Home » , » Πυροβόλησαν κατά μαθητών. Τρεις μέρες μετά, η Αριστερά δεν ξέρει τίποτα!…

Πυροβόλησαν κατά μαθητών. Τρεις μέρες μετά, η Αριστερά δεν ξέρει τίποτα!…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:12 μ.μ.

Πηγή: vathikokkino.gr

Πέρασαν ήδη τρεις μέρες, από την επίθεση των αστυνομικών κατά των μαθητών των λυκείων της Καισαριανής, που πραγματοποιούσαν κατάληψη, τους οποίους πήγαν με χειροπέδες στο Τμήμα, ενώ ένας επίδοξος νέος Κορκονέας δεν δίστασε να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει επανειλημμένα εναντίον τους.

Το γράψανε μια σειρά ιστοσελίδες, όπως και το «Βαθύ Κόκκινο». Γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.

Και η Αριστερά;

Ούτε μια ανακοίνωση! Ούτε μια διαμαρτυρία από κάποιο κόμμα, κάποια οργάνωση!

Μια ανακοίνωση, βρε αδερφέ! Γιατί για κινητοποίηση λίγο χλωμό το κόβουμε. Άλλωστε, δεν σκοτώθηκε κάποιος. Όταν σκοτωθεί, εντάξει τότε!…

Και θα τσακώνονται μετά, για το ποιος ξεκίνησε τον αγώνα και με πόση συνέπεια τον διεξήγαγε και πόσο πίσω είναι οι άλλοι αριστεροί, που δεν έχουν τα σωστά αντανακλαστικά…

Μόνο θλίψη…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:52 μ.μ.

Αντιγράφω, από την ιστοσελίδα της μαθητικής κίνησης "Ανυπότακτος μαθητής":


ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Σεπ 23, 2014 • 18:26 0 σχόλια

Η ωμή παρέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη του 1ου,2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής, οι πυροβολισμοί απέναντι σε μαθητές(όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους) και η προσαγωγή τους αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά το φασιστικό και άκρως επικίνδυνο πρόσωπο της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον, όπως άλλωστε επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας για επιτήρηση των σχολείων από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε στόχο την προστασία των μαθητών αλλά την τρομοκρατία και την καταστολή κάθε κινητοποίησης ενάντια στο »νέο Λύκειο» και την τράπεζα θεμάτων. Θέλουν να προλάβουν το ξέσπασμά μας και την οργή μας απέναντι στην πραγματικότητα της αμάθειας, της φτώχειας και της ανεργίας που θέλουν να μας επιβάλουν! Δεν τους περνάει όμως!! Ήδη οι καταλήψεις ξεπηδάνε από σχολείο σε σχολείο, από γειτονιά σε γειτονιά! Τέτοιες κρατικές-παρακρατικές επιθέσεις όχι μόνο δε μας φοβίζουν αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά, μας οπλίζουν με περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα για τη συνέχεια του αγώνα! Μας τρέμουν και το δείχνουν! Η μαζικότητα του αγώνα μας και η συμμαχία μας με όλη την εκπαίδευση και όσους θίγονται από την βαρβαρότητα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τους δώσει πολλούς λόγους παραπάνω να φοβούνται! Αυτή τη φορά θα οργανωθούμε καλύτερα..! Δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή! Καλούμε τους μαθητές σε:

1)Διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων σε κάθε σχολείο για την άμεση καταδίκη της αστυνομικής επίθεσης και την αλληλεγγύη μας στους μαθητές της Καισαριανής.

2) Διεύρυνση των καταλήψεων κόντρα στην τρομοκρατία κυβέρνησης-αστυνομίας για την ανατροπή του νέου λυκείου και της τράπεζας θεμάτων

3) Συντονισμό των σχολείων κάθε περιοχής για να φτιαχτεί ασπίδα προστασίας από κάθε κρατική ή παρακρατική επίθεση στον δίκαιο αγώνα μας

4)Κάλεσμα στους συλλόγους γονέων, στις τοπικές ΕΛΜΕ των καθηγητών να συστρατευθούν και να προστατέψουν τον αγώνα μας και τους ίδιους τους μαθητές τους.

5) Τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη(σε περίπτωση που δεν έχει οργανωθεί άλλη διαδήλωση νωρίτερα), αφού έχουν διεξάγει γενικές συνελεύσεις όλοι οι παραπάνω, καλούμε σε συγκέντρωση στις 12:00 έξω από τα σχολεία της επίθεσης και πορεία προς το Α.Τ. Καισαριανής.

6) Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι της παράνομης και επικίνδυνης επίθεσης και να παραιτηθεί ο διοικητής του Α.Τ.

Καμία αστυνομική παρουσία στα σχολεία

Σχολείο άσυλο για τους αγωνιζόμενους μαθητές και καθηγητές.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

http://anypotaxtos-mathitis.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6985824778


http://anypotaxtos-mathitis.gr/anakoinwseis/2454/

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:15 π.μ.

κάλιο αργά παρά ποτέ.
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.anipotaxtikaisariani.gr/

Δεν άργησαν να φτάσουν και στην Καισαριανή οι πρακτικές της ωμής καταστολής και της αστυνομικής βίας. Μετά την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στην αντιφασιστική πορεία στο Βύρωνα και την ωμή καταστολή της διαδήλωσης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, σειρά είχαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καισαριανής.


Αστυνομικές δυνάμεις με την απειλή όπλων προχώρησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην προσαγωγή από το ΕΠΑΛ 4 νέων οι οποίοι κρατήθηκαν μεχρι το πρωί.


Δεν μας εκπλήσει η αναβάθμιση της καταστολής μια και είναι γνωστό το κυβερνητικό μίσος για τις αγωνιστικες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των καταλήψεων της νεολαίας.


Η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης της νεολαίας και κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται, αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής της κυβερνησης, της Ευρωπαικής 'Ενωσης,του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Μετά την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, το κεφάλαιο αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία, στην κινητοποίηση, στον αγώνα.


Η καταστολή είναι η πολιτική με άλλα μέσα (αντεργατικό νομικό πλαίσιο, εκφοβισμός, κρατική βία, διώξεις, εγκλεισμός, αυταρχική θωράκιση του συστήματος, πανοπτικόν, ανεργία, φασισμός ) για την καθυπόταξη και εκμεταλλευση σε ανώτερο βαθμό συνολικά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων.


Τα προβλήματα των σχολείων και των μαθητών, τα κοινωνικά και εκπαιδευτικαά προβλήματα δε λύνονται με αστυνομικού τύπου μέτρα και καταστολή.


Απαιτείται διάλογος, αλληλεγγύη, κατανόηση, συνεργασία και κυρίως ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των νέων για μια αξιοβίωτη ζωή,ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου.


Οι μαθητές και το κίνημα τους, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να ανατρέψουν μαζί με το εργατικο λαικό κίνημα το σύνολο της αντιλαικής πολιτικής που τους διώχνει από το σχολείο, επιβάλλει με τη βία το σχολείο της αγοράς, καθιερώνει τη σύγχρονη δουλεία-μαθητεία-ανεργία, καταργεί το δικαίωμα στη μόρφωση με το “νέο λύκειο''.


Σ' αυτόν τον “πόλεμο” είμαστε ολόψυχα με τη νεολαία και τους αγώνες της, με όλους όσους αγωνίζονται.


Καταδικάζουμε απερίφραστα την καταστολή, κυβερνητική και αστυνομική. Το λαικό κίνημα και στην Καισαριανή πρέπει να σταματήσει τον εκφασισμό της καθημερινότητας με πολιτικό μαζικό- κίνημα και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο .


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 23/9/2014

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger