Home » , » Πολλά και σοβαρά ερωτήματα από τις τοποθετήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Πολλά και σοβαρά ερωτήματα από τις τοποθετήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 | 8:17 μ.μ.

Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ από την τηλεόραση του Mega το οποίο αναφερόταν στην χθεσινή συζήτηση στην βουλή για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων είδαμε μια «ξεκάρφωτη» απάντηση που έδινε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στον Χρυσαυγίτη Μ. Αρβανίτη.

Οπότε ανατρέξαμε στα πρακτικά της βουλής για να καταλάβουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Και προς έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις της προέδρου της βουλής, δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά.

Είναι δυνατόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιπλήττει έμμεσα τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο γιατί το κόμμα του δεν συμβάλει στο  «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας», που επιδιώκει η ίδια, κάνοντας χαρμάνι τους βουλευτές του ΚΚΕ με τους «πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών», όπως χαρακτήρισε τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ο Ν. Καραθανασόπουλος;


Ας δούμε την επίμαχη συζήτηση από τα πρακτικά της βουλής:

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. (ΣΥΡΙΖΑ): …. Όμως, οι χιλιάδες στρατιώτες της Βέρμαχτ, των «SS», της Γκεστάπο, της Λούφτβαφε και των τεθωρακισμένων που αιματοκύλησαν την Ελλάδα, δεν ήλθαν από το φεγγάρι, ούτε από το Σείριο, ούτε από τη Θούλη, όπως διατείνονται και οι ντόπιοι επίγονοί τους, που ειρήσθω εν παρόδω δεν υποδύονται τους πατριώτες, γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του Χίτλερ και χτυπούν τατουάζ με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς.
…. Η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των ναζί, αυτών που διέλυσαν τη χώρα και πριν από σαράντα χρόνια. Σε αυτούς χρωστάμε την αλήθεια. Σε αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ (Χ.Α): Κυρία Πρόεδρε, πώς της επιτρέπετε να μιλάει έτσι;
Να την ανακαλέσετε στην τάξη. Δεν έχει δικαίωμα!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Και είναι σίγουρα από αίμα. Σε αυτούς χρωστάμε.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Δεν μπορεί να μας προσβάλλει έτσι. Αποφάσισε κάτι η Δικαιοσύνη;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, καθίστε κάτω.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σε αυτούς χρωστάμε εμείς. Και είναι για εμάς προτεραιότητα.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: ... Εκ παραλλήλου, όμως, τώρα θα μου επιτρέψετε να διαμαρτυρηθώ, διότι ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής εδέχθη απαράδεκτον επίθεσιν, συκοφαντικήν επίθεσιν, ύβριν, από την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τας διαμαρτυρίας μου, δεν την υπεχρεώσατε να ανακαλέσει. Με ποίαν ιδιότητα η κυρία αυτή, με την ιδιότητα ενός δικαστού που αποφασίζει αμετακλήτως, καθυβρίζει και κατασυκοφαντεί ένα κόμμα νόμιμο και αυτό το μισό εκατομμύριο Ελλήνων πατριωτών που το υποστήριξαν και το υποστηρίζουν ακόμη; Γι’ αυτό διαμαρτύρομαι, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Προχωρήστε στην ομιλία σας.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομίλει; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην Πρωθυπουργού...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΚΕ): ... Η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι είτε συνεργάστηκαν ανοικτά με τον κατακτητή είτε λούφαξαν και ήταν απόντες άλλοι στην Αίγυπτο, άλλοι στο Λονδίνο. Και μάλιστα αποτελεί και πρόκληση οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες, να έχουν το θράσος να εγκαλούν την ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ για τους αγώνες τους οποίους έδωσε ενάντια στις φιλοναζιστικές οργανώσεις των Χιτών και των ταγματαλητών. Επί της ουσίας την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού την έσωσε το ΚΚΕ. Γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πρωτοστάτησε και οργάνωσε την ΕΑΜική αντίσταση, συνέβαλε στη συντριβή του ναζισμού με τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν τη συντριβή που έπαιξε η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός. ..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Καραθανασόπουλο.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού ή οιονεί προσωπικού – όπως το ερμηνεύσετε εσείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, κύριε Αρβανίτη, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη. Αλλά με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να πω και να υπενθυμίσω το εξής, ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και τον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι, ας με διαψεύσει! …

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μου προς απάντησή του. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών, οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα, κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, κύριε Καραθανασόπουλε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το ζήτημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Το εκτιμώ ιδιαιτέρως.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία- με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: «Και λίγους σφάξαμε!» «Άλλος θα πάρει μεζέ;», έλεγε καβάλα στο άλογο ο Βελουχιώτης!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Νομίζω ότι η ιστορική μνήμη και η καταγραφή της ιστορίας είναι σε όλους καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη. Ας μη μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση σε πεδίο μιας αντιπαράθεσης, η οποία έχει ουσία σαφώς, έχει ιστορική αναφορά σαφώς, αλλά δεν ανήκει στην αποψινή συζήτηση. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ο ρόλος σας να σχολιάζετε κάθε ομιλητή, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Είναι ο ρόλος μου να διερμηνεύω τα αισθήματα του Σώματος και διερμηνεύω ότι η επιθυμία του Σώματος είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης και να τοποθετηθούν οι ομιλητές. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός και θα μου επιτρέψετε αυτό να κάνω. Εάν ήθελα να σχολιάσω, είχα πολλά να πω. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

11 Μαρτίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

Καλα, ειναι δυνατον ο αρθρογραφος να μη ξερει το διαχρονικο ρολο της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας και να πεφτει απο τα συνεφα;

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

8.25 Δεν πεφτει απο τα συνεφα. Τα ξερει απλα παιζει λιγο θεατρο

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

8.25 φτάνει που τον ξέρεις εσύ μπετοκνιτόβλακα.Εσύ και ο ΠΑΝίβλακας απο κάτω.Αλλοι πέφτουν απο τα σύνεφα και οι σταλινοκνίτες στο λάκκο με τα σκατά.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2015 στις 9:46 π.μ.

Ο πολύς Καραθανασόπουλος αφού λέει στην πρόεδρο ''η σιωπή μου προς απάντησή του''μετά ζητάει τον...λόγο για να ανοίξει κουβεντούλα με τον ναζί.
Τα μπέρδεψε ο φουκαράς.Νόμισε πως βρισκόταν σε ΚΟΒΑ και μιλούσε σε κνίτες.
Ρε τι τραβάνε και οι ΚΚεδες στον πόλεμο με τον φασισμό!!

12 Μαρτίου 2015 στις 10:43 π.μ.

11 Μαρτίου 2015 - 11:25 μ.μ.
Η σοσιαλδημοκρατια ειναι εκπροσωποι προβοκατορες της πλουτοκρατιας στο λαικο κινημα.
Ο φασισμος ειναι η ενοπλη απαντηση της πλουτοκρατιας οταν η σοσιαλδημοκρατια απότυχει.

Η πλουτοκρατια εφτιαξε τις πλατειες για να ανδρωσει και τη ΧΑ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Τοσο απλα.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2015 στις 10:50 π.μ.

Αρβανιτη εσυ?

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2015 στις 3:01 μ.μ.

10.43 Σιφωνιέ ?εσύ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
12 Μαρτίου 2015 στις 3:26 μ.μ.

Αnoηtos- ss Ο σταλινισμός είναι η ντροπή και η καταστροφή του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
Ο φασισμός είναι παιδί των ολοκληρωτικών-δικτατορικών καθεστώτων.Ολοκληρωτικό-δικτατορικό καθεστώς ήταν ο λεγόμενος υπαρκτός,που βρόμισε όλες τις ένοιες του σοσιαλισμού.
Αξιο τέκνο και συνεχιστής του σταλινισμού,είναι το σημερινό λεγόμενο ΚΚΕ.
Η πλουτοκρατία (με το δεκανίκι ΚΚΕ στη πρώτη γραμμή) χτύπησε τις πλατείες ανελέητα.Με τόνους χημικά και δρακυγόνα.Με πρωτόγνωρη καταστολή που θύμιζε πόλεμο,ώσπου κατάφερε να τις διαλύσει.Πρώτη φορά η πλουτοκρατία χτυπάει τόσο αδυσώπυτα...τον εαυτό της.Πρώτη φορά η πλουτοκρατία και η Χ.Α φώναζαν στις πλατείες....''η χούντα δεν τελείωσε το 73!!!''
Οι πονεμένοι κνιτόβλακες βγάζουν συμπεράσματα ενώ ήταν απόντες απο τις πλατείες.Εκαναν υγειινές λιτανείες στα πλαίσια της επαναστατικής γυμναστικής,ταράζοντας τα σουβλάκια και τις φραπεδιές μακριά και αλάργα απο τη φωτιά,όταν μάτωναν χιλιάδες λαού .Δεν τόλμησε το λεγόμενο ΚΚΕ να εμφανιστεί,αφού τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με την πλουτοκαρατία,το απαγόρευσαν ρητά. Οι πλατείες ήταν ένα γεγονός που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της ψευτοκομμουνιστικής αρλούμπας του λεγόμενου ΚΚΕ.Ετσι είναι δικαιολογημένο το μίσος του σταλινικού μορφώματος για τις πλατείες.
Τόσο απλά και κατανοητά.

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2015 στις 11:50 μ.μ.

Η πλουτοκρατια εφτιαξε τις πλατειες για να ανδρωσει και τη ΧΑ και το ΣΥΡΙΖΑ!!!

απιστευτη χαζομαρα οι κκεδες!! ρε καλα σας κανει ο μαιλης και σας δουλευει! σας δουλευει και τον εχετε βοηθησει φυσικα να μη δουλευει πουθενα!!
επαγγελματιας κομμουνιστης!
υγ. πλουτοκρατια . για ονομαστε τη. εννοειται και αυτους που εκδιδατε σε αγαστη συνεργασια και τα εντυπα τους στην τυποεκδοτικη; κοροιδα!!

14 Μαρτίου 2015 στις 7:25 μ.μ.

13 Μαρτίου 2015 - 11:50 μ.μ.

Η πλουτοκρατια ειναι οι Λατσηδες που σας εφτιαξαν
και για την ανταγωνιστικοτητα των οποιων, βαζετε το λαο να ματωνει για να ξεχρεωνει το χρεος τους.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

7.25
ΠΑΝ εσύ?

17 Μαρτίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η εξαγγελία της προέδρου της Βουλής για τη "Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της Διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό". Και, σε τελευταία ανάλυση, να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.

Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν’ αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger