Home » , , , » Απ τους ανθρωποφύλακες στους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Απ τους ανθρωποφύλακες στους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 | 1:43 μ.μ.

Καλά, από τους ανθρωποφύλακες δεν περιμένουμε και κάτι διαφορετικό,. Γνωστή η συμπεριφορά τους προς τους κρατουμένους, όπως γνωστές είναι και οι μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές.
Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει επιβάλλει στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο καταδικάζοντας την για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Την τελευταία σχετική απόφαση την διαβάζουμε σήμερα και πληροφορούμαστε ότι τρεις Ελληνες φυλακισμένοι, ένας Βούλγαρος και ένας Ρουμάνος προσέφυγαν στο Δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας και Διαβατών. Το δικαστήριο  έκανε δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς τους - τις πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, την έλλειψη επίπλων και θέρμανσης στα κελιά και την αφόρητη μυρωδιά από απορρίμματα που ρίχνονταν, στον προαύλιο χώρο, έξω από τα παράθυρα των κελιών των κρατουμένων- και καταδίκασε το ελληνικό δημόσιο, να καταβάλει  συνολικές αποζημιώσεις, για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα, προς τους ενάγοντες, ύψους 82.600 ευρώ.

Και όσο και αν μπορείς να καταλάβεις την αντίληψη που διακατέχει τους ανθρωποφύλακες, όσο κι αν γνωρίζεις ότι έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών οι χώροι κράτησης, ειδικά των μεταναστών κρατουμένων, δεν μπορείς να προσπεράσεις μια σημαντική επισήμανση που κάνει η δημοσιογράφος Αντα Ψαρρά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας των Συντακτών και αφορά τον τρόπο που σκέπτονται για τους μετανάστες κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Την παραθέτουμε:

Οι υπουργοί Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς και ώς ένα βαθμό ο Γιάννης Πανούσης ξεπέρασαν τα όρια όχι απλώς του συνηθισμένου εθνικισμού, που είναι γνωστό ότι εμπνέει τους δύο πρώτους, αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όταν λένε ότι αν οι Ευρωπαίοι δεν συναινέσουν στις επιλογές της κυβέρνησης θα «αμολήσουν» τους μετανάστες και θα γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές, προσβάλλουν: την υπόσταση των μεταναστών που είναι άνθρωποι κι όχι θανατηφόρος ιός, την υπογραφή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές συμβάσεις και, το χειρότερο, υπονοούν ότι οι διωγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες είναι δυνατό να ανήκουν στους τζιχαντιστές.

Η απάντηση δόθηκε από την Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αυτά που λένε δεν γίνονται, αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, θα τα κλείσουν οι άλλοι». Κανείς από τους τρεις υπουργούς δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger