Home » , » Η πολιτική αλητεία του Σαμαρά χτύπησε κόκκινο

Η πολιτική αλητεία του Σαμαρά χτύπησε κόκκινο

Από giorgis , Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 | 2:45 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μπορεί ο Σαμαράς να είναι ένας φοβισμένος πρωθυπουργός που μάταια προσπαθεί να φοβίζει και τον λαό, όπως ακούμε τον Α. Τσίπρα να μας λέει –στο βίντεο που παραθέτουμε- στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της ψηφοφορίας  της ψήφισης του προϋπολογισμού, ταυτόχρονα όμως η πολιτική του αλητεία, για όσα είπε για τον Ν. Ρωμανό, χτυπάει κόκκινο.

Και μπορεί ο ίδιος να ενδιαφέρεται και να τιμά τα καθάρματα «σφαγιασθέντα από τους Εαμοκουμουνιστές» στον Μελιγαλά, για την ζωή όμως ενός 20χρονου παλληκαριού που ρισκάρει την ζωή του διεκδικώντας το αυτονόητο δεν δίνει δεκάρα.

Εμετό σου φέρνει η μπόχα που διαχέει η πολιτική του αλητεία στην απάντηση που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στην βουλή ότι «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε  ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι στον 20χρονο απεργό πείνας  που κινδυνεύει η ζωή του αλλά σκύβει το κεφάλι του στην τρόικα και στους  δανειστές».
«Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια για ληστεία με Καλάσνικοφ», είπε ο Σαμαράς, δημιουργώντας αισθήματα ανατριχίλας, για την τοποθέτηση που έκανε απέναντι σε ένα 20χρονο παιδί. Μόνο ο Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ θα μπορούσαν να εκφραστούν μ’ αυτό τον τρόπο!

Βλέπετε ο Νίκος Ρωμανός είναι ένας αναρχικός που προσπάθησε να απαλλοτριώσει λεφτά από μια τράπεζα για τις κινηματικές ανάγκες, όπως αυτός τις αντιλαμβάνεται. Δεν είναι Χριστοφοράκος για να τον φυγαδεύσει η κυβέρνησή του για να ρίξει πιο εύκολα σφουγγάρι η βουλή τους στο τεράστιο σκάνδαλο της Ζήμενς. Ούτε είναι μια αιματορουφήχτρα καπιτάλα που έχει διαπράξει δολοφονίες εργατών –αυτά που αποκαλούν εργατικά ατυχήματα-, ούτε κάποιος τραπεζίτης απ’ αυτούς που δολοφονούν εκατοντάδες πολίτες –αυτοκτονίες τις ονομάζουν- οι οποίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι στις τοκογλυφικές τους δαγκάνες. 

΅Ενα παλικάρι αναρχικός είναι ο Νίκος Ρωμανός. Το λέει η καρδιά του και είναι αποφασισμένος να θυσιάσει και την ζωή του διεκδικώντας  κάτι που σε οποιοδήποτε συγχρονο αστικό κράτος θα ήταν αυτονόητο. Από την στόφα των ανθρώπων που έχουν αξιοπρέπεια και τιμούν τις ιδέες τους είναι ο 20χρονος αναρχικός. 

Δεν είναι ένας πολιτικάντης απ’ αυτούς που έχουν κατηγορηθεί ανοιχτά ότι χρηματίστηκαν για να γίνουν αποστάτες και να ρίξουν κυβερνήσεις. Δεν εξαπάτησε κανέναν, δεν έφερε την καταστροφή σε μια ολόκληρη κοινωνία, δεν οδήγησε με τις ενέργειες του στην αυτοκτονία-δολοφονία χιλιάδες ανθρώπων.

Αν είχε την παραμικρή τσίπα επάνω του, θα του λέγαμε ότι θα πρέπει να ντρέπεται.
Σε ένα πρεζόνι όμως της εξουσίας όπως ο Σαμαράς τέτοιες έννοιες θεωρούνται πολυτέλεια.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:16 π.μ.

ΑΝΑΡΧΟΣ
Τα πραγματα δειχνουν πολυ ασχημα δυστηχως.Φαινεται πως η κυβερνηση θα αφησει τον νικο να πεθανει.Πιστευουν πως ετσι οι αναρχικοι θα καψουν την αθηνα (θα το κανουμε) και τοτε ως απο μηχανης θεος το κρατος θα μας τσακισει (θα τα καταφερει?) και φυσικα η κυβερνηση με την σωστη προπαγανδα θα το χρεωσει στον συριζα.Ετσι υπολογιζουν στα εξης αποτελεσματα 1ο)επαναπατρισμο ψηφοφορων απο χ.α , μπαλτακους κλπ , μεσο της μηδενικης ανοχης (ως δογμα αλλα και πραξη) και του κοινωνικου αυτοματισμου των μικρονοικοκυραιων (περιουσιες των νοικοκυρεων) 2ο)χρεωμα της καταστασης στον συριζα και την αριστερα ωστε να χασει σε ποσοστα (δεκ 8) και 3ο) συλληψη και καταστολη μεγαλου μερους του Α/Α χωρου αλλα και καταγραφη του.
Πιστευουν δλδ οτι με ενα σμπαρο 3 τρυγωνια κι ολα αυτα πανω στην ζωη ενος νεου αναρχικου.Για τετοια καθαρματα μιλαμε , για κρατιστες σκουληκια που προσβλεπουν σε υπεραξια απο τον θανατο ενος ανθρωπου για να κρατηθουν στην εξουσια.
Το θεμα ειναι ομως πως αυτοι τα αλαζονικα σκουληκια ξεχνανε μερικα πραγματα 1ο)ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ δεν μας νοιαζει το πολιτικο κοστος , οχι τουλαχιστον με τον τροπο που το αντιλαμβανεται ενα κωμμα 2ο)οταν ανοιγεις το κουτι της πανδωρας και σπρωχνεις εναν ολοκληρο χωρο στην εξεγερση δεν μπορεις ποτε να εσαι σιγουρος για τα αποτελεσματα που θα εχεις , ειδικα σε μια χωρα που βρισκεται υπο καταπιεση και εξαθλιωση πολλα χρονια τωρα.Ολα παιζονται τις επομενες 15 μερες και πολλα θα κριθουν απο την σταση ου θα κρατησει ο κοσμος (οχι τα κομματα) της αριστερας.
ΥΓ.Οποιος νοιωθει ακομα ζωντανος-ανθρωπος , τωρα στον αγωνα.
ΥΓ1.Η δημοκρατια σας βρωμαει φασισμο , λευτερια στον ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

4.16 Με τον καπιταλισμο θα κανουμε τιποτα να τον ανατρεψουμε για να παρει η εργατικη ταξη τα μεσα παραγωγης. Πες μας κατι και για το ΤΕΞΑΣ ΚΟΜΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΣΕΒ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger