Home » , , , » «Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!»*

«Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!»*

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 | 4:06 μ.μ.

Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

«Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!»*
Αύριο ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μυτιλήνης η δίκη Τούρκων αγωνιστών/τριών, με βαριές κατηγορίες για «τρομοκρατικές πράξεις» υπέρ της οργάνωσης DHKP/C, στη βάση του 187Α (τρομονόμος) και του πρωτοεφαρμοζόμενου στην Ελλάδα άρθρ. 187Α, παρ. 6, που αποτελεί ευθεία προσβολή και ποινικοποίηση, όχι μόνο της πολιτικής δράσης, αλλά και του πολιτικού φρονήματος.

Αφετηρία υπήρξε η 4/10/2011, όταν, ύστερα από από έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού, σε δ/σμα στην Τριανδρία Θες/κης, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου, τουρκικής καταγωγής, η Ελληνική Κυβέρνηση, βρίσκοντας αφορμή, ξεκίνησε ένα πογκρόμ στην κυριολεξία κατά όλων ανεξαιρέτως των Τούρκων, πολιτικών αγωνιστών, προσφύγων και μεταναστών.

Στα πλαίσια της αναδιάταξης των σχέσεων με την Τουρκία, και με απαίτηση των ΗΠΑ,στη βάση αναπόδεικτων ισχυρισμών της Τουρκικής Κυβέρνησης, δεκάδες τούρκοι αγωνιστές, θεωρούμενοι ως μέλη του DHKP/C έχουν συλληφθεί, κρατούνται και δικάζονται, ενώ με μαύρα γράμματα έχει γραφτεί η απαγωγή του Μπουλούτ Γιαλά, μέρα μεσημέρι, από συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες, με αυτοκίνητο, που έφερε αληθινές πινακίδες της Κρατικής Ασφάλειας.

Πηγαίνοντας στη Μυτιλήνη είμαστε σίγουροι/ες, ότι η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη, που ήδη έχει εκδηλωθεί, θα δίνει κουράγιο και αντοχές, και σε εμάς, αλλά πάνω απ΄όλα στους κατηγορούμενους Τούρκους αγωνιστές/τριες.

*μετά την έκρηξη η οργάνωση DHKC (ένοπλο τμήμα) δημοσιοποίησε προκήρυξη, όπου μεταξύ άλλων έγραφε:
«.. την ώρα, που ο ιμπεριαλισμός πολιόρκησε όλο τον κόσμο, εμείς στην Τουρκία πολεμάμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.
Στην εποχή μας, που άφησαν τα όπλα σε όλο τον κόσμο, οι οργανώσεις, που διεξήγαγαν ένοπλο αγώνα, εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε, ότι ο μόνος δρόμος για την επανάσταση είναι ο ένοπλος αγώνας.
Πολιορκημένοι επιμένουμε στην ανάπτυξη του ένοπλου αγώνα.
Ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες. Ο πόλεμος δεν αποδέχεται την απροσεξία, την μη τήρηση κανόνων, το λάθος. ...»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger