Home » , , » Ανθρωποφύλακες και "σωφρονιστικά ιδρύματα" - κολαστήρια

Ανθρωποφύλακες και "σωφρονιστικά ιδρύματα" - κολαστήρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:47 μ.μ.

Για ακόμα μια φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδίκασε την Ελλάδα για τις συνθήκες που επικρατούν στις αποθήκες ψυχών που ονομάζουν σωφρονιστικά ιδρύματα.

16 φυλακισμένοι -Έλληνες, Ρουμάνοι, Ουκρανοί, Τούρκοι και Αμερικανοί- επικαλούμενοι παραβίαση του άρθρου 3 της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ορίζει ότι κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να υφίσταται απάνθρωπη, ατιμωτική επιχείρηση ή βασανιστήρια που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιώθηκαν και τώρα το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση ύψους 5.000-15.000 ευρώ σε κάθε κρατούμενο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές έχουμε γράφει αρκετές φορές. Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση στην οποία κρατούμενος καταγγέλλει:

«Τα πάντα μέσα στη φυλακή αρχίζουν και τελειώνουν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση να μπει ή να βγει κάτι από τη φυλακή δίχως να το ξέρουν. Τι ψάχνεις; Ναρκωτικά, κινητό, όπλα, εκρηκτικά, αγοράκια πρόθυμα να ικανοποιήσουν τις πιο διαστροφικές ορέξεις σου; Αρκεί να έχεις χρήματα και όλα γίνονται»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger