Home » , » Προβληματισμός και αναστάτωση στη βάση του Σύριζα για πολυφωνία και δημοσιεύματα.

Προβληματισμός και αναστάτωση στη βάση του Σύριζα για πολυφωνία και δημοσιεύματα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 | 3:25 μ.μ.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς" 

Το τελευταίο διάστημα σε πολλές Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός και αναστάτωση. Αιτία η αμφισημία και η πολυγλωσσία ηγετικών στελεχών του εγχειρήματος, τα δημοσιεύματα για συμμετοχή διαφόρων στα ψηφοδέλτια του, η έλλειψη συζήτησης και ενημέρωσης αλλά και το έλλειμμα ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης για τις ιδιαίτερα πυκνές και κρίσιμες εξελίξεις.

Οι δηλώσεις, για παράδειγμα, Μητρόπουλου, Παπαδημούλη, Σταθάκη κ.λπ. για ζητήματα όπως την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το χρέος, την ημερομηνία εκλογών και την συναίνεση γύρω από το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησαν σοβαρές αντιδράσεις μέσα στις διαδικασίες της οργανωμένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά μέλη σημειώνουν με έμφαση ότι αυτή η κατάσταση «βλάπτει σοβαρά τη δουλειά μας με τον κόσμο», ότι μιλάνε με πολίτες ή φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στο τι λέει το κάθε στέλεχος στην τηλεόραση. Άλλα μέλη επισημαίνουν ότι «αρκετά στελέχη μας συμπεριφέρονται σαν πρίγκιπες, δηλαδή είναι υπεράνω των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος, λένε και κάνουν ό,τι νομίζουν». Στο εσωτερικό του κόμματος πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, πως πρέπει να «μαζευτούν» αυτά τα φαινόμενα και παράλληλα πληθαίνουν οι απορίες για τη λειτουργία των κορυφαίων οργάνων του κόμματος.

Την ίδια στιγμή οι Οργανώσεις  Μελών του ΣΥΡΙΖΑ βομβαρδίζονται με δημοσιεύματα για πολιτικά στελέχη, πρώην ή νυν, διαφόρων πολιτικών χώρων που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό δημιουργεί αναστάτωση στις γραμμές των μελών του κόμματος και γενικεύεται η απαίτηση για ουσιαστική συζήτηση  και συντεταγμένες κομματικές διαδικασίες στην αντιμετώπιση των μαχών που έρχονται.

Ταυτόχρονα, μεγάλο το ποσοστό της κομματικής βάσης ζητάει ουσιαστική ενημέρωση για όλα τα θέματα και επαναφέρει με νόημα το ερώτημα «πού παίρνονται τελικά οι αποφάσεις στο κόμμα». Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν σταλεί από μέλη και οργανώσεις ακόμα και κείμενα διαμαρτυρίας προς νομαρχιακές επιτροπές και την Κεντρική Επιτροπή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

"μεγάλο το ποσοστό της κομματικής βάσης ζητάει ουσιαστική ενημέρωση για όλα τα θέματα και επαναφέρει με νόημα το ερώτημα «πού παίρνονται τελικά οι αποφάσεις στο κόμμα»..."

Μα καλά, δεν ξέρουν που παίρνονται οι αποφάσεις σε ένα μόρφωμα που έχει καταργήσει κάθε έννοια λογοδοσίας στο όνομα της απόρριψης του "δημοκρατικού στγκεντρωτισμού";

Και άντε να πούμε πως είναι γκάου και δεν γνωρίζουν πραγματικά, να τους δικαιολογήσουμε βρε αδερφέ...

Με ποιό ακριβώς σκεπτικό συνεχίζουν να είναι οργανωμένοι σε ένα μόρφωμα στο οποίο δεν γνωρίζουν ποιός (και πως) παίρνει τις αποφάσεις καν;

Αυτό είναι το μόνο ενδιαφέρον ερώτημα, αλλά μάλλον θα απαντηθεί στην δευτέρα παρουσία του ανθρώπινου καπιταλισμού....

6 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

Και αφού αναρωτιούνται τα παιδιά για το "που παίρνονται οι αποφάσεις" στον ΣΥΡΙΖΑ, ας τους διαφωτίσουμε και από πλευράς μας, για να μην λένε μετά πως δεν το ήξεραν:
http://www.newsbeast.gr/files/temp/047C8053F2A2029A595EEFD6A1A77815.jpg

6 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

Άκου εκεί, ανησυχούν, οι "αριστεροί" της βρωμερης σοσιαλδημοκρατίας.
Χειρότεροι πολιτικά αλήτες, απο τους βρωμοπασοκους της κουτάλας.

Οι βρωμοπασοκοι έχουν ιδεολογία τη μάσα.
Οι "αριστεροί" έχουν ιδεολογία τη σωτηρία της πλουτοκρατιας, πουλώντας στο Λαο καθρεφτάκια αριστερής ελπίδας, οτι με τους Λατσιδες θα σωθούν τα σπιτια και τα σωβρακα του Λαου.

Οι Βρωμεροι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των "αριστερών" συνοδοιπόρων του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger