Home » , , » Εξελίξεις στην υπόθεση Ρωμανου, αποδοκιμασίες πολιτικών, διεθνείς κινήσεις συμπαράστασης (Βίντεο)

Εξελίξεις στην υπόθεση Ρωμανου, αποδοκιμασίες πολιτικών, διεθνείς κινήσεις συμπαράστασης (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 | 10:13 μ.μ.

Με ένα πλάνο που μας θυμίζει τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008, όταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στα χέρια του κολλητού του φίλου Νίκου Ρωμανού, δολοφονημένος από μπάτσο, ξεκινάει το βίντεο που παραθέτουμε. «Θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί ο Νίκος από αυτή την σφαίρα, αλλά χτυπήθηκε ο Αλέξης. Πρίν από εκείνο το βράδυ ήταν ένα αθώο παιδί, μετά απ’ αυτό πολιτικοποιήθηκε. Δεν ήταν κάτι που μπορούσε να ξεχάσει» δηλώνει σε εφημερίδα ο πατέρας του νεαρού αναρχικού ο οποίος βρίσκεται στην 28η μέρα απεργία πείνας, με την ζωή του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση του απεργού που διεκδικεί ένα δίκαιο αίτημα η υποκρισία του υπουργού Παιδείας χτυπάει κόκκινο. Τον ακούμε –στο ίδιο βίντεο- να μας λέει «Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η δημοκρατία δεν εκδικείται. Κι αν πάθει κάτι στο κρίμα στον λαιμό εκείνων που έχουν ολιγωρήσει». Τι λες ρε ξεκούρδιστε μπαγλαμά; Εσύ δεν είσαι που στηρίζεις μια κυβέρνηση που διέπετε από άκρατο εξουσιαστικό τσαμπουκά οδηγώντας σε θάνατο ένα νέο παιδί; Ληγμένα παίρνεις;

Κι ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των γονιών του Ν. Ρωμανού με τον πρωθυπουργό η αντίρρηση που διατύπωσε ο απεργός πείνας έκανε τον πατέρα του να επανακαθορίσει την στάση του και να δηλώνει: «Θα σκεφτώ ορισμένα πράγματα, θα τα ζυγίσω και να κάνω ανάλογα».

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην στιγματήσουμε την αλητεία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη που προδίκασε ότι αν ο Ρωμανός πάει να σπουδάσει «θα πάρει το καλάσκικοφ».

Παρακολουθούμε επίσης, στο ίδιο βίντεο, σκηνές με πολίτες να αποδοκιμάζουν τον Αδωνη Γεωργιάδη και την Σοφία Βούλτεψη, σε ταβέρνα στα Ιλίσια, καθώς και το κράξιμο που εισέπραξε και ο Νίκος Δένδιας σε ταβέρνα στον Βύρωνα από πολίτες που εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό.

Τις εξωφρενικές δηλώσεις του βουλευτή τηλέμπορα στην βουλή που ούτε λίγο ούτε πολύ πήγαν να καταστίσουν υπεύθυνο τον Σύριζα αν συμβεί κάτι δραματικό στον Ν. Ρωμανό καλύτερα να τις αφήσουμε ασχολίαστες. Μάλλον έχει το ακαταλόγιστο ο τύπος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δράσεις συμπαράστασης στον αναρχικό απεργό πείνας ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Αναρχικοί αλληλέγγυοι του στην Κωνσταντινούπολη συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής ενώ πανό συμπαράστασης του αναρτήθηκαν σε Βενετία και Νυρεμβέργη.




AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, οι αγωνιστές  από την Τουρκία συμμετέχουν  για 2 μέρες μαζί με τους αλους  κρατουμένους  στην άρνηση μεσημεριανού κλειδώματος στην φυλακή Κορυδαλλού στο ΣΤ πτέρυγα.

Καταθέσαν προς το υπουργεία μια αίτηση με εξής:

Εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία δεν θα μπούμε στα κελιά για 2 μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
 
Ζητάμε  την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Όχι στην υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας  Νίκου Ρωμανού

( Οι αγωνιστές από την Τουρκία στην φυλακή Κορυδαλλού (πτέρυγα ΣΤ)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:08 π.μ.

Μέχρι πότε;
http://wp.me/pryYN-1Og

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger