Home » » Μαθητικό ξέσπασμα: εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Μαθητικό ξέσπασμα: εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 | 8:22 μ.μ.

Πηγή: vathikokkino.gr

Κύμα μαθητικών καταλήψεων έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να σαρώσει τα μέτρα διάλυσης της Μέσης Εκπαίδευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης έχουν καταλάβει τους σχολικούς χώρους και σήμερα πραγματοποίησαν δεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο και την κατάσταση στην Παιδεία.

Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών. Στην Αθήνα, περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ, υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες γυμνάσια και λύκεια.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι αν συνεχιστούν επί μακρόν οι καταλήψεις, θα τεθεί σε εφαρμογή το προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει την αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω καταλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό διάταγμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την περικοπή αργιών και την επιμήκυνση του σχολικού έτους για την αναπλήρωση μαθημάτων.

Φυσικά, ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός, μάλλον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι τόσο βέβαιος πως θα βρίσκεται στην υπουργική του θέση σε λίγους μήνες;

-Η φωτογραφία είναι από τη μεγάλη σημερινή μαθητική διαδήλωση στην Ξάνθη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 10:51 μ.μ.

Ωχ ωχ ωχ τι έχουν να ακούσουν τώρα οι μαθητές απο την Λιάνα.Θα τους πιάσει στο στόμα της όπως τους φοιτητές και μετά δεν θα τους ξεπλένει ούτε το ποταμάκι του Θεοδωράκη.
Οι μαθητές είναι οπορτουνιστές και θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.Αυτό η Λιάνα και το ΚΚΕ δεν θα το επιτρέψουν.
αν θέλουν να αγωνιστούν να γραφτούν στην ΜΑΣ αλλοιώς είναι και αυτοί γκρουπούσκαλα.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 1:25 π.μ.

Οχι θα πηγαίνουν οι μαθητές στα φεστιβάλ της μαστούρας και της ναρκοκουλτούρας του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν μαθήματα ηγειούς επιχειρηματικότητας απο την αντισυστημική συναγωνίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.Ακόμα πως καθόμαστε φρόνινα παιδάκια στο ΔΝΤ και στα χρέοι μας που τους τα ξεπληρώνουμε όλα μέχρι τελευταίου ευρώ.Σιγά εμεις θα το πληρώσουμε στα λαό θα τα φωρτόσουμε και αυτό στις πλάτες του.Κρίμα πραγματικά να μην έχουν οι μαθητές συλλογικά όργανα ώστε τα μαθητούδια του ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά δεν έχει ούτε για δείγμα να τα γράψουν αυτά και τις αποφάσεις τους στα παλιά του τα παπούτσια και να δίνουν παραστάσεις και σόου μπροστά στις κάμερες για να τροφοδοτήσουν την ένταση στο διπολικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου διανύουμε που επιθυμεί διακαώς ο ΣΥΡΙΖΑ..μ

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 12:33 μ.μ.

10:51 Πριν μιλήσεις μάθε πρώτα. Αυτά για τη στάση του κκε στις μαθητικές κινητοποιήσεις. http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/54365/oi-mathites-synehizoyn-dynamika-ton-agona-toys-video-foto#/0 Και ακριβώς επειδή είναι παιδιά και είναι ευαίσθητο το ζήτημα, ας μη σπεύσετε συριζαίοι που δε γεμίζετε ούτε πλατεία να κάνετε αντιπολίτευση στις πλάτες τους. Αυτά υποφέρουν επειδή εσείς δε βγήκατε ποτέ στο δρόμο.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 4:48 μ.μ.

10:51. Για να ανασκευάσουμε την αλήθεια και όχι να λέμε αυτά που ελπίζουμε... http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/54501/synehizontai-kai-simera-oi-mathitikes-kinitopoiiseis-enantia-sto#/0

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Προς 10.51 "Αδερφια μου ασφαλιτες εσεις..."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger