Home » , » Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;

Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 | 8:17 μ.μ.

Πηγή: left.gr

Πώς μπορεί να αισθάνεται κανείς σήμερα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανέστειλε για τους επόμενους μήνες την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών; Τι μπορεί να σκεφτούμε μετά το νέο άγριο ξύλο που έριξαν τα ηρωικά ΜΑΤ στις αιμοβόρες καθαρίστριες;

Σίγουρα ξεχειλίζει η οργή και περισσεύει η αγανάκτηση. Κατά κύριο λόγο όμως, σήμερα πνιγόμαστε από ένα αίσθημα ντροπής.

Ντροπή για την κυβέρνηση που πέταξε στο δρόμο 397 φτωχές γυναίκες που με τη σκληρή δουλειά τους προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο.

Ντροπή για όλους αυτούς τους μανδαρίνους της εξουσίας που θυσιάζουν 397 οικογένειες όχι για να επιτευχθεί κάποιος υψηλός δημοσιονομικός στόχος (οι οικονομίες που γίνονται από τις απολύσεις είναι ελάχιστες), αλλά γιατί οι καθαρίστριες θεωρήθηκαν ο εύκολος στόχος (φευ!) για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Ντροπή για τους δικαστές που έκριναν ότι είναι απολύτως νόμιμο και συνταγματικό να εξοντωθούν κοινωνικά αυτές οι γυναίκες του μεροκάματου.

Ντροπή για τα ΜΑΤ που δέρνουν συστηματικά τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, οι περισσότερες των οποίων έχουν τα διπλά χρόνια από τους τσαμπουκάδες κρανοφόρους.

Μα πάνω απ’ όλα αισθανόμαστε ντροπή που ζούμε σε μια χώρα που απαξιώνει τους ανθρώπους του μόχθου και καταξιώνει τα λαμόγια και τα νούμερα.

Ντροπή για εμάς τους ίδιους που δεν έχουμε κάνει ακόμα αρκετά για να ρίξουμε αυτό το καθεστώς που επιδιώκει να θριαμβεύσει πάνω στα ερείπια των ζωών μας.

Πόση ντροπή πια; Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2014 στις 11:35 μ.μ.

Ντροπή;;; Μα γιατί;; Μήπως είσαι προβληματικός;; Εγώ φίλε μου αντίθετα είμαι πολύ περήφανος και αισιόδοξος!! Ναι...και δεν είμαι ο μόνος!! Εμεις που λες ψηφίσαμε Ψηνάκη και Μπέο και Μώραλη και έτσι τώρα που θα γίνουν οι επενδύσεις από τους κ.κ. Λάτση και Μαρινάκη και τους άλλους ευεργέτες της πατρίδος μας εμείς θα βρούμε δουλειά και δεν θα παρακαλάμε σαν αυτούς τους γκρινιάρηδες της χαλυβουργικής που μου θέλανε και απεργίες!! Εμείς οι ξύπνιοι αμα λάχει δεν κολώνουμε να ψηφίσουμε και χρυσαυγή για να πέσει ξύλο στη βουλή μήπως δούμε προκοπή! Εμείς φίλε μου προβληματικέ, δεν καθόμαστε σαν τους αριστερούς να βγάλουμε ο ένας το μάτι του αλλουνού. Εμεις είμαστε ενωμένοι και γελάμε πολύ που τσακώνονται τα κοθώνια λες και φτάσανε πριν την επανάσταση, λες και πήρανε την εξουσία και πρέπει να τη μοιράσουνε. Μάλιστα, όπως τότε στην εξορία, που δε μιλούσε ο ένας στον άλλο, πριν 70-80 χρόνια... Ασε ρε φίλε, έχουμε και μουντιάλ και ασχολείσαι με βλακείες!!!

13 Ιουνίου 2014 στις 10:52 π.μ.

ΠΟΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ???

Καμία εξέγερση των δικαστών δεν υπάρχει και ας μη «μασήσουμε» αβασάνιστα αυτό το καλοστημένο παραμύθι, όσο και αν η ανακοίνωση των δικαστών περιέχει αλήθειες αδιαμφισβήτητες που οφείλουν να αφυπνίσουν την πολιτική αντιπολίτευση άμεσα και δραστικά…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7720.html

Οι δικαστές – δυστυχώς γι αυτούς αλλά και για την πατρίδα μας – απέδειξαν πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δε λειτουργούν ως κυματοθραύστης στις απόπειρες συνταγματικής, πολιτικής και θεσμικής εκτροπής, αλλά ως πολύτιμο κατοχικό εργαλείο που στηρίζει και νομιμοποιεί θεμελιώδεις κατοχικές αποφάσεις.

Πρώτα φρόντισαν με την κατάπτυστη απόφασή τους - στο όνομα υποτίθεται του δημοσίου συμφέροντος - να αναβαθμίσουν το κατοχικό δίκαιο σε εθνικό, προσδίδοντας συνταγματική εγκυρότητα στο μνημονιακό καθεστώς πλήρους απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας, και τώρα ξεκατινιάζονται στα ερείπια μιας αυτοκαταργούμενης επικράτειας, πότε αλληλοακυρώνοντας εαυτούς και αποφάσεις τους, και πότε κατηγορώντας το κυβερνητικό τσίρκο που καταστρέφει και εκποιεί τη χώρα.

Δικαστές αποφάσισαν πως είναι νόμιμο και συνταγματικό να τσακιστεί στον Καιάδα της απόλυτης δυστυχίας μια κοινωνία ολόκληρη, αλλά επίσης δικαστές απεφάνθησαν πως... οι περικοπές των δικών τους αμοιβών είναι αντισυνταγματικές…

Δικαστές αποφάσισαν πως είναι νόμιμο και συνταγματικό το προδοτικό PSI, αλλά δικαστές ήταν αυτοί που δε διέταξαν την άμεση σύλληψη των...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7720.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger