Home » , , , » Η κυβέρνηση θα δολοφονήσει τον Ρωμανό για τις δικές της μικροπολιτικές σκοπιμότητες; (Βίντεο)

Η κυβέρνηση θα δολοφονήσει τον Ρωμανό για τις δικές της μικροπολιτικές σκοπιμότητες; (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 | 10:35 π.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από τις πρωινές εκπομπές του Αντένα, Μέγκα και Σκάι- μπορεί να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Πριν αναφερθούμε όμως σ’ αυτό να δούμε κάτι άλλο.  Σήμερα η καθεστωτική εφημερίδα του ΔΟΛ, τα ΝΕΑ, έχουν πρωτοσέλιδο «καρεδάκι» -και δισέλιδο σχετικό κείμενο στις εσωτερικές σελίδες- που αναφέρετε στον Νίκο Ρωμανό με τίτλο «Η θανάσιμη αδιαλλαξία για τον 20χρονο Νίκο Ρωμανό. Το σκοτώνει ο νόμος».
Καταλαβαίνει, λοιπόν κανείς τι πίεση ασκεί ακόμα και μερίδα τις αστικής τάξης στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο έγκλημα που σχεδιάζει.
«Αρκεί μια πράξη  νομοθετικού περιεχομένου που θα υιοθετεί ένα απ’ τα συστήματα που ισχύουν διεθνώς –αναφέρεται και στο «βραχιόλι» κάτι που αποδέχεται και ο Ν. Ρωμανός- και μπορεί να εκδοθεί άμεσα αυτή η πράξη» και να σταματήσει άμεσα να ρισκάρει την ζωή του ο νεαρός αναρχικός, αναφέρει η φυλλάδα.

 Όχι φυσικά ότι έπιασε μεγαλοψυχία το έντυπο του Λαμπράκη και ενδιαφέρετε για την ζωή ενός αναρχικού. Απλώς αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα είναι  η κυβέρνηση να δολοφονήσει ένα νέο παιδί για τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες. 

Δεν αποτελείται από ανόητους το επιτελείο του Μαξίμου. Από αδίσταχτους καρεκλοκενταύρους ίσως.  Από άτομα που αντιλαμβάνονται ότι έρχεται το κύκνειο άσμα της εξουσίας τους  και παίζουν το τελευταίο εγκληματικό τους χαρτί πιθανόν.
Γνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο μέχρι αδύνατο να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής νέου προέδρου της δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή. Μήπως ένας θάνατος, μια κρατική δολοφονία ουσιαστικά του Ρωμανού θα τους βόλευε;

Μήπως αυτά που θα επακολουθούσαν σε μια τραγική κατάληξη του απεργού πείνας θα άλλαξε την πολιτική ατζέντα και θα εκβίαζε βουλευτές να συναινέσουν για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης; Τι άλλο απ’ αυτό υποδηλώνει η  τοποθέτηση του Ρουπακιώτη  ότι  «Η υπόθεση Ρωμανού δεν πρέπει να αποτελέσει μέρος του πολιτικού  παιχνιδιού, να αποτελέσει μέρος της πολίτικης αντιπαράθεσης». Όταν ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, ένας αστός πολιτικός  εκτιμάει ότι σε μια τέτοια περίπτωση «θα χάσει και η πολιτική ζωή την αξιοπιστία της αν δεν χάσει και ο κρατούμενος την ζωή του», τι σημαίνει;

Με την πρώτη ανάγνωση σημαίνει ότι έχει δίκιο ο διευθυντής της «Αυγής», Νίκος Φίλης, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον θάνατο του Ρωμανού, για να δημιουργηθεί κοινωνικός αναβρασμός με ότι αυτό συνεπάγεται και στο όνομα της κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας να εκβιάσει βουλευτές και να παρατείνει τον καταστροφικό βίο της.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:01 π.μ.

Αν αυριο το πρωι,ολοι,παρουμε ενα λεωφορειο,με κατευθυνση το Συνταγμα,.......ναι καπως ετσι ερχεται η αλλαγη!! Ειναι απο τις περιπτωσεις,που λεει και η παροιμια"ωσπου να το σκευτει ο γνωστικος.....ο τρελλος το εκανε"!! Μην την πατησουμε και εμεις,και εξαντληθουμε με την προεδρολογια!! Ο ρωμανος,μας δειχνει τον δρομο.....δεν μπορει να τον περπατησει για ολους μας!! Δικο μας,παιδι ειναι!!! Μην εγκαταλειπουμε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger