Home » , » Πουλάνε τρέλα

Πουλάνε τρέλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 | 5:12 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μας πουλάνε τρέλα. Προσπαθούν να γλυτώσουν το κρέμασμα στο Σύνταγμα με το να μας πείσουν, ότι έχουν το ακαταλόγιστο.
Δεν εξηγούνται αλλιώς, οι απίστευτες κουταμάρες που κάνουν. Ξέρουμε ότι η πολλή θλίψη γεννά παραφροσύνη, αλλά όταν βγαίνουν και ζητούν από άνεργους να δουλεύουν τζάμπα σε κρίσιμους τομείς, όπως η Παιδεία και η Υγεία δείχνουν, ότι έχουν "ξεσαλώσει, έχουν ξεφύγει τελείως". Ιδιαιτέρα όταν τους δικούς μισθούς τους αυξάνουν με διάφορα κόλπα νόμιμα και μη...

Φταίνε όμως και τα κανάλια. Η προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αισχρότητας. Που καταντά απίστευτα γελοία. Από κοντά κι οι δημοσκόποι. Να σταθούμε λίγο εδώ γιατί είναι μια από τις "τρέλες" της ημέρας. Τι κάνει η ΝΔ για να παρηγορήσει τα αφελή γίδια, ή τα βολεμένα λυκόσκυλα, που την ψηφίζουν ακόμη κι είναι πλέον μια ασήμαντη (ποσοτικά) μειοψηφία; Βγάζει μια δημοσκόπηση στα μέτρα της. Φαίνεται πως διαφορά είναι τόσο μεγάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αρκούνται απλά στο να "μαγειρέψουν" τις δημοσκοπήσεις από τις γνωστές "έγκυρες" εταιρίες, αυτές που πριν τις Ευρωεκλογές μιλούσαν για "πρωτιά της ΝΔ", αλλά κατασκευάζουν καινούριες εταιρίες! 

Φαίνεται ότι στο μόνο επάγγελμα που ανοίγουν νέα μαγαζιά είναι αυτά των "παραμυθάδων". Γιατί αυτά που παρουσιάζουν μόνο δημοσκοπήσεις δεν είναι. Μια νέα εταιρία εντελώς άγνωστη, "μαγείρεψε" στο "πρώτο ψέμα" και σε ένα κανάλι της περιφέρειας τη γνωστή "σούπα με το κουτόχορτο". Είπαμε να πούνε καμιά κουταμάρα για να περάσει η ώρα, αλλά αυτοί το ξευτίλισαν. Όχι, δεν βγάζουν πρώτη τη ΝΔ, δεν είναι τόσο ανόητοι, γιατί θα "καρφώνονταν" αμέσως. Άσε που θα τους πήγαιναν σηκωτούς στο ψυχιατρείο. Όλες όμως τις άλλες σαχλαμάρες τις λένε. Περί "καταλληλότερου" και δε συμμαζεύονται. Μας είπαν και τούτο! Η διαφορά μειώνεται! Σώωωπα!

Αλήθεια; Μα είναι ολοφάνερο, μετά ειδικά τον ΕΝΦΙΑ μειώθηκε η διαφορά. Του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Και οι δυο πέφτουν, αλλά η ΝΔ με διαρκώς αυξανόμενη επιτάχυνση. Αν συνεχίσει έτσι "την κόβω" για μονοψήφιο στις εκλογές. Τόσο "καλά" τα πηγαίνει. Φαίνεται άλλωστε από την "θερμή" υποδοχή, που τους επιφυλάξει ο κόσμος. Μακάρι να τα πίστευαν οι ίδιοι τα ψέματα τους, να έβγαζαν τα κάγκελα και να τολμούσαν να βγουν, όπως έβγαιναν παλιά χωρίς συνοδεία αστυνομικών, να γελούσαμε λιγάκι. Αν μάλιστα έκαναν κι ανοιχτές συγκεντρώσεις, θα ξεκαρδιζόμασταν από τα γέλια.

Αλλά ούτε οι ίδιοι τις πιστεύουν. Οπότε τσάμπα τα φράγκα. Μόνο για να κονομήσει κάνας άσχετος είναι η δουλειά. Όσο για τη διαφορά, ας κάνουν μια βόλτα στις ουρές ή στο δρόμο να ακούσουν τι λένε οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που δεν απαντάν ή και δεν ερωτούνται καθόλου από τις εταιρείες. Ας κοιμούνται λοιπόν με αυτό το πλευρό και θα ξυπνήσουν απότομα με τη διαφορά "μόνο" καμιά εικοσαριά μονάδες. Τρελό θέατρο κι είναι αυτό με τις 100 δόσεις. Το θέμα δεν είναι οι δόσεις. Μπορεί να πει τελικά ο δανειστής να ισχύσουν. 'Η να πουν "διαπραγματευτήκαμε" και θα γίνουν τελικά 60 ή 80 αντί 100. Όμως αν κάτι είναι άδικο, δεν έχει σημασία, αν θα το σερβίρεις σε δόσεις.

Το άδικο και σε δόσεις πάλι άδικο θα είναι. Γίνεται λοιπόν ένα παιχνίδι για κάτι επουσιώδες, το οποίο όμως υπάρχει περίπτωση ούτε αυτό το ελάχιστο να κάνουν, ως ένδειξη πυγμής των τοκογλύφων. Την ίδια ώρα που τα πάντα καταρρέουν. Κι αυτή ακριβώς την ώρα μιλάνε για σωτηρία! Μου θυμίζει η γαλάζια συμμορία την μπάντα από τον Τιτανικό. Η χώρα βουλιάζει κι αυτοί το βιολί τους. Η εμμονή τους με την εξουσία είναι επικίνδυνη. Κι είναι τρελοί όχι μόνο γιατί λένε παρανοϊκά πράγματα, που δεν στέκουν καθόλου λογικά αλλά είναι πραγματικά θεόμουρλοι, αν νομίζουν ότι τέτοιες σαχλαμάρες θα γίνουν πιστευτές. Κούνια που τους κούναγε... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger