜΕΠ δίνει ελεύθερα τα παλαιότερα κείμενά της μετά την εκτύπωση νέου τεύχους.
Για κοιτάχτε το ωρέ παλληκάρια.
Αποσπάσματα και περιλήψεις έχουν βάλει όλοι, το πλήρες κείμενο εσείς;

Του Μαΐλλη θα το βάλετε;

Σήφης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger