Home » , » Να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις και "κοκκινες γραμμές" του Σύριζα (3 Βίντεο)

Να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις και "κοκκινες γραμμές" του Σύριζα (3 Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 | 4:11 π.μ.

Του Γ. Γ.

Παρακολούθησα την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Α, Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως ήταν επόμενο ήταν πολύ γενικόλογη, αφού έτσι κι αλλιώς  οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Μπορούν όμως να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα ή έστω εκτιμήσεις. (Αν θα αποδειχθούν σωστές ή λάθος θα αποδειχθεί σύντομα).

Συμφωνία έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει. Ο λόγος απλός. Όπως είχε πει και ο Βαρουφάκης η ευρωζώνη είναι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Αν φύγει το ένα, ο πύργος γκρεμίζεται. Συνεπώς αν χρεοκοπήσει μια χώρα που βρίσκεται στην ευρωζώνη τότε πιθανόν να ακολουθήσει ντόμινο με πολύ χαμένη την Γερμανία.
Κι εδώ να κάνουμε μια παρένθεση. Το πόσο κερδισμένη έχει βγει η Γερμανία από την καπιταλιστική οικονομική κρίση της χώρας μας μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε μάλιστα από κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι

Τι μπορεί όμως να συμπεριλαμβάνει μια συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές του ελληνικού κράτους; Δεν έχουμε μαντικό χάρισμα. Με τα όσα όμως παρακολουθούμε μπορεί να κάνουμε μια πολιτική εκτίμηση που όμως διαφέρει ριζικά από την αισιόδοξη άποψη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Γ. Σακελαρίδη που δήλωσε ότι  «θα υπάρξει τελικά συμφωνία, χωρίς να υποχωρήσει η κυβέρνηση από τις κόκκινες γραμμές της».

Η Μέρκελ και οι κολαούζοι της, εκφραστές του μεγάλου επιθετικού κεφαλαίου, να «αδειάσουν» εντελώς την ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούν. Κι αυτό γιατί όχι μόνο κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την ευρωζώνη, με ότι σημαίνει αυτό για τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και γιατί  υπάρχει η πρόσφατη εκλογική ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Ο άλλος βασικός παράγοντας είναι ότι χιλιάδες πολίτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην μνημονική ταξική πολιτική που έφερε ανθρωπιστική κρίση στην χώρα μας, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάμε.
(Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή με τις συγκεντρώσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συμμετέχουμε στην κατεύθυνση να μπολιάσουμε το αυθόρμητο με το συνειδητό. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος σε επόμενη ανάρτηση).

Παράλληλα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να κάνουν άτακτη υποχώρηση απ’ τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις γιατί τότε δεν θα είναι παρά πολιτικοί απατεώνες  και θα τους πάρουν με τις «πέτρες» οι έλληνες πολίτες. Οπότε θα έχουμε κάποιες θετικές κινήσεις από τους άλλους ηγέτες της ευρωζώνης.
Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Κάποιες εξαιρέσεις απ την «δημοσιονομική πειθαρχία», δηλαδή να μειωθεί το «δημοσιονομικό πλεόνασμα» που πηγαίνει για την εξόφληση του κρατικού χρέους για να ασκηθεί κάποιου είδους κοινωνική πολιτική, να δοθούν κάποιες πιστωτικές διευκολύνσεις, να μην υπάρχει τόση καραμπινάτη εποπτεία στην κυβερνητική πολιτική, πιθανόν και κάποια άλλα τέτοια μέτρα.

Από την άλλη όμως θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελαρίδη αλλά και κάθε κυβερνητικό αρμόδιο που εξακολουθεί να μιλάει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις «κόκκινες γραμμές», τις προεκλογικές υποσχέσεις της δηλαδή, βάση των οποίων πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού.
 Η διαγραφή μεγάλου μέρους του επονείδιστου χρέους, όπως υποσχόταν προεκλογικά. ο Σύριζα, είναι κόκκινη γραμμή; Η υπόσχεση ότι θα γινόταν λογιστικός έλεγχος του χρέους, εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία; Αυτά που ακούγαμε προεκλογικά για την δανειακή σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση ότι είναι εξευτελιστική για το ελληνικό κράτος και θα καταγγελθεί γιατί υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο, προβλέπει ότι οι δανειστές του ελληνικού κράτους μπορεί να κατασχέσουν τα πάντα, όποτε δεν υπάρχουν οι βασικές αρχές της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας –όπως έγραφε ο βουλευτής του Σύριζα Α. Μητρόπουλος στην Realnews- γιατί εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο της κυβέρνησης;

Απαντήσεις φυσικά δεν αναμένουμε και περιμένουμε να γίνει γνωστή η τελική συμφωνία για να επανέλθουμε.

Υ.Γ. Εδώ οι απόψεις του Θοδωρή Χιονιά στελέχους τους ΚΚΕ για την συνέντευξη Τσίπρα και για την γενικότερη πολιτική του Σύριζα, και εδώ η αντιπαράθεση που είχε με την βουλευτή Ρ. Μακρή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:25 π.μ.

"Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή με τις συγκεντρώσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συμμετέχουμε στην κατεύθυνση να μπολιάσουμε το αυθόρμητο με το συνειδητό. Θα προσπαθήσω να γίνω ποιο συγκεκριμένος σε επόμενη ανάρτηση"

Την τελευταία φορά που μπολιάσατε το "αυθόρμητο με το συνειδητό", βγήκαν από την τρύπα τους "αγανακτισμένα" και "αντιμνημονιακά" τα σκουλήκια του ναζισμού. Μάλλον κάτι δεν κάνετε καλά... Χωρίς παρεξήγηση.

Μήπως η λύση είναι να διοργανώσουμε μια "αυθόρμητη" και "ακομμάτιστη" παρόμοια διαδήλωση με άλλα αιτήματα;

(Η "αυθόρμητη" και "ακομμάτιστη" διοργανώτρια και των 2 φιλοκυβερνητικών διαδηλώσεων είναι η ακόλουθη νεαρή κοπέλα: www.facebook.com/Spathimaria . Αν πάτε στο πρώτο πόστ των σελίδων των 2 διαδηλώσεων θα την δείτε ως δημιουργό των 2 σελίδων του facebook.
"Αυθόρμητοι" και "ακομμάτιστοι" χορηγοί επικοινωνίας σε αυτήν την προσπάθεια είναι όλα τα συστημικά ΜΜΕξημέρωσης...)

Άγνωστος Χ

13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:24 μ.μ.

Θόδωρος Χιόνης και όχι Θοδωρής Χιονιάς

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:49 μ.μ.

Το μεγαλο επιτευγμα ομως του Συριζα ειναι οτι καταφερε τα εξης.
1.Ξεφτελισε τους αναρχικους μετατρεποντας τους σε γεννιτσαρους του καπιταλισμου.
2.Ευνουχισε τις αριστεριστικες συνιστωσες που σαν χανουμακια ξαπλωνουν πλεον στα ποδια του Σουλτανου Αλεξη.
3.Υπερκερασε την σοσσιαλοδημοκρατια του Πασοκ
4.Με νημα ταχυτατο πλεον μετατρεπεται σε ενα σοβαρο κεντροδεξιο κομμα παιρνοντας τον χωρο της ΝΔ.
5.Φιμωσε τους εθνικιστες του Καμενου.
6.Μετετρεψε την ΧΑ σε συνιστωσα του.
Ενα πραγμα δεν καταφερε να βαλει στο χερι το ΚΚΕ που αντεξε την ολη πιεση.Που δικαιωθηκε απολυτα σε οτι ελεγε προεκλογικα.Και που θα ειναι η μονη φωνη λαικης αντιπολιτευσης τοσο σκληρη που θα κανει τα Συριζοφωνα να αναπολουν την αντιπολιτευση της ΝΔ.
Καποτε ο βουλευτης του Συριζα Διαμαντοπουλος ελεγε ραντεβου στα γουναραδικα και ειδαμε οτι εννοουσε τα σαλονια της Γιαννας.Τωρα τους λεμε ραντεβου στους χωρους δουλειας εκει που θα εφαρμοζεται το δικο σας μνημονιο.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

Να την χαίρεστε την Μακρή, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:35 μ.μ.

Τι αυθόρμητο ρε Γ.Γ ? Πλάκα μου κάνεις? Εχώ ακούσει τον Περικλη Δανοπουλο 2 φορές στην εκπομπή του Μπογιόπουλου στο Real Fm να μας το διαφημίζει. Tι αυθόρμητα και μπούρδες μας αναφέρεις. Ελέος πια! Τα ίδια λέει και η Τρέμη στο Μέγκα.

Σταύρος

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:25 π.μ.

Να συμφωνησω 10:35.

Τι αυθορμητα και κουραφεξαλα....
Οποιον ΣΥΡΙΖΑΙο (οργανωμενο) φιλο εχω στο facebook ,μου στειλε προσκληση να συμμετασχω......μην κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας!

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:19 μ.μ.

"6.Μετετρεψε την ΧΑ σε συνιστωσα του." (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Και δεν έχει κλείσει μήνα διακυβέρνησης! Έχουμε να ακούσουμε πολλά τέτοια ακόμη!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger